4 voordelen van hardlopen tijdens een citytrip

Hardlopen tijdens een citytrip

Al zes maanden lang nemen wij jullie mee op onze reizen in binnen- en buitenland, tijdens hardloopwedstrijden en tijdens relaxte hardlooprondjes. We hopen jullie te inspireren ook je hardloopschoenen in te pakken en je vakantiebestemming eens op een andere manier te ontdekken. Zijn jullie nog niet genoeg overtuigd? Dan deel ik vandaag vier voordelen van hardlopen tijdens een citytrip.

Wat eraan voorafging

Zo’n anderhalve week geleden rende ik plotseling door Parijs. Plotseling? Ja! We spoelen even terug in de tijd. Zoals jullie misschien wel gezien hebben op onze Instagram- en Facebookpagina zijn wij afgelopen tijd erg leuke samenwerkingen aangegaan met toffe merken. Zo liepen wij hard op Vliegbasis Soesterberg in kleding van Lornah Sports (zie hier), het hardloopkledingmerk van Lornah Kiplagat. En binnenkort zit er nog een toffe samenwerking aan te komen: met Fly & Run, dat hardloopcitytrips organiseert naar verschillende Europese steden. Over die samenwerking binnenkort meer op onze blog (het wordt mega tof!). Fly & Run besloot hun promoshoot in Parijs te schieten en er bleek nog een plekje over te zijn in de bus. Of ik meewilde over twee dagen? YES!

Hardlopen tijdens een citytrip

Naar Parijs

’s Ochtends om 03.45 uur reed ik richting Parijs met een gezellig groep hardlopers. Stiekem was ik een beetje zenuwachtig omdat ik niemand kende, maar dat was nergens voor nodig. Hardlopers zijn leuke mensen! Eenmaal in Parijs renden we kilometers langs de toeristische hoogtepunten voor de mooiste plaatjes en een promovideo. De Eifeltoren, Sacré-Coeur, Notre-Dame, het Louvre, de Arc de Triomphe en de Champs-Élysées. We zagen het allemaal in die ene dag. Het was echt een ontzettend leuke dag (dankjewel Fly & Run!). En daarom geef ik jullie 4 redenen om ook je hardloopschoenen mee te nemen bij een bezoekje aan Parijs, Londen, Barcelona of een andere citytripbestemming.

Waarom hardlopen tijdens een citytrip zo leuk is:

  1. Je komt op plekken waar je normaal niet zo snel komt.
   Juist tijdens je hardlooprondje is verdwalen helemaal niet erg. Hierdoor kom je op plekken waar je normaal niet snel komt. En mocht je meegaan op een georganiseerde hardloopcitytrip, dan wijst de gids je de weg. Een gids die meestal de leukste insidertips heeft. Win-win!
  2. Je leert nieuwe mensen kennen.
   Dit geldt vooral tijdens een georganiseerde hardlooptrip. Je hoeft niet bang te zijn dat het niet klikt met je reisgenoten, want iedereen heeft dezelfde passie: hardlopen. Binnen vijf minuten zal het gesprek dan al gaan over je pr’s, je nieuwe doelen, laatst gelopen wedstrijden en de fijnste hardloopschoenen. Gezellig!
  3. Je ziet de stad op een andere manier dan je gewend bent.
   Herinner je je het artikel over hardlopen in Marrakech nog? Overdag is het in de soek ontzettend druk en is het bijna onmogelijk om er hard te lopen, maar als je ’s ochtends vroeg de deur uitstapt met je hardloopschoenen aan, ontdek je de stad op een hele andere manier. Je ziet meer van het lokale leven zonder hordes toeristen.
  4. Je houdt er ontzettend mooie foto’s en filmpjes aan over.
   Kijk maar in dit artikel en naar onderstaande video om een betere indruk te krijgen van hoe hardlopen tijdens een citytrip eraan toegaat.

 

#nospon Deze trip en dit artikel zijn niet gesponsord. Wel komt er binnenkort dus een hele toffe samenwerking aan (iets met een reisje en hardlopen!). Houd ons in de gaten!

Eleni Hoefsloot

Na een baan als redacteur bij een reisvakblad en een wereldreis van zeven maanden kan je wel zeggen dat Eleni (28) graag de wereld ontdekt. Het liefst op hardloopschoenen natuurlijk. Haar grote droom: de New York Marathon samen met haar zusje uitlopen.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *