Ren mee met Anke langs de Italiaanse kust

Italië_Gezininreizen

Tijdens een camperreis door Europa van ruim drie maanden zijn we na een paar weken in Frankrijk net Italië binnengekomen. Om in beweging te blijven trek ik wekelijks de hardloopschoenen aan. Telkens is het weer een leuke uitdaging om een route te zoeken die lekker loopt en enigszins interessant is.

Een Ligurische zondagmiddag

Het plaatsje Vallecrosia, waar we de camper hebben neergezet, ligt direct aan zee. De boulevard stelt hier niet zoveel voor maar wordt levendiger richting het drie kilometer verderop gelegen plaatsje Bordighera, met als kers op de taart het kleine kerkje Sant ‘Ampelio. De vriendelijke receptioniste van de camping wijst me erop als ik vraag naar bezienswaardigheden in de directe omgeving. “It’s amazing!” zegt ze, vrij overtuigend. Prima, dat is mijn doel voor vandaag.

Italië_Gezininreizen

In Frankrijk hadden we warm weer en was hardlopen best afzien. Ook vandaag is een hete dag; het is zwaar, maar toch voelt het goed om in beweging te zijn. En er is genoeg afleiding want ik kijk mijn ogen uit; complete Italiaanse families – van baby’s tot oude opa’s en oma’s – besteden deze lome zondagmiddag aan het strand. Iedereen is stijlvol gekleed; ik zie jongetjes met overhemdjes aan en zelfs een oude dame steunend op een rollator met een kek hoedje en een prachtige rok.

Halverwege drinkt een hond grote slokken water bij een kraantje. Ik wacht netjes tot hij zijn dorst gelest heeft, waarna mijn hoofd onder de waterstraal gaat. Deze verfrissing komt als geroepen.

Kerk op de kaap

Na nog wat fietsende kinderen, schuifelende oma’s en uitgelaten mannen met vlaggen van Juventus omzeild te hebben – de club blijkt vandaag landskampioen te zijn geworden – bereik ik de Chiesa Sant’ Ampelio. De receptioniste heeft niet overdreven. Het kerkje staat op een kleine kaap hoog boven de zee. Het is stoer en schattig tegelijk met zijn strakke vormen, lichtgekleurde muren en het venster in de vorm van een klaverblad.

Italië_Gezininreizen

In de verwachting dat de kerk me wat verkoeling zal bieden ga ik naar binnen – helaas, het is binnen bijna net zo warm als buiten. De ongepolijste muren springen in het oog, net als de glazen platen op de grond waardoor de fundamenten te zien zijn. Ik kijk over de muur naast de kerk naar beneden en zie mensen luieren in de zon. Hoe verleidelijk ook, zover is het voor mij nog niet.

Onthaald als een winnaar

In een rustig tempo begin ik aan de terugweg. Een koele zeewind blaast me aangenaam in het gezicht en ik drink weer wat bij hetzelfde kraantje. Tijdens de laatste meters op het kiezelstrand bij de camping loopt mijn zoon me enthousiast tegemoet. Hij begroet me alsof ik zojuist een wedstrijd gewonnen heb. Ik ben weliswaar geen overwinning, maar wel een ervaring rijker. Een kijkje in het Italiaanse lokale leven, een snuifje cultuur en hardlopen tegelijk; wat wil een sportieve reiziger nog meer? Met een frisse duik in zee sluit ik mijn hardlooprondje van zes kilometer af.

Italië_Gezininreizen

Anke Feenstra

Anke is gastblogger op Girls Run The World. Ze reist van mei tot augustus 2017 met haar gezin door Europa in een camper. Deze reis bracht hun al in Frankrijk, Italië, San Marino, Griekenland, Macedonië, Servië, Hongarije en Slowakije. Anke blogt hierover - en over haar andere reizen - op www.gezininreizen.com.

More Posts - Website

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *