10 vragen aan Marjolein

Wie zijn eigenlijk die meiden die blogs schrijven op Girls Run The World? Deze maand stellen Eleni, Esmar, Femke en Marjolein zich in 10 vragen aan jullie voor. Wat is hun favoriete plek om te hardlopen en wat staat er nog op hun bucketlist? Vandaag is het de beurt aan Marjolein.

– Hoe ben je gestart met hardlopen?

Als student leefde ik wat ongezond en na een paar jaar vond ik dat het tijd was daar verandering in te brengen. Ik nam een abonnement op de sportschool, maar in de zomer werd die verbouwd. Ik was alweer van plan in mijn luiheid te vervallen toen iemand zei: ga hardlopen! Dat kan altijd. Dus ik ging hardlopen. Dat begon echt met rondjes rondom het plein voor mijn huis, want mijn conditie was zó slecht. Ik kan niet precies zeggen wat er voor zorgde dat ik toen toch doorgezet heb, maar ik ben wel heel blij dat ik dat gedaan heb.

– Wat was je eerste hardloopwedstrijd?

Volgens mij was dat de 10 van Noordwijk. Ik ben geen snelle hardloper en niet zo competitief ingesteld. Voor mijn idee ligt de focus bij wedstrijden dan ook teveel op de tijd. Toch liet ik me overhalen voor deze wedstrijd, deels door de duinen. Vanwege het mooie parcours wilde ik het wel proberen en bovendien kon ik daar lekker anoniem lopen.

– Wat was je mooiste hardloopwedstrijd?

Absoluut de marathon van Rotterdam. Omdat ik mezelf daarmee overtroffen heb, maar ook vanwege het enorm enthousiaste publiek. Het voelt zo magisch om hard te lopen op de straten die normaal vol zijn met auto’s. Voor één dag is de stad van ons, de hardlopers.

– Waar loop je het liefst hard in Nederland?

Het bruggenrondje in Rotterdam zal me altijd dierbaar blijven. Daar ben ik begonnen met hardlopen en ik heb er eindeloos veel zonsopgangen gezien. Inmiddels ben ik verhuisd naar Utrecht en ondanks dat ik ook van deze stad ben gaan houden, heb ik nog niet zo’n goede route gevonden. Als ik bij familie in Zeeland ben neem ik ook altijd mijn schoenen mee voor een rondje langs het strand en door de polder. Heerlijk die eindeloze vergezichten en die zilte lucht.

– Wat is volgens jou de mooiste hardlooproute in het buitenland?

In Kaapstad kun je heerlijk langs de boulevard rennen met aan de ene kant uitzicht op die prachtige Tafelberg en aan de andere kant hoor je het ruisen van de Atlantische Oceaan. Ik heb daar ook op de Tafelberg en op Signal Hill gelopen. Een behoorlijk pittige uitdaging, maar die wilde ik gewoon een keer aangaan.

– Loop je het liefst alleen of samen?

Ik loop het liefst alleen. Samen vind ik ook gezellig hoor, maar het fijne aan hardlopen is juist dat ik kan gaan wanneer het mij uitkomt en dat ik ook halverwege kan besluiten dat ik een korter of juist een langer rondje wil. Hardlopen is voor mij vrijheid.

– Wat is jouw ultieme tip voor hardlopen op reis?

Download van tevoren een offline versie van je GoogleMaps en neem je telefoon mee. Zo kun je lekker verdwalen in een nieuwe stad, maar ook de weg weer terugvinden.

– Wat is je mooiste hardloopherinnering?

Voormalig vliegveld Tempelhof in Berlijn blijft een erg bijzondere locatie om hard te lopen. Het is de plek waar voor mij deze blog begon. Ik voelde me daar zo intens gelukkig. Al die kilometers asfalt voor me, het deed iets met me. Ik houd erg van weidse uitzichten en ook van grijze industrie. Bovendien was ik me heel erg bewust dat ik op een bijzondere plek aan het hardlopen was. Dat wilde ik gewoon graag delen met anderen. Kort daarna is het balletje gaan rollen en het is daarom voor mij nu ook een beetje de plek die voor mij symbool staat voor mogelijkheden.

– Wat is de meest bijzondere reis die je tot nu toe gemaakt hebt?

Waarschijnlijk is dat Iran. Zó bijzonder vind ik het zelf inmiddels niet meer, maar het is absoluut geen standaard vakantiebestemming. Ik denk ook dat het een van de moeilijke landen ter wereld is om als vrouw te gaan hardlopen. Dat heb ik daar dan ook niet gedaan, maar ik heb me wel voorgenomen dat áls er een marathon in Iran komt die vrouwen toestaat, dan doe ik mee.

– Welke bestemming of wedstrijd staat er op je hardloopbucketlist?

Ik wil heel graag een keer de Two Oceans Marathon in Kaapstad lopen. Een ultra race van 56 kilometer in het gebied rondom de Tafelberg met veel hoogteverschil. Toen ik daar een tijdje woonde kwamen we onverwacht met de auto langs de route en een paar dagen later las ik wedstrijdverslagen. Ik kon toen amper 10 kilometer rennen, maar sindsdien krijg ik deze race niet meer uit mijn hoofd.

Marjolein Koster

Marjolein (28) is een enthousiaste hardloper en reiziger. Nog maar een paar jaar geleden begon ze met hardlopen en inmiddels gaat ze nooit meer zonder hardloopschoenen op pad. De vrijheid en het avontuur van nieuwe plekken ontdekken zorgen ervoor dat ze elke keer weer op bijzondere bestemmingen terechtkomt.

More Posts - Website

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *