Girls Run Online – Mei

GirlsRunOnline_mei2018

Geregeld komen we online mooie verhalen tegen. Vrouwen die ons inspireren, hardloopverhalen met een bijzondere bestemming, nieuwe initiatieven of gewoon iets wat ons opvalt. Dit delen we graag met jullie, want hardlopen en de mooiste plaatsen ontdekken doen we samen. In Girls Run Online van de maand mei hebben we vele zomerse taferelen, daily miles en nog meer uitdagingen.

Runningwithmo #dailymile

Dagelijks 1,6 kilometer lopen, dat was de uitdaging van Runningwithmo in mei.  Ik heb echt veel bewondering voor deze uitdaging. Vroeg opstaan om voor je werk nog te rennen en dat een maand lang! Ik deed dat laatst eenmalig. Wat ik ervan vond lees je hier. Monique, het gezicht achter Runningwithmo, doet een master Health, Food & Innovation Management. Met haar kennis en door haar eigen ervaringen te delen, inspireert en motiveert ze vele lezers op het gebied van onder andere hardlopen en voeding.

https://www.instagram.com/p/BiNKLvtn2ce/?hl=nl

Motivatie sporten, gezond eten en doorzetten

Voor de vrolijke Maaike, die we tijdens ons tripje ‘Girls and Boys Run Aken’ hebben leren kennen is het jaar 2018 begonnen om uit haar comfortzone te stappen. Meegaan met onbekenden op een hardlooptripje en foto’s waarop ze helemaal staat in plaats van alleen een portretfoto. Waar wij haar zo om bewonderen is haar doorzettingsvermogen. Een aantal jaren terug was ze veel afgevallen en rende ze tien kilometer in 51.50 minuten. Na haar zwangerschap is ze veel kilo’s aangekomen en zat ze niet lekker in haar vel. Ze heeft de draad weer opgepakt en is nu alweer 18 kilo afgevallen en veel aan het hardlopen. En, ja soms heeft het moeilijk. Haar wens is om de Rotterdam Marathon in 2019 te volbrengen. Het leuke is dat Ruud van Balkom, de man die mij begeleid heeft naar de marathon een trainingsschema voor haar heeft gemaakt. We blijven haar zeker volgen in haar strijd tegen de kilo’s, maar ook om haar hardloopbelevenissen mee te beleven. Ga zo door, Maaike, en die marathon gaat zeker lukken!

https://www.instagram.com/p/BjqVH6pgIX4/?hl=nl&taken-by=mw08081988

Warm Leiden

Tegelijkertijd met de Vestingloop in Den Bosch was die dag ook de Marathon Leiden. Het was enorm warm. Ik ben in Den Bosch dan ook van sproeier naar sproeier gelopen. Ik dacht onderweg: “Hoe kan je bij deze temperaturen een hele marathon volbrengen?”

Naast de oververhitte lopers dacht ik ook aan de organisatie van de Marathon Leiden. Wat zullen die het zwaar hebben gehad. Veel media-aandacht over onwel wordende mensen. Veel maatregelen werden er getroffen, onder andere vervroegde en uitgestelde starttijden. De organisatie heeft zijn best gedaan om zo goed mogelijk in te spelen op het weer. De lopers moeten bij zulk weer ook voor zichzelf goede maatregelen nemen. Deze verantwoordelijkheid ligt ook bij hen. Mooi vind ik het om te lezen dat de cijfers van ‘nare en vervelende dingen’ niet zorgwekkend waren. Lees hier het bericht. Hardlopen en pr’s verbreken is leuk, maar je gezondheid staat voorop! Aniek van @anniek_runs_that_xtra_mile nam een verstandig besluit, omdat haar doel op de marathon niet haalbaar was met het warme weer. Ze koos ervoor om eerst de halve marathon te lopen en daarna nog een tien kilometer. Een hele knappe prestatie!

https://www.instagram.com/p/BjT2rymnG7d/?hl=nl&taken-by=anniek_runs_that_xtra_mile

Vestingloop Den Bosch

In koos voor de Vestingloop in Den Bosch om na mijn blessure weer mijn eerste tien kilometer te lopen. Ik was een beetje nerveus, omdat ik niet zeker wist of mijn enkel het vol zou houden. Van mijn enkel had ik gelukkig geen last, helaas wel enorm van de warmte. Ik heb ook onder elke sproeier doorgelopen. Runnersworld postte een mooi plaatje van de Vestingloop op Instagram.

https://www.instagram.com/p/BjSdP0vnpaf/?hl=nl&tagged=vestingloop

https://www.instagram.com/p/BjSBjSAHAXW/?hl=nl&taken-by=girlsruntheworld.nl

Ben jij online een bijzonder hardloopverhaal tegengekomen? Of heb je zelf een indrukwekkend verhaal te vertellen in een volgende editie van Girls Run Online? Laat het ons weten in de comments hieronder of stuur een mailtje naar info@girlsruntheworld.nl.

Femke de Jager

Enthousiast en ontdekken staat hoog in het woordenboekje van Femke (34). Naast gek op hardlopen is ze ook gek op Duitsland. Een kleine 3 jaar woonde ze in Berlijn en daarnaast heeft ze jarenlang vele plekjes in Duitsland mogen ontdekken, tijdens haar werk als inkoper Duitsland, Luxemburg, België en de Franse Elzas in de reisbranche. Soms hoef je helemaal niet ver te reizen om leuke plekken te ontdekken. Trek je schoenen aan en ga een keer linksaf in plaats van rechtsaf!

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *