Hip hardlopen op de Kop van Zuid

Hardlopen op de Kop van Zuid - oude pakhuizen

Hardlopen in een mooie omgeving geeft inspiratie. Toen wij een toffe locatie zochten voor onze fotoshoot voor de nieuwe collectie van het Zweedse sportmerk Röhnisch hoefden wij niet lang te zoeken. Vandaag gaan wij hardlopen op de Kop van Zuid in Rotterdam.

Hardlopen op de Kop van Zuid

Na een regenachtige week zijn we blij met het steeds feller schijnende zonnetje. Onze locatie voor vandaag is de Kop van Zuid. De indrukwekkende skyline langs de Maas, de Cruise Terminal vanaf waar schepen de hele wereld ontdekken, de oude pakhuizen en natuurlijk de geweldige gevel van Hotel New York passen perfect bij de sfeer die wij met Girls Run The World willen uitstralen. De rode elementen steken goed af tegen de grauwe kleuren van de prachtige panden aan het water. Dat belooft veel goeds, maar dat niet alles mee kan zitten, merken we als we uit de metro stappen. “Wat waait het hard”, roepen we in koor, terwijl wij onze haren in bedwang proberen te houden.

Hardlopen op de Kop van Zuid - metro

Het trappenhuis in

Vanaf metrohalte Wilhelminaplein lopen wij richting Hotel New York wanneer fotografe Annemieke ineens een openstaande deur naar een trappenhuis in loopt. “Dit is leuk, hier kunnen we uit de wind even een foto maken. Dat wit van het trappenhuis is geweldig.” Wij zien nog niet helemaal in wat dit voor leuks op kan leveren, maar wij volgen Annemieke blindelings en poseren zittend op de trap. Heerlijk even uit de wind!

Hardlopen op de Kop van Zuid - Trappenhuis

Oude pakhuizen

Dat de industriële locatie echt perfect gekozen is, blijkt als we even later langs de oude pakhuizen lopen. De hoge stenen muren met de prachtige blauwe ijzeren balkonnetjes en rode deuren en kozijnen vormen één geheel met onze hippe, strakke outfits. In Pakhuis Meesteren bevinden zich sinds augustus 2018 de Foodhallen waar je heerlijk kunt eten. De Foodhallen hebben een Rotterdams karakter en weerspiegelen wat Rotterdam te bieden heeft. We hebben er nu helaas geen tijd voor, maar het is absoluut een plek om een keer terug te komen voor een culinair uitje.

Hardlopen op de Kop van Zuid - Pakhuizen

 

Het golvende water van de Maas

We zoeken plekjes zoveel mogelijk uit de wind, maar het waait echt overal. Dan maar wapperende haren op de foto vandaag. We hebben wel moeite onze ogen goed open te houden voor de foto als we met forse tegenwind langs het golvende water van de Maas rennen. Maar een actiefoto met op de achtergrond de beroemde Erasmusbrug mag natuurlijk niet ontbreken. We wandelen naar het bordes van Hotel New York, het iconische gebouw dat al vanaf 1901 de Kop van Zuid siert. Vroeger was hier de Holland Amerika Lijn gevestigd. Pas in 1993 wordt het gebouw na verschillende functies te hebben uitgeoefend, gedoopt als hotel. In die tijd was de Erasmusbrug er nog niet en konden klanten met de Watertaxi naar het hotel. Nu is Hotel New York ook een leuke plek met fantastisch uitzicht voor een high tea. Het is namelijk ook een restaurant.

Hardlopen op de Kop van Zuid - Hotel New York

Uitzicht op het Nederlands Fotomuseum

Op het bordes van het beroemde hotel hebben we uitzicht op het Nederlands Fotomuseum. Daarnaast bevindt zich de SKVR, het Centrum voor de Kunsten, waar Eleni jarenlang elke zondag fotocursussen volgde. Vandaag staat ze niet achter de lens, maar ervoor. Het Nederlands Fotomuseum is een van de belangrijkste fotomusea ter wereld, omdat het ook een restauratieatelier voor fotografie heeft en dus ook werkt aan collecties van andere musea.

Vanaf de Cruise Terminal terug naar huis

Als laatst lopen we langs de Cruise Terminal. Vroeger deed dit grote gebouw dienst als aankomst- en vertrekhal van de Holland Amerika Lijn. Voor veel Nederlanders was dit de plek waar ze voor het laatst voet aan wal zetten in Nederland voordat ze per boot vertrokken naar Amerika. Wat moet dat bijzonder zijn geweest. Nu meren er nog af en toe grote cruiseschepen aan, maar wordt het gebouw vooral gebruikt als restaurant en als evenementenhal. “Wat leuk om hier te zijn”, zegt Eleni. “Toen ik op de middelbare school zat, werd hier elk jaar in ons kerstbal gehouden. Op die dag mocht ik mijn mooiste jurk aan.” Nu rennen we door richting de metro. Het is ons na ruim een uur voor de camera te koud geworden. Ondanks de harde wind blijft onze Röhnisch-outfit (#gekregen) perfect zitten, maar de mooie tops die we onder onze shirts aan hebben, bewaren we wel voor een warmer en minder winderig moment!

Hardlopen op de Kop van Zuid - rennen langs pakhuizen

Wat vind jij de mooiste locatie in Rotterdam om te rennen?

 

 

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *