3 redenen om te gaan hardlopen met kerst

Het is bijna zover, kerstmis! Dagen vol met gezelligheid, spelletjes en veel lekker eten en drinken. Het is verleidelijk om in de relax-stand te gaan en twee dagen helemaal niks te doen. Maar jij weet als geen ander dat je je veel lekkerder voelt als je gaat hardlopen, al is het maar een klein stukje. Graag geef ik je hierbij 3 redenen om te gaan hardlopen met kerst.

1. Met hardlopen verbrand je calorieën

Doordat je met hardlopen weer aardig wat calorieën verbrandt kun je zonder schuldgevoel optimaal genieten van al dat lekkere eten. Net na het hardlopen heb je meestal geen honger. Maar een uurtje na je inspanning krijg je vanzelf weer trek en kun je ongegeneerd je bord volscheppen en een feestelijk glaasje wijn inschenken.

2. Rode wangen boven je kerstoutfit

Van hardlopen krijg ik net als veel mensen rode wangen. In de zomer ben ik hier niet altijd blij mee, omdat ik rond ren met een hoofd als een biet. In de winter vind ik die rode wangen juist fijn. Vooral van hardlopen in de kou worden ze fris rood, omdat de bloedvaten in je wangen dan extra open gaan staan door de koude buitenlucht. En zeg nou zelf, je kerstoutfit staat toch een stuk leuker met frisse rode wangen en stralende ogen?

3. Een geordend hoofd

Na een rondje hardlopen voelt het altijd of de chaos in mijn hoofd weer geordend is. Dat blijkt ook te kloppen, want door intensieve activiteit komt er bloed vrij in een bepaald gedeelte van je hersenen dat er voor zorgt dat je gedachten helder worden. Zo kun jij met een fris hoofd beginnen aan het gezellige samenzijn met je familie en ben jij zeker scherp tijdens een potje ouderwets mens-erger-je-niet-en!

Natuurlijk krijg je hetzelfde fijne gevoel van andere sporten. Is hardlopen niet jouw ding? Ga dan lekker fitnessen, wandelen, zwemmen, fietsen of wat je maar leuk vindt. Beweeg en geniet van een heerlijke kerst!

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *