10 vragen aan Femke

Wie zijn eigenlijk die meiden die blogs schrijven op Girls Run The World? Graag stellen Eleni, Esmar, Femke en Marjolein zich in 10 vragen aan jullie voor. Wat is hun favoriete plek om te hardlopen en wat staat er nog op hun bucketlist? Vandaag is het de beurt aan Femke.

– Hoe ben je gestart met hardlopen?

In mijn jeugd heb ik tot en met mijn 13e jaar heel fanatiek aan atletiek gedaan. Ik was ook best goed. Mijn moeder en ik reden ieder weekend stad en land af voor wedstrijden. (ja zonde dat ik gestopt ben;-)) Ik heb zelfs nog af en toe met Gregery Sedoc, die is uitgegroeid tot een bekende Nederlandse hordeloper getraind! Qua sporten is het daarna flink achteruit gegaan, een blauwe maandag (nouja een jaartje) aan volleyballen gedaan en op een andere blauwe maandag aan fitness.
Vijf jaar geleden ben ooit eens begonnen met hardlopen met de podcasts van Evy. Dat vond ik hartstikke motiverend! Helaas heb ik een jaar lang zitten tobben met een scheenbeenblessure. Gelukkig is deze over en begint nu zelfs mijn trainingsschema voor de hele marathon!

– Wat was je eerste hardloopwedstrijd?

Als ik mijn periode van mijn jeugd niet meetel, dan is het een 5 km loopje in Haarlem met collega’s in 2012. Wat was dat een eind, 5 hele kilometers!

11 jarige Femke bij de Mini Dam tot Dam loop
– Wat was je mooiste hardloopwedstrijd?

Mijn eerste halve marathon en dan voornamelijk de finish in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Deze heb ik afgelopen oktober gelopen. Ik was kapot maar het gevoel dat ik gewoon een halve marathon kon volbrengen was geweldig. En nu te bedenken dat er een jaar later een hele marathon op de planning staat.

Finish foto Halve Marathon Amsterdam
– Waar loop je het liefst hard in Nederland?

Ik woon in Noordwijkerhout, vlakbij de duinen en het bos. Deze omgeving is prachtig om in te lopen. Mocht je een keer in de buurt zijn, dan zijn de Amsterdamse Waterleidingduinen echt een aanrader.

– Wat is volgens jou de mooiste hardlooproute in het buitenland?

Ik heb niet echt een bepaalde mooiste route. Wel een land en dat is Duitsland. Zulke afwisselende en prachtige gebieden, interessante steden, pittoreske plaatsjes en prachtige nationale parken!

– Loop je het liefst alleen of samen?

Ik loop als trainingsrondje het liefst alleen. Maar op evenementen loop ik heel graag met mijn haas Ruud. Hij zorgt ervoor dat ik toch net even iets meer uit de race haal dan wanneer ik alleen zou lopen. Ruud (71 jaar) is een hele ervaren marathonloper en heeft ook voor dit jaar mijn marathontrainingsschema gemaakt.

Zevenheuvelenloop met Ruud
– Wat is jouw ultieme tip voor hardlopen op reis?

De wekker zetten en gaan! Het is altijd een hele ervaring om in de ochtend in een onbekende omgeving te lopen, bijvoorbeeld de zon zien opkomen uit de zee!

Zonsopkomst tijdens mijn hardlooprondje in Spanje
– Wat is je mooiste hardloopherinnering?

Het finishen van de DamtotDamlopen in 2015 en 2016. Mijn vroegere buurmeisjes uit Amsterdam liepen hem ook en onze ouders lagen met de boot bij de finish om ons op te halen.

Na de finish opgehaald worden met de boot
– Wat is de meest bijzondere reis die je tot nu toe gemaakt hebt?

Voorheen werkte ik als inkoper Duitsland in de reisbranche en ik vond mijn inkoopreis Zuid-Duitsland echt prachtig. Het landschap is heel afwisselend.
Privé, klinkt misschien heel suf, maar dat is een wandelvakantie van Wijk aan Zee naar Den Helder. We hebben zoveel leuke dingen beleefd onderweg, zoals een heel stuk met een kudde schapen meelopen. Daarnaast was het ook elke keer weer een soort van verrassing waar we gingen overnachten.
Deze reis bewijst voor mij dat je het soms helemaal niet ver hoeft te zoeken.

– Welke bestemming of wedstrijd staat er op je hardloopbucketlist?

Natuurlijk de marathon van Amsterdam op 15 oktober. Nooit gedacht dat ik me ooit zou inschrijven voor een hele marathon. Hiervoor staan er vele duurloopjes op mijn trainingsschema die jullie ook zeker af en toe terug gaan zien in mijn blog.

Femke de Jager

Enthousiast en ontdekken staat hoog in het woordenboekje van Femke (34). Naast gek op hardlopen is ze ook gek op Duitsland. Een kleine 3 jaar woonde ze in Berlijn en daarnaast heeft ze jarenlang vele plekjes in Duitsland mogen ontdekken, tijdens haar werk als inkoper Duitsland, Luxemburg, België en de Franse Elzas in de reisbranche. Soms hoef je helemaal niet ver te reizen om leuke plekken te ontdekken. Trek je schoenen aan en ga een keer linksaf in plaats van rechtsaf!

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *