De Alpen, het gevoel van Alpenyoghurt en Milkakoeien

Ik ben voor werk op pad en slaap iedere nacht in een ander hotel. De planning is zoals gewoonlijk weer veel te strak, dus kwam ik de afgelopen dagen vaak ’s avonds laat aan. Maar vandaag ben ik een keer volgens planning op de eindbestemming van de dag aangekomen. Yes, ik heb nog wat aan mijn avond!

Natuurparkregio Reutte

De eindbestemming van vandaag is de Oostenrijkse Alpen. Om wat preciezer te zijn, de natuurparkregio Reutte. In deze regio liggen veel meren, wat echt prachtige plaatjes oplevert. De meeste van deze meren zijn zo schoon dat het water van drinkwaterkwaliteit is. Van de meren wordt dankbaar gebruik gemaakt door zwemmers, duikers, zeilers en vissers. Ik zie in een brochure prachtige watervallen staan en ik lees over de langste voetgangersbrug ter wereld. Deze is 406 meter lang en 114 meter hoog. In de winter is het hier een hele andere wereld, een paradijs voor onder andere wandelaars, langlaufers en skiërs.

Het Alpengevoel

Ik ben erg moe, maar toch besluit ik mijn hardloopschoenen aan te trekken en een rondje te lopen. Het zou zonde zijn als ik deze omgeving alleen vanuit de auto beleef. Het weidse uitzicht is prachtig. Wat een bergen! Het enige wat je hoort zijn de bellen van de koeien die loslopen, wat me aan de Alpenyoghurt en de Milkakoeien doet denken.

Bankje als einddoel

Ik volg een pad omhoog, dit voel ik wel in de been- en bilspieren. Het zijn vrij smalle paadjes en soms loopt een paadje gewoon niet verder. Ik had toch beter even kunnen vragen bij de receptie om een goede route. Te laat. In de verte zie ik een bankje en besluit dat dat mijn einddoel is van deze hardloopsessie. Met wat omwegen bereik ik het punt en bedenk ik dat ik morgen vast met spierpijn in de auto zit. Maar voor nu ben ik dat al gauw vergeten met dit prachtige weidse uitzicht. Ik zie verschillende kleuren bergen, bos, koeien die voorbij lopen en de zon die af en toe door de wolken heen schijnt. Bijna vergeet ik dat ik hier voor werk ben.

Ik baal ervan dat ik geen tijd heb om de omgeving verder te ontdekken. Er zijn prachtige wandelroutes (voor mooie duurloopjes;-)) en veel dingen te doen en te bezichtigen. Een goede reden om terug te gaan!

Femke de Jager

Enthousiast en ontdekken staat hoog in het woordenboekje van Femke (34). Naast gek op hardlopen is ze ook gek op Duitsland. Een kleine 3 jaar woonde ze in Berlijn en daarnaast heeft ze jarenlang vele plekjes in Duitsland mogen ontdekken, tijdens haar werk als inkoper Duitsland, Luxemburg, België en de Franse Elzas in de reisbranche. Soms hoef je helemaal niet ver te reizen om leuke plekken te ontdekken. Trek je schoenen aan en ga een keer linksaf in plaats van rechtsaf!

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *