Girls Run Online – juli 2017

GirlsRunOnline_juli2017

Geregeld komen we online mooie verhalen tegen. Vrouwen die ons inspireren, hardloopverhalen met een bijzondere bestemming, nieuwe initiatieven of gewoon iets wat ons opvalt. Dit delen we graag met jullie, want hardlopen en mooiste plaatsen ontdekken doen we samen. Girls runnen niet alleen de wereld, maar ook online laten we van ons horen. Juli was de maand van de bijzondere hardloopwedstrijden: een extreem lange trailrun, een marathon in Beirut en een halve marathon achteruit lopen. Lees mee.

51 kilometers met 3200 hoogtemeters

Sanne van Run-Way Girls heeft echt een fantastische prestatie neergezet. Zij liep de Eiger Trail in Zwitserland. Dat is niet zomaar een trailrun, het is een run 51 kilometer. Poeh, moet je je voorstellen: nog bijna 10 kilometer extra bovenop een marathon. En dan niet op een vlak parcours, zoals ik liep in Rotterdam, nee. Het is een run inclusief 3200 hoogtemeters. Petje af! Lees hier haar inspirerende verhaal.

https://www.instagram.com/p/BW5kqDzA7C7/?taken-by=runwaygirlsnl

Een halve marathon achteruit?

Ja, je leest het goed. Jerôme Hoogstraten uit Purmerend gaat in november een halve marathon lopen: achteruit. Dat doet hij voor de Stichting Achterstevoren uit Helmond. Een halve marathon lopen is één, maar achteruit. Enorm knap! Wij wensen Jerôme enorm veel succes én plezier!

Marathon van Beirut

Wauw, wat een mooi initiatief. May El Khalil wil haar stad op een bijzondere manier op de kaart zetten. De meeste mensen denken bij Beirut en Libanon aan oorlog, maar May organiseert dit jaar voor de 15e keer de marathon van Beirut. Bekijk zeker haar inspirerende TED Talk hieronder.

Ben jij online een bijzonder hardloopverhaal tegengekomen? Of heb je zelf een indrukwekkend verhaal te vertellen in een volgende editie van Girls Run Online? Laat het ons weten in de comments hieronder of stuur een mailtje naar info@girlsruntheworld.nl.

Eleni Hoefsloot

Na een baan als redacteur bij een reisvakblad en een wereldreis van zeven maanden kan je wel zeggen dat Eleni (28) graag de wereld ontdekt. Het liefst op hardloopschoenen natuurlijk. Haar grote droom: de New York Marathon samen met haar zusje uitlopen.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *