Dit vind ik van hardlopen vroeg in de ochtend

Het is 6.30 uur, mijn bed voelt heel goed aan. Ik wil nog niet opstaan om vroeg in de ochtend te gaan hardlopen. Waar ik de discipline vandaag vandaan haal, weet ik niet. Maar vijf minuten later sta ik naast mijn bed. Ik heb nog maar één stap uit bed gezet en het voelt nu al als een overwinning. Eenmaal aangekleed moet ik mezelf nog even goede moed in praten, maar dan waag ik me toch de kou in. Brrr, ik ben meteen wakker.

Wat doe ik mezelf toch aan. Ik sport eigenlijk nooit vroeg in de ochtend, maar door drukte zowel qua werk als privé, komt het van sporten de laatste tijd wat minder vaak. Daarom bedacht ik me als ik s’ochtends vroeg nou af en toe ga trainen, dan pakt niemand me dat meer af. Afijn, dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

Mijn doel is al bereikt

Ik heb deze ochtend geen doel qua afstand of snelheid. Mijn doel om te gaan lopen, op de vroege ochtend is al bereikt. Na een kilometer heb ik het niet meer koud en loop ik best lekker. Ik hoor de vogels en verder hoor ik alleen mijn eigen voetstappen op het schelpenpad. Ik zie wat herten in de verte.

Rust, helmgras en spectaculaire kleuren

Ik kom hier regelmatig, maar ik kan me niet heugen dat ik de Noordwijkse duinen heb gezien zonder ook maar iemand tegen te komen. De lucht is prachtig en wordt steeds feller gekleurd. Het helmgras en het opkomende zonlicht wat erop schijnt geeft een soort special effect. En wat een rust, ik vraag me dan ook af of ik dan hier in de buurt echt de enige ben die vandaag om 7.00 uur dacht: “Kom, ik ga even een stukje hardlopen in de Noordwijkse duinen.”

Is het hardlopen vroeg in de ochtend voor herhaling vatbaar?

Ik kijk op mijn klokje en ik baal dat het alweer tijd is om terug te gaan. Oke, ik ben om. Op de vroege morgen is het heerlijk sporten. Alleen de discipline om vroeger op te staan dan echt nodig is, zal dat gaan wennen? Ik weet het niet.

Wanneer ik gedoucht en omgekleed in de auto richting mijn werk zit, heb ik het idee dat ik er al een hele dag op heb zitten. Ik vind het altijd heerlijk om na de dag je hoofd leeg te rennen, maar zo vroeg in de ochtend voelde ook zeker niet verkeerd.

Rennen jullie ook wel eens vroeg in de ochtend?

 

Femke de Jager

Enthousiast en ontdekken staat hoog in het woordenboekje van Femke (34). Naast gek op hardlopen is ze ook gek op Duitsland. Een kleine 3 jaar woonde ze in Berlijn en daarnaast heeft ze jarenlang vele plekjes in Duitsland mogen ontdekken, tijdens haar werk als inkoper Duitsland, Luxemburg, België en de Franse Elzas in de reisbranche. Soms hoef je helemaal niet ver te reizen om leuke plekken te ontdekken. Trek je schoenen aan en ga een keer linksaf in plaats van rechtsaf!

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

2 reacties

  1. Heerlijk om vroeg in de morgen te rennen. Ik loop zelf ook altijd in de Noordwijkse duinen. Voordeel van vroeg in de morgen lopen is voor mij toch wel dat je dan vaak herten, vossen enz tegenkomt. Prachtig! Batterij is na zo’n loop weer helemaal opgeladen. Wellicht komen we elkaar nog eens tegen. Ik loop altijd samen met mijn zwart/witte hond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *