Rennen door het hippie-plaatsje Pai in Noord-Thailand

Hardlopen in Pai - Thailand 8

De wekker staat vroeg, want er staat een hardlooprondje op de planning door het hippe Thaise plaatsje Pai. Dit plaatsje ligt in de bergen van Noord-Thailand. We logeren hier in een geweldige accommodatie met allemaal mooie houten huisjes. Het is nu al best warm, bewolkt en een beetje benauwd. Maar daardoor laten wij ons niet tegenhouden. Een medewerker van het resort bouwt het ontbijtbuffet op. Hij kijkt ons aan en je kan aan zijn gezichtsuitdrukking zien dat hij ons maar apart vindt in onze hardloopkleding.

Overvolle Walking Street tot een hond op straat

De vriendin waarmee ik op vakantie ben is net het hardlopen weer aan het opbouwen. We besluiten dat we eerst een kleine ronde doen. Nu is het centrum van Pai niet heel groot dus voor je het weet ben je alweer terug. We starten in de bekende Walking Street. Als je hier in de middag of in de avond loopt, is het enorm druk op straat. De straat zit dan vol met drukbezochte barretjes, kraampjes, winkeltjes , slenterende backpackers en tussendoor scheurende scooters. Nu is er geen hond op straat, figuurlijk dan, want het enige wat ik tegenkom is een hond, welke midden op straat ligt.

De spierwitte Boeddha

We komen aan het einde van de Walking Street en slaan een andere straat in. “Kijk Marleen, daar is de Witte Boeddha waar we gister waren” Deze spierwitte Boeddha zit op een hoge heuvel en kijkt uit over het centrum van Pai en omgeving. Het is absoluut een aanrader om deze te bezoeken en het is ook zeker goed voor de beenspieren.

Hardlopen in Pai - Thailand 10
Heel in de verte, rechtsbovenin de bergen zie je de witte Boeddha.
Pai Canyon, doodenge paadjes en de Lodcave

Gisteren hebben we ook de omgeving van Pai ontdekt, zo ook de Pai Canyon, welke je echt met zonsondergang moet bezoeken. Let wel op, de paadjes zijn doodeng, oftewel ik vond ze doodeng. Aan beide kanten een afgrond. Gelukkig kan je wel op veilige afstand blijven.
De Lodcave is ook een aanrader, door deze grot stroomt een rivier. Eerst maak je een wandeling door de grot. Let op, beter geen teenslippers dragen, want sommige stenen waar je over moet lopen zijn erg glad en gaan steil omhoog. Met teenslippers was dit niet echt een goede ervaring. Na de wandeling kom je aan bij de rivier en mag je plaatsnemen op een vlot. Het is maar een heel klein stukje wat je gaat varen maar de ervaring is er niet minder om.

Ronde 2 voor een extra broodje

Ronde één zit erop, Marleen haakt af en gaat alvast douchen. Ik loop nog een kleine ronde en bij drie kilometer ben ik weer bij het hotel. Drie kilometer is eigenlijk helemaal niks, maar bij deze warmte vind ik het een enorme prestatie. En hebben we weer een goede reden om toch dat extra broodje te nemen bij het ontbijt.

 

Femke de Jager

Enthousiast en ontdekken staat hoog in het woordenboekje van Femke (34). Naast gek op hardlopen is ze ook gek op Duitsland. Een kleine 3 jaar woonde ze in Berlijn en daarnaast heeft ze jarenlang vele plekjes in Duitsland mogen ontdekken, tijdens haar werk als inkoper Duitsland, Luxemburg, België en de Franse Elzas in de reisbranche. Soms hoef je helemaal niet ver te reizen om leuke plekken te ontdekken. Trek je schoenen aan en ga een keer linksaf in plaats van rechtsaf!

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *