10x leuke hardloopwedstrijden in Nederland

GRTW_hardloopwedstrijden

Toen ik net begon met hardlopen had ik weinig motivatie. Pas toen ik me inschreef voor een mijn eerste hardloopwedstrijd, nam ik mijn trainingen echt serieus. En eigenlijk is er in al die jaren niets veranderd. Het trainen gaat me zoveel makkelijker af als ik een wedstrijd in het vooruitzicht heb. Om je op weg te helpen met een doel te stellen, zet ik 10 leuke hardloopwedstrijden in Nederland op een rijtje. Of je nu je eerste 5-kilometerwedstrijd gaat lopen of voor de marathon gaat.

Urban Trails 

Ik begin met een run die eigenlijk geen echte wedstrijd is: de Urban Trails. Het gaat hierbij niet om je eindtijd, maar om het ontdekken van een stad. Tijdens een route van ongeveer tien kilometer loop je door stations, discotheken, bibliotheken, musea en nog veel meer. Het is een erg leuke manier om je stad te leren kennen. Inmiddels worden er Urban Trails georganiseerd in Breda, Eindhoven, Amsterdam, Maastricht, Groningen, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Zwolle.

Lees hier onze wedstrijdverslagen: Rotterdam (Eleni) en Utrecht (Femke).

https://www.instagram.com/p/BTVwzeOhBZX/?taken-by=urbantrailrdam

Ladies Run Rotterdam

Wat is er nou leuker dan lopen met alleen maar meiden? Want who run the world? Girls! Tijdens de Rotterdam Ladies Run is zo goed als iedereen in het roze gekleed. De sfeer is top. Het leuke is dat je als beginner prima mee kunt doen aan de 5-kilometerwedstrijd, voor gevorderden is er 10 en als tussenafstand is er de 7,5. Het parcours is misschien niet het meest inspirerend, maar de sfeer en gezelligheid maken het meedoen dubbel en dwars waard.

Lees hier ons wedstrijdverslag.

https://www.instagram.com/p/BVO0gyXlSh8/?taken-by=ladiesrun010

Zandvoort Circuit Run

De Zandvoort Circuit Run heeft een uitdagend parcours. Je gaat zowel over het racecircuit als over het strand. Erg zwaar dus! Je kunt kiezen uit 5 kilometer of 12 kilometer. Dit jaar werd voor het eerst de halve marathon toegevoegd aan het programma.

Lees hier ons wedstrijdverslag.

Wings for Life World Run 

Deze loop staat heel hoog op mijn loopbucketlist. Je hebt van te voren geen idee hoe ver je gaat lopen, want jij loopt niet naar de finish, maar de finish loopt naar jou. Iedere deelnemer krijgt het eerste half uur ‘cadeau’. Vervolgens rijdt de catcher car het parcours af. Haalt de auto je in, dan ben je af. Wings for Life is een internationale, non-profit stichting voor dwarslaesie-onderzoek. Deze loop wordt op vele plekken ter wereld op exact dezelfde tijd gelopen.

Marikenloop 

De Marikenloop in Nijmegen is net als de Rotterdam Ladies Run een run speciaal voor vrouwen. Ook hier is er keuze voor de 5, 7,5 en 10 kilometer. Enorm leuk voor beginners en voor gevorderden!

Dam tot Dam loop 

Ik heb me al twee keer eerder proberen in te schrijven voor deze loop, maar steeds waren de startbewijzen enorm snel uitverkocht. De Dam tot Dam loop in Amsterdam is een 16 kilometer (10 miles) lange route van Amsterdam naar Zaandam.

Bruggenloop 

Ook de Bruggenloop is voor iets meer ervaren lopers met een afstand van 15 kilometer. Het is een van de weinige hardloopevenementen in december. De route gaat door Rotterdam over zes bruggen, waaronder de bekende Van Brienenoordbrug en de Erasmusbrug.

https://www.instagram.com/p/BN47juPBG1N/?taken-by=bruggenloop

Zevenheuvelenloop 

Ook de Zevenheuvelenloop in Nijmegen heeft een afstand van 15 kilometer. De naam zegt het al, het parcours is niet vlak. Dat kan even wennen zijn als je gewend bent om op vlak asfalt te trainen. De omgeving maakt het helemaal goed. De route van Nijmegen naar Groesbeek en terug is prachtig.

Drechtstadloop 

Aan deze wedstrijd doe ik dit jaar voor het eerst mee. Je kunt kiezen voor de 5 of 10 kilometer of de halve marathon. Ik ga voor die laatste. De start en de finish zijn midden in het centrum van Dordrecht.

CPC Loop 

Afgelopen jaar deed ik voor het eerst mee met de CPC in Den Haag. De halve marathon start op het Malieveld en via de boulevard in Scheveningen loop je weer terug naar het centrum van Den Haag. Je kunt tijdens de CPC ook kiezen voor een 5- of 10-kilometerloop.

Lees hier ons wedstrijdverslag.

Welke wedstrijd zou jij aan dit rijtje willen toevoegen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Eleni Hoefsloot

Na een baan als redacteur bij een reisvakblad en een wereldreis van zeven maanden kan je wel zeggen dat Eleni (28) graag de wereld ontdekt. Het liefst op hardloopschoenen natuurlijk. Haar grote droom: de New York Marathon samen met haar zusje uitlopen.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *