De leukste hardloopwedstrijden in 2019

Leukste hardloopwedstrijd in Nederland

Rennen door de kassen, tussen de kermisattracties, door het stadion of door de haven. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Dit zijn volgens de meiden van Girls Run The World de leukste hardloopwedstrijden in 2019 in Nederland.

5 mei 2019 – Wings For Life World Run

De Wings For Life World Run is een hardloopwedstrijd zonder start- en finishline. Je opent de app als je begint met rennen (dat kan gewoon in je eigen woonplaats) en een virtuele auto gaat jou proberen in te halen. Als dat lukt, ben je af en is jouw wedstrijd afgelopen. Op 12 locaties over de hele wereld is het een georganiseerd evenement met echte catcher car die de deelnemers probeert in te halen. Helaas dit jaar niet in Nederland. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel en worden besteed aan dwarslaesieonderzoek.

20 juli 2019 – Tilburgse Kermisrun

Hoe tof is deze run? Op 20 juli wordt er een 5- en een 10-kilometerwedstrijd georganiseerd over het terrein van de Tilburgse Kermis. Met een beetje geluk mogen we net als vorig jaar zelfs door een aantal attracties rennen tijdens de Tilburgse Kermisrun. Het parcours gaat ook door Poppodium 013 en Stadsbrouwerij 013, waar een lekker biertje klaarstaat voor de deelnemers. Achteraf wordt er met zijn alle gebruncht en genoten van de kermis. Te leuk!

31 augustus 2019 – Wanderlust 108

Dit is echt een speciale triatlon. In plaatsen van lopen, fietsen en zwemmen ga je tijdens Wanderlust 108 5 km hardlopen, 75 minuten yoga beoefenen, 25 minuten mediteren. Wedden dat jij na afloop helemaal zen thuiskomt?

xx oktober 2019 – Stadium FunRun ADO Den Haag

De exacte datum is nog niet bekend, maar de Stadium FunRun ADO Den Haag is sowieso een feestje. Er is keuze uit 1 km, 1905 meter, 5 km, 10 km en 10 km wandelen. Tijdens deze run mag je eindelijk komen waar normaal gesproken alleen de ADO Den Haag-spelers mogen komen. Zelfs leuk als niet-ADO-fan!

6 oktober 2019 – Harbour Run Rotterdam

Hard werken, handen uit de mouwen, niet lullen maar poetsen. Dat is echt de Rotterdamse mentaliteit. Op 6 oktober zal je je als een Rotterdamse harde werker moeten gedragen tijdens Harbour Run Rotterdam. Het is een obstacle run waarbij je zal moeten klimmen over containers, springen over hekken, klauteren over stootkussens en zware gewichten moet sjouwen. Ga je voor de 6 kilometer met 15 obstakels of voor de 10 kilometer met maar liefst 25 obstakels?

1 februari 2020 – Plantise Kassenloop

Oke, het is geen 2019 meer, maar deze leuke loop kunnen wij jullie niet onthouden. Een run door de kassen van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan in Bleiswijk. De run is midden in de winter, maar maak je maar niet druk om het weer. In de kassen kan het flink warm zijn. Het belooft een speciale editie te worden, deze hardloopwedstrijd wordt namelijk voor de tiende keer georganiseerd. Femke was bij de negende editie en raadt deze loop zeker aan!

Plantisse Kassenloop - leukste hardloopwedstrijden in 2019 in Nederland

Heb jij nog een leuke toevoeging in het rijtje van leukste hardloopwedstrijden in 2019 in Nederland?

Eleni Hoefsloot

Na een baan als redacteur bij een reisvakblad en een wereldreis van zeven maanden kan je wel zeggen dat Eleni (28) graag de wereld ontdekt. Het liefst op hardloopschoenen natuurlijk. Haar grote droom: de New York Marathon samen met haar zusje uitlopen.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

2 reacties

  1. Gisteren heb ik de Urban Trail in Breda gelopen. Die was ook heel leuk en wordt in meerdere steden georganiseerd 🙂 Verder staan er vijf hardloopwedstrijden op de planning voor de komende drie maanden. Voor daarna kijk ik nog even verder. Wil het liefst in oktober mijn eerste halve marathon lopen in Amsterdam.

    Liefs,
    Marloes

    1. Hoi Marloes, bedankt voor je leuke toevoeging! Wij van Girls Run The World zijn fan van de Urban Trail-series. We hebben Rotterdam al een aantal keren gelopen en Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Echt een aanrader! Succes met de voorbereidingen voor Amsterdam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *