Hardlopen in Kuala Lumpur: ontspannen in de chaos

Hardlopen in Kuala Lumpur 1

Van de drukke straten vol met toeterende auto’s en brommertjes met gierende banden wandel ik naar het groene KLCC Park in Kuala Lumpur. In mijn zoektocht naar een geschikte hardloopplek in deze drukke metropool, kwam ik dit park tegen met een speciale track voor hardlopers. Die moest ik uitproberen!

Normaal gesproken loop ik altijd hard aan het begin van de ochtend of juist ’s avonds tijdens of na zonsondergang. Op de momenten dat de zon niet hoog aan de hemel staat. Tijdens mijn bezoek aan Kuala Lumpur kan ik op elk moment van de dag gaan, want de zon heeft zich geen enkele dag laten zien. Terwijl jullie in Nederland genieten van een flinke hittegolf, start het begin van mijn wereldreis regenachtig. Gelukkig vind ik een regenvrij moment op een van mijn laatste dagen in de stad. Aan het einde van de middag wandel ik rustig richting het KLCC Park, niet ver van mijn hotel.

Hardlopen in Kuala Lumpur 2

Uitzicht op de Petronas Twin Towers

Op de plek waar ik het park binnenga, is het gezellig druk. Aan het water zitten lokale families, geliefden, vrienden en toeristen te genieten van een van de eerste droge uren deze week. Ontspanning en inspanning komen hier mooi samen. Er wordt gepicknickt, gekletst én gesport. En dat allemaal met een fantastisch uitzicht op de Petronas Twin Towers, het symbool van de stad. Toen dit torencomplex in 1998 gebouwd werd, was het het hoogste gebouw ter wereld met zijn 452 meter. Inmiddels hebben verschillende gebouwen, zoals de CN Tower in Toronto (553 meter) en de Burj Khalifa in Dubai (828 meter), de Twin Towers van de troon gestoten. Ik vind ze, zelfs nu ik ze voor de tweede keer in een paar jaar zie, nog altijd even indrukwekkend.

Hardlooptrack in het KLCC Park

Kriskras door het KLCC Park loopt een 1,3 kilometer lang roodkleurig hardlooppad. Elke 100 meter wordt aangegeven hoever je bent, dus voor intervaltraining is deze track ook zeer geschikt. Ik besluit gewoon een rondje op hetzelfde tempo te rennen, aangezien ik nog flink moet wennen aan de luchtvochtigheid in Azië. Het is flink benauwd. Ik heb moeite met ademhalen, dus meteen schroef ik mijn tempo naar beneden. Het gebeurt niet vaak dat ik omringd word door zoveel hardlopers als ik in het buitenland loop. Hier in Kuala Lumpur ben ik absoluut niet de enige. Het is zelfs flink druk. Het is een leuke mix tussen locals en toeristen. Iedereen werkt zich op zijn eigen tempo in het zweet. Want dat gebeurt hier heel snel!

Hardlopen in Kuala Lumpur 3

De volgende bestemming

Tijdens mijn hardlooprondje droom ik even weg. Vorige week liep hard in Singapore, vandaag in Kuala Lumpur en over een paar maanden loop ik net als Esmar in haar geliefde Australië. Tussendoor zijn waarschijnlijk Bali, Vietnam, Cambodja en Thailand nog aan de beurt en mijn wereldreis eindig ik in Nieuw-Zeeland. Op wereldreis zijn voor zeven maanden en het hebben van een hardloopreisblog is voor mij echt een droomcombinatie. Ik ren voorlopig nog wel even door.

Wat is de gaafste bestemming waar jij ooit hebt hardgelopen? Laat het ons weten in de reacties!

Eleni Hoefsloot

Na een baan als redacteur bij een reisvakblad en een wereldreis van zeven maanden kan je wel zeggen dat Eleni (28) graag de wereld ontdekt. Het liefst op hardloopschoenen natuurlijk. Haar grote droom: de New York Marathon samen met haar zusje uitlopen.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *