Eerlijke en duurzame sportkleding

Hardlopen Utrecht duurzame kleding Pixie

Een duurzame levensstijl met keuze voor eerlijke producten is voor mij erg belangrijk. Mijn kleding koop ik zoveel mogelijk tweedehands, maar als het gaat om hardloopkleding is dat toch wat lastig. Daarom ging ik op zoek naar duurzame en/of eerlijke sportkleding. Bij deze een overzicht van mijn bevindingen!

Als ik informatie wil over een (kleding)merk ga ik vaak naar de website Rank a Brand. Als het om sportmerken gaat is er eigenlijk niet één merk dat goed scoort. Dat komt doordat op deze website eigenlijk alleen de grote merken vermeld staan. Voor het vinden van eerlijke en duurzame sportkleding moest ik dus even verder zoeken. Door rond te vragen en te zoeken op specifieke websites, heb ik toch een aantal mooie merken gevonden.

Pixie

Dit bedrijf ontwerpt en maakt haar kleding volledig in Nederland. Hierdoor heb je zekerheid dat er geen kinderarbeid aan te pas is gekomen of dat jouw kleding in een fabriek met slechte omstandigheden is gemaakt. Daarnaast maakt Pixie de kleding op maat. Dat is niet alleen fijn voor degenen die geen standaard maat hebben, maar het zorgt er ook voor dat er geen kleding verspild wordt. Ook heeft Pixie hardloopkleding van gerecycled materiaal. Esmar en ik hebben deze broeken getest en zijn erg positief. De stof is erg stevig en volgens Esmar is het haar eerste strakke korte broekje dat níet opkruipt! In de hoofdfoto zie je de lange tight (die ook zonder mesh detail te verkrijgen is) en hieronder straalt Esmar na haar halve marathon op Curaçao!

Lornah Sports

Jullie weten waarschijnlijk al dat wij dol zijn op de hardloopkleding van Lornah Sports. Ze schenken veel aandacht aan de kleding en de materialen die gebruikt worden, waardoor de kleding lang mee gaat. Sinds een tijdje vindt de productie plaats in Portugal, waardoor je ook weer verzekerd bent van een eerlijke prijs voor degenen die jouw kleding maken.

Review Lornah - GRTW rent

Pure Sportswear

Een sportshirt maken van recyclede flessen? Hoe dan?! Pure Sportswear doet het. Vanuit frustratie over uitbuiting in de kledingindustrie en het probleem van plastic afval in onze natuur, bedachten zij een oplossing. Inmiddels hebben ze een sportshirt voor dames en voor heren. Het shirt valt heerlijk soepel en het materiaal voelt erg zacht aan. Bovendien vind ik de lila kleur erg uniek en opvallend. De shirts vallen iets groter dan veel andere merken en ik raad je aan goed naar de maattabel te kijken voordat je bestelt!

Duurzame sportkleding pure sportswear

Röhnisch

Ook onze Scandinavische buren weten wat eerlijke en duurzame sportkleding is. Rohnisch werkt met zowel gerecycled materiaal als organische stoffen. Het sportmerk is specifiek door en voor vrouwen en met die gedachte zet Röhnisch zich in om armoede onder vrouwen in India te verminderen. Helaas is dit merk niet in de Nederlandse winkels te krijgen, dus als je bestelt denk dan goed na. Want al die pakketjes altijd maar laten bezorgen en terugsturen is eigenlijk ook niet goed voor onze aarde ;).

rohnish sportkleding girls run the world

Deze lijst wordt aangevuld zodra wij nieuwe merken ontdekken. Weet jij nog een mooi label dat er nog niet tussen staat? Laat het ons weten via info@girlsruntheworld.nl

 

Marjolein Koster

Marjolein (28) is een enthousiaste hardloper en reiziger. Nog maar een paar jaar geleden begon ze met hardlopen en inmiddels gaat ze nooit meer zonder hardloopschoenen op pad. De vrijheid en het avontuur van nieuwe plekken ontdekken zorgen ervoor dat ze elke keer weer op bijzondere bestemmingen terechtkomt.

More Posts - Website

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *