Girls Run Online – November 2018

GirlsRunOnline_november2018

En dan is ook november weer voorbij en zitten we al bijna in 2019. De Sint is in het land en wij genieten van die verslavend lekkere pepernoten met snoepgoed en lopen natuurlijk fanatiek hard. November was een maand waarin meerdere runninggirls de kou ontvluchtten voor warme loopjes in het buitenland. In ons eigen koude kikkerlandje was het warme weer ver te zoeken, maar ook daar werden alle evenementen druk bezocht. Graag zetten we een aantal inspirerende hardloopverhalen uit november voor je op een rij.

Warme kilometers in Thailand

Als je als runninggirl op vakantie bent in Thailand probeer je als het even mogelijk is, deel te nemen aan een lokale run. Zo deed Wilja van The Breakfastblog in alle vroegte mee aan de kwartmarathon in Chiang Rai. Haar belevenissen lees je hier: Raceverslag Chiang Mai 10.5km Mini Marathon.

https://www.instagram.com/p/BqCKTyOghq0/?utm_source=ig_web_copy_link

Echte marathongirls in Athene

De geschiedenis van de marathon gaat ver terug. In 490 voor Christus zou de Griekse soldaat Pheidippides van Marathon naar Athene zijn gerend om het nieuws over te brengen van de overwinning op de Perzen in de Slag bij Marathon. De Marathon van Athene volgt zijn route van de oude Griekse stad Marathon naar het Olympisch Stadion van Athene. Hoe mooi is het als je op deze historische plek een hele marathon loopt? Janneke en Ria deden beide mee aan deze geweldige marathon en “spamden’ ons met prachtige foto’s.

View this post on Instagram

C H A I R E T E ,  N I K O M E N Gegroet, we hebben gewonnen! Een lood- maar dan ook echt loooooodzware marathon! De hoogtemeters én de warmte maakten het zo intens zwaar! Al snel mijn plan om onder de 4.15 en een PR te lopen losgelaten! Uiteindelijk in 4.19u gefinisht en ik geloof dat ik daar echt heel trots op mag zijn! Maar dat kwartje moet nog even vallen… eerst ff legguh! Samen met @graziella2911 over de finish gegaan! Ze stond er voor me! De schat! De laatste km samen gelopen en ineens doemt dat prachtige stadion op! Kippenvel gewoon! Even stil gaan staan om het even te beseffen! Het is zo indrukwekkend mooi! @raymond_hess en mijn Ray ook gefinisht! Supertrots op mijn mannen!! #athensmarathon #finisher #proud #marathon #marathoner #wow #spierpijnalseenmalle #medal #blingbling #wateenkloteheuvels #wedidit #nevergiveup

A post shared by Janneke Poort (@sjansarazzi) on

https://www.instagram.com/p/BqCkQTCAjCX/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=10wxrhizeu9th

Natte Italiaanse kilometers voor Grace

Asics frontrunner Grace liep in een nat Italië de hele marathon van Florence. Ze bleef 42,195 kilometer lachen, ondanks de regen en genoot van de prachtige gebouwen in sprookjesachtig mooi Florence. Gefeliciteerd Grace!

https://www.instagram.com/p/Bqm_T6hnFBc/?utm_source=ig_web_copy_link

Eerste plaats voor onze runninggirl Mariska Heeman

De Berenloop op Terschelling is een van de zwaarste marathons in Nederland. Dat belette onze eigen stoere Femke niet om mee te doen aan de halve marathon in de harde wind. Wij zijn ook heel trots op onze runninggirl van oktober Mariska Heeman, die er met de overwinning vandoor ging op de hele marathon. Klein minpuntje was dat ze geen officiële prijs kreeg omdat ze geen atletiek-licentie heeft. Voor ons is Mariska de echte winnares, wat een topper. En haar vriend die de hele route mee fietst natuurlijk ook!

Girls Run Online November - Mariska Heeman

Haarlem Urban Trail

Urban Trails worden steeds populairder. Hoe leuk is het om te rennen op plekken waar je normaal niet kunt rennen zoals de gevangenis. Onze Marjolein deed op 11 november mee aan de eerste editie van de Haarlem Urban Trail. Lees alles in haar enthousiaste blog Wedstrijdverslag Haarlem Urban Trail. De volgende Urban Trail is op 9 december in Eindhoven en je kunt je nog inschrijven voor de 5 of 10km door het ‘innovation district’ via de volgende link: Inschrijven Eindhoven Urban Trail.

Maaike loopt haar eerste halve marathon

Maaike Portenge, die we hebben leren kennen tijdens onze eerste Girls Run The World-trip naar Aken, is een echte doorzetter. Na vele trainingskilometers was het op 4 november zover. In haar geboorteplaats Dordrecht liep ze haar eerste halve marathon in 2.25.31. Maaike is het absolute bewijs dat je met hard trainen je doel kunt behalen. Het kostte haar bloed, zweet en tranen, maar ze heeft het gewoon gedaan. Deze indrukwekkende foto zegt alles!

Girls Run Online November - Maaike Portenge

Ben jij online een bijzonder hardloopverhaal tegengekomen? Of heb je zelf een indrukwekkend verhaal te vertellen in een volgende editie van Girls Run Online? Laat het ons weten in de comments hieronder of stuur een mailtje naar info@girlsruntheworld.nl.

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *