6x leuke hardloopwedstrijden in de winter

Hardloopwedstrijden in de winter

De wintertijd is ingegaan, wat betekent dat het ’s avonds weer eerder donker is. Veel hardlopers lopen in deze tijd van het jaar minder hard (te koud, te donker!) en dat is zonde! Schrijf je in voor een wedstrijd voor de nodige motivatie. Wij zetten zes leuke hardloopwedstrijden in de winter voor je op een rij.

Zevenheuvelenloop: 18 en 19 november 2017 

De Zevenheuvelenloop in Nijmegen heeft een afstand van 15 kilometer. De naam zegt het al, het parcours is niet vlak. Dat kan even wennen zijn als je gewend bent om op vlak asfalt te trainen. De omgeving maakt het helemaal goed. Je loopt namelijk een heel stuk door de bossen. De route van Nijmegen naar Groesbeek en terug is prachtig.

Eindhoven Urban Trail: 10 december 2017

Ik ben fan van de Urban Trail series! Zelf liep al twee keer eerder Rotterdam en Femke liep zowel Utrecht als Rotterdam. Eigenlijk is het niet echt een wedstrijd te noemen, omdat het totaal niet om je eindtijd gaat. De route is veel te leuk om er heel snel doorheen te rennen. Je rent namelijk langs en door verschillende iconische gebouwen in de stad. Aan het einde van dit jaar staat de tweede Eindhoven Urban Trail op het programma.

Bruggenloop: 10 december 2017

De Bruggenloop is voor iets meer ervaren lopers met een afstand van 15 kilometer. Het is een van de weinige grote hardloopevenementen in december. De route gaat door Rotterdam over zes bruggen, waaronder de bekende Van Brienenoordbrug en de Willemsbrug. De Bruggenloop start aan het einde van de middag, waardoor je een deel van de route in het donker loopt. Lichtjes mee dus!

Halve marathon van Egmond: 14 januari 2018

Als je de Halve marathon van Egmond loopt, moet je niet bang zijn voor natte voeten. Dit parcours gaat namelijk over het strand. Doordat het evenement in januari plaatsvindt, is er grote kans op wind en regen. En juist dat maakt deze loop zo speciaal. Vorig jaar deden in totaal 17.000 hardlopers mee.

Midwinter Marathon Apeldoorn: 3 en 4 februari 2018

Ook al zo’n toffe run met een mooi parcours. De Midwinter Marathon Apeldoorn vindt plaats in het weekend van 3 en 4 februari. Ben je nog niet toe aan een hele marathon? Dan kun je ook kiezen voor de volgende afstanden: 8, 16 of 25 kilometer.

Groet uit Schoorl: 11 februari 2018

De Groet uit Schoorl Run is een van de favoriete hardloopwedstrijden van Esmar. Vooral het afwisselende parcours maakt de run absoluut de moeite waard. Je loopt namelijk zowel door de duinen, door het bos als door de dorpjes Groet, Bregtdorp en Catrijp. Je hebt de keuze uit 10, 21,1 en 30 kilometer.

Welke wedstrijd zou jij aan dit rijtje willen toevoegen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Eleni Hoefsloot

Na een baan als redacteur bij een reisvakblad en een wereldreis van zeven maanden kan je wel zeggen dat Eleni (28) graag de wereld ontdekt. Het liefst op hardloopschoenen natuurlijk. Haar grote droom: de New York Marathon samen met haar zusje uitlopen.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *