Girls Run Online – Oktober 2017

Geregeld komen we online mooie verhalen tegen. Vrouwen die ons inspireren, hardloopverhalen met een bijzondere bestemming, nieuwe initiatieven of gewoon iets wat ons opvalt. Dit delen we graag met jullie, want hardlopen en mooiste plaatsen ontdekken doen we samen. Girls runnen niet alleen de wereld, maar ook online laten we van ons horen. Lees je mee?

Oktober is de maand waar de warmweerlopers onder ons flink op de proef worden gesteld. (Behalve tijdens de marathon van Amsterdam, die was toch wat heter dan Femke gehoopt had). Heel eerlijk: ik koos toch vaker dan gebruikelijk voor mijn warme bed, in plaats van de regenachtige en donkere straten. Ach, die dip kom ik wel weer te boven en gelukkig zijn er genoeg sterke hardloopvrouwen die mij elke keer weer inspireren en motiveren!

Wat nou herfst? 

Dat moet Tessa’s gedachte zijn geweest toen ze besloot de Ironman in Hawaii te gaan lopen. Een triathlon: zwemmen, fietsen en hardlopen. En dat in het warme weer én met heuvels. Tessa denkt op het 31km-punt van de marathon al “dit ga ik halen”, voor veel lopers is dat juist een punt waarop je inzakt en niet meer verder wil. Maar voor Ironwoman Tes’ was dit maar het staartje. 10 uur, 51 minuten en 12 seconden gaf zij alles en ze werd daarmee 15e van de wereld in haar categorie. Wat een topper is zij!

 

Lekker trailen bij de zuiderburen

Trailen is het nieuwe marathonlopen. Daar is vast niet iedereen het mee eens, maar ik merk wel steeds vaker om me heen dat dit een leuke afwisseling is voor hardlopers. En nu wil het zo zijn dat slechts een paar uur rijden vanuit Nederland er prachtige wedstrijden georganiseerd worden. Sanne en Erlinde van Run-way Girls liepen de Beartrail, een race in de Belgische Voerstreek, waar je uit verschillende afstanden kunt kiezen. Beide dames lopen met gemak mooie tijden en eindigen als 9e en als 4e! Super gedaan en hopen op meer pijnvrije trails voor jullie.

 

Creatieve hardloopfoto’s

Waarom zou je een instagramfeed maken met ‘normale’ hardloopfoto’s, als je het talent hebt deze mooi te bewerken? Marjolein Schotman heeft elke keer weer een nieuw idee voor avontuurlijke, magische hardloopfoto’s. De ene keer zweeft ze aan ballonnen door de lucht, de volgende dag ligt ze uitgeput op de grond met vosjes om haar heen en soms zijn de herfstblaadjes ineens een glijbaan geworden. Ik geniet altijd enorm van deze creaties en Marjolein straalt uit dat het hardlopen haar enorm blij maakt. En dat is waar we het allemaal voor doen, toch?

Ben jij online een bijzonder hardloopverhaal tegengekomen? Of heb je zelf een indrukwekkend verhaal te vertellen in een volgende editie van Girls Run Online? Laat het ons weten in de comments hieronder of stuur een mailtje naar info@girlsruntheworld.nl.

Marjolein Koster

Marjolein (28) is een enthousiaste hardloper en reiziger. Nog maar een paar jaar geleden begon ze met hardlopen en inmiddels gaat ze nooit meer zonder hardloopschoenen op pad. De vrijheid en het avontuur van nieuwe plekken ontdekken zorgen ervoor dat ze elke keer weer op bijzondere bestemmingen terechtkomt.

More Posts - Website

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *