Hardloopevenementen in de zomer van 2018

Voor mij is het inschrijven van hardloopevenementen een beetje zoals het boeken van een vakantie.  Na de inschrijving of het boeken kijk ik er enorm naar uit. Helaas heb ik de afgelopen tijd veel startbewijzen moeten weggeven, aangezien ik met mijn enkel in de lappenmand zat. Inmiddels kan ik weer lopen. Voor mij dus het teken dat ik mijn agenda weer tevoorschijn mag halen voor het plannen van hardloopevenementen in de zomer van 2018!

Mijn planning

Dit jaar staat voor mij de Marathon Berlijn op de planning. Ik heb drie jaar in Berlijn gewoond en dus stond als Amsterdammer na het lopen van de geweldige TCS Amsterdam Marathon (lees mijn blog hier), de Berlijn Marathon hoog op het lijstje. In juni wilde ik helemaal fit aan de marathontraining beginnen. Helaas gooide een geblesseerde enkel roet in het eten. Inmiddels kan ik na negen weken weer hardlopen. De Marathon Berlijn ga ik lopen, ook al begin ik minder fit aan de marathontraining.

Evenementen deze zomer

Grote loopevenementen vinden voornamelijk plaats in het voor- en najaar. In de zomer is het aanbod wat minder. Helaas kan ik de evenementen in juni niet allemaal meedoen, in verband met mijn vakantie (“he, wat rot”).  Maar toch zet ik een paar leuke evenementen tot en met augustus voor jullie op een rijtje. Graag hoor ik van jullie ook nog leuke hardloopwedstrijden ter aanvulling, voornamelijk in augustus in verband met mijn training voor de hele marathon.

Vestingloop Den Bosch – 27 mei 2018

Ik dacht eigenlijk een afstand bij de Leiden Marathon te lopen of de Marikenloop in Nijmegen, maar ik ga uiteindelijk in Den Bosch een hele rustige 10 kilometer lopen. Het schijnt vooral een mooie finish te zijn. Ik ben heel erg benieuwd, morgen kan ik je er meer over vertellen.

Afstanden:  5 km, 10 km en 15 km
Website van de organisatie: Vestingloop

Schutz Marathon Hoorn – 3 juni 2018

Over de Schutz Marathon Hoorn hoor ik ieder jaar meer. Het is in Hoorn een feestje en langs het IJsselmeer lopen schijnt wel indrukwekkend te zijn.

Afstanden: 1,2 km, 5 km, 10 km, 21,1 km, 42,2km
Website van de organisatie: Marathon Hoorn

Amersfoort Marathon – 10 juni 2018

De Amersfoort Marathon start en finisht in het centrum maar heeft een vrijwel landelijk parcours. Vorig jaar liep ik hier de halve marathon. Het was toen 29 graden. Ik vond hem door deze warmte erg zwaar. Lees hier mijn ervaringen over deze halve marathon. Amersfoort is echt een geweldige stad met veel geschiedenis. Plak er meteen maar een weekend aan vast!

Afstanden: 5 km, 10 km, 21,1 km, 42,2km
Website van de organisatie: Marathon Amersfoort

Hardloopwedstrijden in de zomer

Ladiesrun Rotterdam – 10 juni 2018

Dit jaar heb ik de eer om samen met Eleni via Anita Active ambassadeur te zijn van deze loop. Het is de Festival Edition, het beloofdtecht een feestje te worden. Het goede doel is Pink Ribbon. Een doel wat heel dicht bij me staat. Al ben je langzaam of snel, snelheid maakt niet uit. Het gaat meer om de overwinning van jezelf en het gevoel van de saamhorigheid.

Afstanden: 5 km, 7,5 km, 10 km
Website van de organisatie: Ladiesrun Rotterdam

Haarlems Dagblad Grachtenloop – 22 juni 2018

Deze heb ik inmiddels al twee keer gelopen. Mijn ervaring is fantastisch, dus als je kan schrijf je in! Helemaal met mooi weer, is het echt een feestje! De route gaat door het centrum van Haarlem en elke kroeg of terras zit vol met mensen, welke je zullen aanmoedigen.

Afstanden: 1 km, 5 km 10 km
Website van de organisatie: Haarlems Dagblad Grachtenloop

Hardloopwedstrijden in de zomer 2

Midzomermarathon Apeldoorn – 30 juni 2018

Vorig jaar liep ik hier de halve marathon. Deze loop is echt een aanrader, je loopt door een prachtig bosrijkgebied. Wel heb ik zelf een nare nasmaak van deze loop, door de heuvels ging mijn blessure in mijn linkerbil weer opspelen. Dit jaar zal ik hem vanwege mijn vakantie niet lopen.

Afstanden: 7,5 km, 15 km, 21,1 km, 42,2 km
Website van de organisatie: Midzomermarathon Apeldoorn

10 van Noordwijk – 15 juli 2018

Als Productmanager Leisure van Noordwijk Marketing kan en mag ik deze loop natuurlijk niet overslaan. Deze loop gaat door het duingebied waar ik zelf vaak mijn trainingsloopjes doen. Geen angst, deze loop gaat niet over het strand. De start en de finish zijn op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Dus voor mij staat daarna een terrasje op het strand alvast op mijn planning.

Afstanden: 5 km en 10 km
Website van de organisatie: 10 van Noordwijk

Midzomeravondmarathon Diever – 21 juli 2018

Vorig jaar had ik me opgegeven voor dit loopje omdat het op mijn marathontrainingsschema van Ruud stond. Ik kwam de avond voor het evenement achter dat het wel twee uur rijden is vanaf mijn huis! Maar de loop was erg leuk en ik heb ook zeker een hunebed gezien. Lees hier mijn verslag van vorig jaar.

Afstanden: 10,2 km, 20 km, 30 km, 42,2 km
Website van de organisatie: Midzomeravondmarathon

 

Loopmaatjes
Amsterdam Marathon trainingslopen – juli, augustus & september 2018

Deze trainingslopen waren voor mij vorig jaar echt een uitkomst. Je kan aansluiten bij een groep in jouw gewenste tempo. De lopen zijn echt bedoeld voor de lopers die trainen voor een najaarsmarathon. Naast dat het een goede training is, is het ook leuk om andere lopers te spreken die ook met een marathondoel bezig zijn. Ik zal dit jaar ook vast wel weer een trainingsloop mee doen.

Afstanden: 20 km, 25 km, 30 km
Website van de organisatie: Amsterdam Marathon Trainingslopen

Heb jij nog mooie toevoegingen aan het lijstje van hardloopwedstrijden in de zomer? Laat het ons weten in de reacties.

Femke de Jager

Enthousiast en ontdekken staat hoog in het woordenboekje van Femke (34). Naast gek op hardlopen is ze ook gek op Duitsland. Een kleine 3 jaar woonde ze in Berlijn en daarnaast heeft ze jarenlang vele plekjes in Duitsland mogen ontdekken, tijdens haar werk als inkoper Duitsland, Luxemburg, België en de Franse Elzas in de reisbranche. Soms hoef je helemaal niet ver te reizen om leuke plekken te ontdekken. Trek je schoenen aan en ga een keer linksaf in plaats van rechtsaf!

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *