Girls Run Online – Maart 2018

Geregeld komen we online mooie verhalen tegen. Vrouwen die ons inspireren, hardloopverhalen met een bijzondere bestemming, nieuwe initiatieven of gewoon iets wat ons opvalt. Dit delen we graag met jullie, want hardlopen en de mooiste plaatsen ontdekken doen we samen. Deze maand was vooral heel bijzonder voor vrouwen in Saoedi Arabië die eindelijk mogen hardlopen. Verder liep Celeste de halve marathon van Limassol en deden Marjolein en Eleni mee met de Zandvoort Circuit Run. Lees je mee?

Joggende vrouwen in Saoedi Arabië

Wij trekken gewoon onze hardloopschoenen aan en rennen wanneer we willen. Dat dat niet overal zo is bewijst deze video van rennende vrouwen in Saoedi Arabië. Vrouwen hebben daar nog een lange weg te gaan om evenveel rechten als mannen te verkrijgen, maar de ontwikkelingen gaan heel hard. Sinds deze maand hebben ze eindelijk het recht om te joggen. Bekijk dit filmpje en geniet mee van dit historische moment met de joggende vrouwen in Jeddah.

Girls Run Online Maart Saoedi women

Celeste en de halve marathon van Limassol

Asics Frontrunner Celeste van Celeste_love2run is uitgekozen door World’s Marathons om de halve marathon in Limassol te lopen. Haar doel is een nieuw PR te behalen. Lees haar inspirerende blog over de race, waarbij ze haar eigen grenzen overschrijdt om haar doel te bereiken. Respect Celeste!

Girls Run Online Maart 2018 Limassol

Zandvoort Circuit Run

Onze Eleni en Marjolein mochten meedoen aan de Zandvoort Circuit Run als Anita-meisjes. Een mooi moment om ook onze eerste GRTW-vlog te maken. Bekijk de beelden en proef de gezellige sportieve sfeer.

Circuit Zandvoort Run

6ft Track Marathon Australië

De Nederlandse Jet woont in Sydney, Australië. Jet geniet met haar Franse vriend van het Australische leven en doet ook sportief gezien mee met de Aussie lifestyle. Op 9 maart liepen Jet en Julien samen de 45 kilometer lange 6ft track marathon. Dit is één van de zwaarste marathons van Australië en de trail gaat door de indrukwekkend mooie Blue Mountains. Een natuurgebied dat zijn naam dankt aan de blauwe gloed van de eucalyptus bomen. Als je na 46 kilometer nog zo charmant kunt lachen ben je echt een topper!

Girls Run Online Maart Jet

Ben jij online een bijzonder hardloopverhaal tegengekomen? Of heb je zelf een indrukwekkend verhaal te vertellen in een volgende editie van Girls Run Online? Laat het ons weten in de comments hieronder of stuur een mailtje naar info@girlsruntheworld.nl.

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *