Esmars Ik Loop Hard Challenge, inclusief dip

Ik Loop Hard challenge-Girls Run The World

Heb jij dit jaar al meegedaan aan een virtual loopchallenge? Of kan ik beter vragen hoeveel virtual run medailles je al gescoord hebt? Zeker in deze ‘andere’ tijd is meedoen aan een virtual loopchallenge de ideale manier om jezelf uit te dagen. Niet in wedstrijdverband, niet samen met een groepje, maar alleen of met één loopmaatje. En natuurlijk is het gevoel anders als je de medaille per post ontvangt, maar het blijft tof! En die medailles lijken wel steeds mooier te worden! Een goede reden om mij in te schrijven voor de Ik Loop Hard challenge, tien kilometer it is!

Mijn challenge

Mijn fiets, met in mijn fietstas een superwarme handdoek, parkeer ik bij het meer van Luna. Dit is het punt waar ik straks, na tien kilometer, een verfrissende dip ga nemen. Mijn Ik Loop Hard challenge vandaag is niet om zo snel mogelijk de tien kilometer te lopen, maar om juist zo rustig en ontspannen mogelijk te lopen met een lage hartslag. Dat is het mooie van een virtual challenge, je creëert je eigen uitdaging!

Het meer van Luna

Garmin aan en gaan. Het meer van Luna in Heerhugowaard is onderdeel van het Park van Luna, een recreatiegebied van 170 hectare. Je vindt er groen, zand en veel water. Het is de plek waar veel Heerhugowaarders met mooi weer zwemmen, chillen en wandelen. Sporters zijn er altijd, weer of geen weer. Vandaag is het bijna verlaten, maar dat komt natuurlijk door de nieuwe lockdown. Rustig ren ik over het strand, met aan de linkerzijde het meer met de waterskibaan Skeef. Ik word altijd blij van strand en water en ook vandaag siert mijn glimlach van oor tot oor.

De slingerende dijk

Ik laat het meer achter me, steek de Middenweg over en loop langs wuivende rietkragen en kwakende watervogels. Een klein stukje over de Provincialeweg is noodzakelijk om op de Slingerdijk terecht te komen. De smalle dijk doet zijn naam eer aan en slingert alle kanten op. Links heb ik zicht op de Ringvaart en rechts kijk ik uit op de uitgestrekte polder. Ik kan altijd zo genieten van dit rustige en wonderschone landschap! Maar geen tijd om teveel af te dwalen met mijn gedachten tijdens deze Ik Loop Hard challenge, want er rijden ook auto’s op deze dijk en die rijden meestal hard. Opletten geblazen dus!

De Slingerdijk gaat over in de Korte Molenweg. Een hond blaft om zijn domein te bewaken. Als altijd roep ik vrolijk: “goed volluk” en ren ontspannen door. De gezonde boerenlucht beneemt me bijna de adem, maar ook dat hoort erbij als je door de polder rent. Vaak vraag ik me op deze dijk af waarom de Korte Molenweg in vredesnaam Kort heet, maar vandaag heb ik daar door het rustige tempo geen last van. Een van mijn lievelingssongs van Imagine Dragons speelt op mijn Aftershokz en even zing ik een stukje mee. Gelukkig is er niemand in de buurt, haha!

Het kleine dorpje Oterleek

Ik sla linksaf op de Oterlekerweg richting Oterleek, het kleine pittoreske dorpje met slechts 240 huishoudens. Even twijfel ik of ik linksaf over het fietspad van de Huigendijk terugren of het dorpje inga. Toch voor het dorpje maar. Een klein stukje over de donkere klinkertjes langs de knus uitziende huizen en dan is het weer tijd voor een prachtig stukje boerenlandschap op de Groeneweg. Een oudere man die zijn Stabij uitlaat, lacht me vriendelijk toe. “Weer lekker bezig”, zegt hij. Ik kom hem regelmatig tegen, want dit is echt mijn favoriete hardlooprondje en waarschijnlijk zijn favoriete hondenuitlaatrondje.

Ik Loop Hard challenge mét dip

Via de Jan Glijnisweg die vaak ellenlang lijkt, maar ook vandaag geen problemen oplevert, kom ik op de Huigendijk terecht. Ik loop weer langs het water, met de Ringvaart aan mijn linkerhand. Bij de steiger vlakbij het Poldermuseum staat weer een aantal auto’s geparkeerd van vissers. Ik heb altijd bewondering voor vissers, dat ze zo lang stil kunnen zitten, maar waarschijnlijk word je er heel zen van. Het Poldermuseum is een oud poldergemaal, waar ik in 2001 getrouwd ben. De gevel is groen begroeid en de witte kozijnen met vele kleine raampjes steken mooi af. Een prachtig plekje!

Inmiddels ben ik over de tien kilometer heen, maar ik loop lekker door, dat is het mooie van een eigen challenge. Vlakbij de plek waar ik ga dippen staan vier Aziatische mannen oefeningen te doen, dat doen ze volgens mij dagelijks. Doet me altijd denken aan de blog die Eleni ooit schreef over yogales in het park van Singapore. Als ze mij zien, roepen ze al: “zwemmen?” Haha, ze kennen me al. Ik kijk op mijn Garmin. Ruim twaalf kilometer in een mooi tempo en lage hartslag. Mijn Ik Loop Hard challenge is geslaagd. Tijd voor een dip!

WIN jouw Ik Loop Hard challenge

Wil jij ook meedoen aan één van de drie afstanden (5, 10 of 21,1 km) van de Ik Loop Hard challenge? Top! Wij mogen namelijk drie startbewijzen weggeven voor een afstand naar keuze. Laat hieronder of onder de post op Facebook of Instagram weten waarom jij aan de challenge met die supertoffe medaille mee zou willen doen. Wij laten op 2 januari weten wie de winnaars zijn. Goed voornemen voor het nieuwe jaar, toch?

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

6 reacties

 1. wat leuk, helaas geen officiele halve marathon in Egmond aan Zee en in Schoorl dus ga ze zelf lopen met GPX parcours, wie weet gun ik mijzelf dan toch maar een virtuale medaille. Echt leuk dat je zo ook de motivatie vind om op avontuur te gaan Ik merk het misschien zelfs wel leuker te vinden dan al het massale. Door zelf op avontuur te gaan kom je op zulke mooie plekken terecht is mijn ervaring

  1. Ah, super Marloes!

   Ben t met je eens. Misschien heeft juist dit kleine t.o.v. het massale wel weer iets extra’s! Diep respect voor jouw doorzettingsvermogen!

   Sportieve groet,
   Esmar

 2. Na mijn 21.1km van vandaag, ga ik in 2021 de strijd aan met de snelheid.. eerst de 5km onder de 30 minuten, daarna de 10km onder de 60 minuten en tot slot in oktober weer de halve (hopelijk dat weer in wedstrijd verband). Dus voor nu ga ik voor de 5km virtuele run.

 3. Ik wil de uitdaging voor de 10 km wel aangaan. Een mooie motivatie een medaille. Sinds mijn val een paar weken terug en operatie daarna staat het lopen op een lager pitje. Eerste paar weken niet kunnen lopen en nu voorzichtig aan het opbouwen. Gaat weer goed komen. Nu eerst naar de 10 km en hopelijk in het najaar weer een HM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *