Funrunverslag: Brewery Run Rotterdam

Brewery Run Rotterdam 8

“Ik hoop dat jullie nog niet gegeten hebben, want er staan een hoop gele boterhammen op jullie te wachten”, roept de organisatie van de Brewery Run Rotterdam door de speaker. Met zestig man staan we aan de start van de wave die met een pace van 6:30 gaat lopen. De sfeer zit er goed in. Laat die gele boterhammen maar komen!

Brewery Run Rotterdam 1

Door Delfshaven richting Stadsbrouwerij De Pelgrim

Met zo’n zestig man gaat groep 2 van de Brewery Run Rotterdam op pad. Onder leiding van vier begeleiders/verkeersregelaars/bierliefhebbers rennen we vanaf Rotterdam Centraal richting het mooie Delfshaven. Het is een van de weinige plekken in Rotterdam waar nog oude woningen te vinden zijn. De rest van de huizen in Rotterdam heeft de Tweede Wereldoorlog niet doorstaan. In een van die mooie panden zit Stadsbrouwerij De Pelgrim. We mogen meteen doorlopen naar de binnentuin, waar er voor iedereen een flink glas bier klaarstaat. “Wil je het lichte biertje, pak dan de linker. Liever een donker biertje, neem dan de rechter.” Ik ga voor een licht biertje op deze zaterdagmiddag. Van te voren was ons proefglaasjes beloofd, maar de biertjes die we krijgen zijn aardig groot. Mij hoor je niet klagen.

Je Moeder bij VET & LAZY

Na twintig minuten is het tijd om door te gaan. Via een prachtige route van zes kilometer langs de Maas rennen we in een rustig tempo richting het oude Tropicana. Vroeger was dit hét zwembad van Rotterdam. Het had wildwaterbanen en toffe glijbanen en ieder kind uit Rotterdam ging hier wel eens zwemmen. Jaren terug werd het gesloten, maar het zwembad staat nog steeds overeind. Nu zitten hier toffe duurzame bedrijven, zoals restaurant Aloha, RotterZwam (een paddenstoelenkwekerij) en VET & LAZY, onze tweede stop. Op de stoep achter het gebouw staat de tap al klaar. ‘Je Moeder’ heet het biertje van 8,5% dat we krijgen. Van dit biertje had ik al eerder gehoord. Bij het biercafé bij mij op de hoek stond namelijk op de bierviltjes ‘Je Moeder is lekker, vraag maar aan de barman’ haha.

Laatste gele rakker bij de De Gele Kanarie

Dat ik bijna nooit alcohol drink merk ik wel. Na dat tweede biertje voel ik ‘m toch al zitten. Gelukkig is het nog maar een klein stukje naar de laatste brouwerij. Via de Kubuswoningen rennen we richting Blaak, waar ik elke zaterdag groente en fruit insla op de markt. Als we langs de Kubuswoningen lopen denk ik even terug aan twee jaar geleden, toen ik hier nog zo’n twee kilometer te gaan had tot de finish van de Rotterdam Marathon. Ik krijg er kippenvel van, het was zo’n mooi moment. Ik weet dat ik bevooroordeeld ben als Rotterdammer, maar ik kan zo genieten van deze stad. Bij De Gele Kanarie worden we met veel kabaal onthaald. “Rennen… snel over de finish voor je tijd”, roept onze begeleider. “Hup, doorlopen!” Na 11 kilometer in ruim 2 uur zet ik mijn klokje uit. Ik ren over de finish en ja, hoe vier je dat? Uiteraard met bier!

De Brewery Run Rotterdam was een groot succes! Tot in Delft voor een nieuwe Brewery Run op 8 september. Loop jij ook mee?

Eleni Hoefsloot

Na een baan als redacteur bij een reisvakblad en een wereldreis van zeven maanden kan je wel zeggen dat Eleni (28) graag de wereld ontdekt. Het liefst op hardloopschoenen natuurlijk. Haar grote droom: de New York Marathon samen met haar zusje uitlopen.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *