Girls Run Online – December

GirlsRunOnline_dec2017

Geregeld komen we online mooie verhalen tegen. Vrouwen die ons inspireren, hardloopverhalen met een bijzondere bestemming, nieuwe initiatieven of gewoon iets wat ons opvalt. Dit delen we graag met jullie, want hardlopen en de mooiste plaatsen ontdekken doen we samen. Girls runnen niet alleen de wereld, maar ook online laten we van ons horen. Lees je mee?

Op alle kerstman- en oliebollenruns na is december toch een wat hardloopluwe maand. We kachelden allemaal door tot aan die felbegeerde vrije feestdagen en brakken momenteel uit op de bank. Die laatjes loodjes voelen vaak zo zwaar, maar hoe kun je ze nu beter verlichten dan door een heerlijk rondje hardlopen?

#DOcember

De meiden van Girls Love 2 Run weten wel hoe ze anderen moeten motiveren. Namelijk door #DOcember te introduceren. Want waarom zou je wachten tot 1 januari met de goede voornemens? Als je iets graag wil, doe het dan NU! Ok, een maand geleden dus. De uitdaging was om in december 70 kilometer te hardlopen en veel meiden deden dat door elkaar te motiveren met de hashtag. Een kleine shout out naar Barbara Kerkhof die 235(!)kilometer aantikte. En dat terwijl ze net aan het herstellen is van een moeilijke periode van ziekte.

https://www.instagram.com/p/BcKoLCRH3me/?taken-by=girlslove2run

https://www.instagram.com/p/BdLXcRRnJ9p/?taken-by=barbarakerkhof

De bruggenloop die niet doorging

Omdat ik zelf tijdens de beginjaren van mijn ‘hardloopcarrière’ in Rotterdam woonde én omdat 15km een leuke afstand is voor mij als amateur, heb ik de Bruggenloop zelf een aantal keer gelopen. Dit jaar had ik me niet ingeschreven. Gelukkig maar zou ik haast achteraf zeggen. Want de sneeuw werd die dag alleen maar meer en heftiger en de organisatie besloot dat het niet verantwoord was dit evenement door te laten gaan. Sommige mensen waren al onderweg en zelfs al in Rotterdam aangekomen toen ze dit nieuws hoorden, maar de foto’s van bijvoorbeeld Annemerel laten zien dat de situatie wel echt uitzonderlijk was en dat de organisatie naar mijn mening een goed besluit heeft genomen. Vervolgens besloten veel die-hards alsnog een rondje door de sneeuw te maken door de sneeuw, zoals Gaby.

https://www.instagram.com/p/Bch-ZDCDqDY/?taken-by=gaby_runs_the_world

Wat er wel doorging (dat was namelijk eerder op de dag) was de Twiskemolenloop en Esmar liep lekker soepel de 15km.

Hardlopen met uitzicht op het noorderlicht

Wat een mooi avontuur! Andrea reisde af naar IJsland voor de Obstacle Course Racing World Championship. Ja, je leest het goed: obstacle runs in een land waar de temperatuur rond deze tijd voor velen uberhaupt al een obstakel is om te gaan hardlopen. Andrea’s doel was om met drie medailles naar huis te gaan, het werden er twee. Maar wij zijn heel trots op haar! Want naast het hardlopen, klimmen en tillen zelf, draaide Andrea ook nog allerlei vrijwilligersshifts en vroeg opstaan in IJsland betekent dit soort foto’s:

Ben jij online een bijzonder hardloopverhaal tegengekomen? Of heb je zelf een indrukwekkend verhaal te vertellen in een volgende editie van Girls Run Online? Laat het ons weten in de comments hieronder of stuur een mailtje naar info@girlsruntheworld.nl.

Marjolein Koster

Marjolein (28) is een enthousiaste hardloper en reiziger. Nog maar een paar jaar geleden begon ze met hardlopen en inmiddels gaat ze nooit meer zonder hardloopschoenen op pad. De vrijheid en het avontuur van nieuwe plekken ontdekken zorgen ervoor dat ze elke keer weer op bijzondere bestemmingen terechtkomt.

More Posts - Website

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *