Girls Run Online – mei 2017

Geregeld komen we online mooie verhalen tegen. Vrouwen die ons inspireren, hardloopverhalen met een bijzondere bestemming, nieuwe initiatieven of gewoon iets wat ons opvalt. Dit delen we graag met jullie, want hardlopen en mooiste plaatsen ontdekken doen we samen. Girls runnen niet alleen de wereld, maar ook online laten we van ons horen. Mei was de maand waarin we massaal de korte broek uit de kast plukten voor een run in de warmte. Dat is al een hele opgave, maar er zijn altijd zwaardere uitdagingen..

Ultramarathon op sandalen

Bij een blessure is vaak één van de eerste vragen: loop je wel op goede schoenen? Het belang van een schoen die op de juiste manier elke dreun van je lichaam opvangt is zo belangrijk dat elk sportmerk telkens met een nóg betere variant op de markt komt. Maar de 22-jarige Maria Lorena heeft dat helemaal niet nodig. Deze power girl rende een ultramarathon van 50 kilometer in Puebla, Mexico op haar sandalen. En ze won de race!

Wereldrecord in Canada

We kennen het allemaal wel, van die races waarbij het zo druk is dat je meer bezig bent met het ontwijken van andere lopers, dan dat je lekker je eigen tempo kunt volgen. In Calgary, Canada vinden 150 lopers dat blijkbaar geen probleem. Zij liepen een hele marathon terwijl ze aan elkaar vastgebonden zaten. Het waren lopers uit verschillende landen en in de leeftijden van 15 tot 80 jaar. Het is een recordpoging en de groep heeft geld ingezameld voor het goede doel. Wat een prachtig initiatief!

Hardlopen onder de Spaanse zon

Met dit warme weer moeten we weer extra vroeg uit bed voor onze hardlooprondjes en een lunch run is ineens geen goed idee meer. Laura Brijde, die ooit haar blog begon als RunningLau, is een paar maanden geleden verhuisd naar Malaga, Spanje en weet inmiddels alles van hardlopen in de warmte. Elke keer als we haar hardloopfoto’s zien, realiseren we ons dat het hier allemaal wel weer meevalt. Dus, hop! Niet zeuren, maar gewoon vroeg uit je bed en lopen ;).

 

https://www.instagram.com/p/BUrmRYGgl7J/?taken-by=laurabrijde

 

 

 

Marjolein Koster

Marjolein (28) is een enthousiaste hardloper en reiziger. Nog maar een paar jaar geleden begon ze met hardlopen en inmiddels gaat ze nooit meer zonder hardloopschoenen op pad. De vrijheid en het avontuur van nieuwe plekken ontdekken zorgen ervoor dat ze elke keer weer op bijzondere bestemmingen terechtkomt.

More Posts - Website

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *