In december hardlopen in Málaga: wie gaat Femke meenemen?

Malaga

Zijn jullie weleens in Málaga geweest? Ik was er afgelopen februari. De temperatuur was heerlijk voor de tijd van het jaar. Het was een weekje gevuld met lekker door de stad slenteren, tapas eten, wat musea bezoeken en uiteraard ook een leuk hardlooprondje. Het leuke is dat Málaga zo veelzijdig is,  je hebt de stad maar tegelijkertijd ook het strand.

La Manquita en een manke dame

Zo liep ik langs de kathedraal van Málaga, die je van ver al kan zien door de toren. De kathedraal heeft maar anderhalve toren. Door geldgebrek is de halve toren nooit afgemaakt. De toren wordt dan ook vaak “La Manquita” genoemd. Dit betekent manke dame of éénarmige dame. Helaas is er dus geen spannend verhaal dat deze is ingestort of iets in die trant. Een dag eerder ben ik ook op het dak van de kathedraal geweest. Een mooie plek om de stad eens van boven te zien en de prachtige toren te bewonderen.
Malaga

Romeins theater, Kasteel Gibralfaro en een foto

Ik vervolg mijn ronde en al snel loop ik langs een prachtig Romeins theater, wat in de jaren 50 pas is ontdekt toen ze het archief van de bibliotheek wilden gaan restaureren. Het blootleggen en restaureren van dit Romeinse theater heeft jaren geduurd, omdat dit ook deels in de berg en onder gebouwen verstopt zat. Uiteindelijk is er besloten om ook de bibliotheek (waar de vondst allemaal mee begon) te slopen, zodat er nog meer zichtbaar werd. Achter het Romeinse theater staat op een heuvel het Kasteel Gibralfaro Málaga dat in de viertiende eeuw werd gebouwd. Mijn vriend Sander probeert een foto van mij te maken waarbij er zo min mogelijk mensen op staan. Dat is best lastig aangezien dit deel door het Romeinse theater erg toeristisch geworden is.
Malaga

Een van de oudste havens ter wereld

De route gaat alweer verder door de indrukwekkende haven. Dit is een van de oudste havens ter wereld. Het is enorm gemoderniseerd, maar je ziet ook nog wel oude delen. Er leggen hier onder andere hele grote cruiseschepen aan. Hier vind je ook meerdere terrasjes met uitzicht op die enorme grote cruiseschepen die aanmeren.

Uiteraard moet er ook een stukje over het strand worden gelopen, denk ik in mezelf. Het is lekker weer maar er staat een aardige wind vandaag. Dit merk ik pas als ik vol in de wind op het strand ren. Via de haven loop ik snel weer terug richting het oude centrum van de stad, ik hou namelijk niet zo van wind.

De winkelstraat als bezienswaardigheid

De winkelstraat is een bezienswaardigheid op zich. Over de straat hangen namelijk enorme bogen met verlichting. De grote gebouwen zijn prachtig en de marmeren straat maakt het helemaal af. Het valt me op dat het centrum er sowieso wel heel schoon uitziet. MalagaEen ronde van ongeveer zeven kilometer heb ik er nu op zitten. Door het oude centrum loop ik richting ons appartement, maar kom ik eerst nog op Plaza de la Merced. Dit is een plein waar je vaak lang in de zon op een terrasje kan zitten. Picasso vind je ook terug op dit plein, omdat het geboortehuis van Picasso namelijk aan het plein staat.

Er is nog zoveel meer te beleven en te zien in Málaga. En dat ga ik meemaken want ik heb spontaan besloten om de Zurich Media Maratón Málaga (halve maraton) te gaan lopen op 15 december aanstaande. En nog leuker is dat mijn blogmaatjes spontaan hebben besloten om allemaal met me mee gaan!

Femke de Jager

Enthousiast en ontdekken staat hoog in het woordenboekje van Femke (34). Naast gek op hardlopen is ze ook gek op Duitsland. Een kleine 3 jaar woonde ze in Berlijn en daarnaast heeft ze jarenlang vele plekjes in Duitsland mogen ontdekken, tijdens haar werk als inkoper Duitsland, Luxemburg, België en de Franse Elzas in de reisbranche. Soms hoef je helemaal niet ver te reizen om leuke plekken te ontdekken. Trek je schoenen aan en ga een keer linksaf in plaats van rechtsaf!

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *