Girls Run Online – mei 2019

GirlsRunOnline_mei2019 - hardlopen in mei

En dan is de maand mei ook alweer voorbij. Wat hebben jullie weer veel hardgelopen, respect voor iedereen! Graag willen wij een aantal runninggirls in het zonnetje zetten die wij extra respecteren. Zij lopen enorme afstanden voor verschillende goede doelen en een zwangere dame blijft met buikje ook vrolijk door rennen. We hebben de volgende inspirerende verhalen over hardlopen in mei voor je op een rijtje gezet.

Sameena loopt 100 kilometer tijdens de Nacht van de Vluchteling

Deze ubersportieve ultraloopster raakte na haar 183 kilometer tijdens de 24 uur van Athene in een hardloopdip, die ook haar dagelijks leven op zijn kop zette. Gelukkig is ze er weer bovenop gekomen en om aandacht te vragen voor afstanden die vluchtelingen af moeten leggen om een veilige plek te bereiken, heeft ze op 22 mei 100 kilometer gelopen van Amsterdam naar Nijmegen tijdens de Nacht van de Vluchteling. Lees hier haar inspirerende verhaal: Team Enduro Nacht van de Vluchteling.

https://www.instagram.com/p/Bx6XcFLIlPq/

Postbezorgster Ria loopt de marathon van Praag en zamelt in voor de Ropa Run

Tijdens haar werk als pakketbezorgster maakt Ria Lasker al veel kilometers, maar ook in haar vrije tijd is ze een echte kilometervreter. Op 8 mei liep Ria de marathon in het prachtige Praag. “Sorry voor de fotospam”, zegt Ria in een van haar post. Nou wij kunnen er geen genoeg van krijgen, kom maar door! Ondertussen bereidt onze Ria zich voor op haar deelname aan de Ropa Run met de politie DenHaag in team 8. Steun Ria en Ropa Run via: roparun donatie.

Zwangere Petra rent vrolijk door

Dat zwanger-zijn je niet hoeft te belemmeren tijdens het hardlopen bewijst Petra. Ze past haar tempo en aantal kilometers gewoon aan en rent lekker door. De Marikenloop sloeg ze dan ook niet over. Top Petra, we weten zeker dat het een sportieve zoon gaat worden. Alvast een tip van Esmar: Laat je lijf na de bevalling goed aansterken voordat je weer gaat rennen. Ik ging na mijn eerste bevalling na 6 weken weer rennen en toen had ik het idee alsof mijn baarmoeder er weer uitkwam. Ook daar geldt: luister naar je lichaam! Volg Petra tijdens haar zwangerschap via Project Fit Mama.

https://www.instagram.com/p/BxsTu0gHaKJ/

Iris liep een ecotrail in Oslo

We vinden het altijd superleuk om met onze lezers in contact te zijn en soms zijn onze blogs een aanleiding om oude contacten te doen herleven. Dat gebeurde met Iris, een oud-studiegenoot van Marjolein. Zij woont inmiddels alweer een paar jaar in Noorwegen en loopt daar fanatiek hard. Trails, wegwedstrijden, door de sneeuw en in de lichte zomers. Afgelopen maand liep ze de Ecotrail in Oslo en kreeg daarvoor een erg mooie medaille. En dan verklappen we ook alvast dat Iris komende tijd een aantal gastblogs voor ons gaat schrijven vanuit dit noordelijke puntje van Europa! Houdt onze blog dus goed in de gaten voor de leukste hardlooptips vanuit Noorwegen.

We hopen dat we je geïnspireerd hebben met deze verhalen over hardlopen in mei. Ben jij online een bijzonder hardloopverhaal tegengekomen? Of heb je zelf een indrukwekkend verhaal te vertellen in een volgende editie van Girls Run Online? Laat het ons weten in de comments hieronder of stuur een mailtje naar info@girlsruntheworld.nl.

 

 

 

 

 

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *