Girls and Boys Run Leiden! Ga jij mee?

Na een lange tijd laten we weer van ons horen. Ieder heeft even haar eigen pad gevolgd maar de blog, de energie van de deelnemers, het plezier en ons prachtige Nederland laat ons niet los! Na Aken (Duitsland), Mechelen (België), Leeuwarden, Utrecht,  Delft en Gouda hebben we dit keer gekozen voor Leiden! Een stad met een rijke geschiedenis.

Op 27 januari 2018 organiseerden wij onze eerste hardloopdagtrip. Die keer gingen wij met 18 hardloopfanataten op stap naar Aken. Het was een fantastische dag met enorm leuke deelnemers én, niet geheel onbelangrijk, een heerlijk zonnetje in de koude wintermaand. Wil je weten hoe deze dag eruit zag en wat de deelnemers ervan vonden? Lees dan ons verslag over hardlopen in sporen van Karel de Grote in Aken en de reacties van de deelnemers eronder terug.

Op 12 mei 2018 was het tijd ons tweede evenement: Girls and Boys Run Mechelen. Met 15 enthousiaste hardlopers ontdekten wij hoe leuk de Belgische stad Mechelen is. Onder leiding van gids en local Lien bezochten wij de leukste plekjes in het centrum, we lunchten onder de Sint-Romboutstoren en maakten nog een rondje door het Vrijbroekpark. Aan het einde van de middag stond er nog een verrassing op ons te wachten, want we mochten de 538 treden van de Sint-Romboutstoren beklimmen. Lees het hele verslag hier terug.

Op 25 augustus 2018 ontdekten wij de Culturele Hoofdstad van het jaar: Leeuwarden! Met 16 hardlopers renden wij door de stad langs de leukste hoogtepunten, zoals het hofje Luilekkerland, de Bonifatiuskerk, de Centrale Apotheek en het Gabbemagasthuis. Lees hier terug hoe deze dag verliep.

Op 12 april 2019 organiseerden we een afwijkend tripje met een avondprogramma in plaats van een dagprogramma. Samen liepen we door Utrecht voor het goede doel: de Lornah Kiplagat Foundation. Dat ging zo!

En toen was Delft aan de beurt op 7 juli 2019. Met 21 enthousiaste lopers, van jong tot oud, ontdekten wij de stad van Willem van Oranje, de eerste koning van Nederland. Als verrassing mochten wij zelfs nog een kijkje nemen in Museum Prinsenhof, waar nog steeds de kogelgaten in de muur te bewonderen zijn als aandenken aan deze vreselijke moord. Lees het verslag hier!

14 september 2019 was ons laatste Boys & Girls Run, namelijk Gouda! Wat een geweldige herinneringen: Van siroopwafels eten tot kaas uitdelen op straat. Lees het hier

Wanneer?

Op zondag 21 juli 2024  ga jij met de andere deelnemers en Eleni,  Femke en Esmar naar Leiden!

Sfeerimpressie van onze vorige trips:

Wat gaan we doen?

Samen met Eleni, Femke en Esmar ga je Leiden verkennen. Op eigen gelegenheid reis je naar station Leiden, waar je alle deelnemers zult ontmoeten rond 10.00 uur. Eventueel kun je natuurlijk ook eerder op de route al met elkaar afspreken. Alle deelnemers worden toegevoegd aan een evenement op Facebook, zodat je al even kan spieken wie er mee gaan.

Eenmaal aangekomen in Leiden gaan we meteen op pad naar een park. Zorg er dus voor dat je je hardloopkleding al aan hebt. Voor eventuele tassen/jassen afgifte zullen we zorgen. In het park starten we met een kennismaking, een warming-up, estafette of loopscholing door onze professionele hardlooptrainer John en een hardloopronde van rond de 6 km. Iedereen kan hier zijn eigen tempo aanhouden.  We zijn met zo’n grote groep dat iedereen wel een maatje kan vinden dat op hetzelfde tempo loopt.

In de middag staat er een lunch voor ons klaar. Na deze onderbreking gaan we de stad verder verkennen.

Al hardlopend komen we langs de mooiste plekjes van Leiden.  Deze sighseeingronde zal rond de 5 kilometer zijn met meerdere stops. We willen natuurlijk wel wat uitleg over waar we langsrennen. En ook de mooiste Instagramplaatjes moeten we niet vergeten. De sightseeingroute gaat zeker 1,5 tot 2 uur duren. Maak je dus geen zorgen over je conditie en of je iedereen bij kunt houden. Dat komt zeker goed! We houden het tempo van de langzaamste loper aan. Het gaat om de fun.

De dag sluiten we af rond 16.30 uur, voordat iedereen weer naar huis vertrekt.

Inclusief
  • Sightseeingroute door Leiden
  • Hardlooptraining van een professional in het park
  • Lunch inclusief 1 drankje
  • Een ontzettend leuke dag!
  • Een toffe herinneringsmedaille
Exclusief
  • Vervoer van en naar Leiden
Kosten

€ 39 per persoon

Aanmelden

Stuur één van ons een persoonlijke DM via Instagram of mail naar info@girlsruntheworld.nl

Help, ik ben alleen. Wat nu?

Geen zorgen. Afgelopen evenementen zijn meer deelnemers alleen gekomen. Het wordt mega gezellig, of je nu alleen of met zes vrienden of vriendinnen meegaat. Je kunt alvast kennismaken met de andere deelnemers via het Facebookevenement.

Heb je nog vragen?

Mail ons dan op info@girlsruntheworld.nl

Meld je nu aan als je zeker wil zijn van een plekje op onze reis!

Wij heten dan wel Girls Run The World, maar mannen zijn uiteraard ook welkom! Ook belangrijk, als je bij ons boekt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Na aanmelding versturen wij je binnen enkele dagen de factuur en meer informatie. Ook word je dan aan ons Facebook-evenement toegevoegd. Geen Facebook? Geen probleem, dan ontvang je alle informatie per mail.

Als het totale aantal plekken vol is, zetten we je op de wachtlijst.

Femke de Jager

Enthousiast en ontdekken staat hoog in het woordenboekje van Femke (34). Naast gek op hardlopen is ze ook gek op Duitsland. Een kleine 3 jaar woonde ze in Berlijn en daarnaast heeft ze jarenlang vele plekjes in Duitsland mogen ontdekken, tijdens haar werk als inkoper Duitsland, Luxemburg, België en de Franse Elzas in de reisbranche. Soms hoef je helemaal niet ver te reizen om leuke plekken te ontdekken. Trek je schoenen aan en ga een keer linksaf in plaats van rechtsaf!

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *