De leukste hardloopwedstrijden in de lente van 2018

Hardloopwedstrijden in de lente 2018

Ben je nog op zoek naar leuke hardloopwedstrijden in de lente? Er is keuze zat! Wij zetten de 10 leukste hardloopwedstrijden in maart, april en mei 2018 voor je op een rij.

20 van Alphen – 4 maart 2018

Welke afstand je ook kiest, je loopt altijd door en rondom Alphen aan de Rijn, met als hoogtepunt het parcours door het Groene Hart. De 20 van Alphen is een goede trainingsloop voor wie een hele marathon op de planning heeft staan, zoals de Rotterdam Marathon.

Afstanden: 1 km, 2,5 km, 5 km, 10 km en 20 km
Website van de organisatie: 20 van Alphen

CPC Loop Den Haag – 11 maart 2018

De CPC Loop in Den Haag is één groot feest. Met een route langs de boulevard van Scheveningen is deze loop nooit saai. Voor de kleintjes zijn er afstanden van 1 en 2,5 kilometer. Beginners kunnen in Den Haag hun eerste 5-kilometerwedstrijd lopen, gevorderden proberen een pr te behalen op de 10 kilometer of halve marathon. Het parcours is namelijk erg snel.

Afstanden: 1 km, 2,5 km, 5 km, 10 km en 21,1 km
Website van de organisatie: NN CPC Loop Den Haag
Ons wedstrijdverslag: NN CPC Loop Den Haag 2017

Nacht van Groningen – 17 maart 2018

De start en de finish van de Nacht van Groningen zijn op de Ossenmarkt. Het parcours is precies vijf kilometer en loopt door de binnenstad van Groningen en het Noorderplantsoen. Loop je een langere afstand, dan loop je hetzelfde rondje meerdere malen. De wedstrijd heet niet voor niets Nacht van Groningen, want de eerste afstanden gaan om 20:00 uur van start.

Afstanden: 5 km, 10 km, 16,1 km (10 Engelse Mijl) en 21,1 km
Website van de organisatie: Nacht van Groningen

Rokjesdagloop Amsterdam – 18 maart 2018

Stel je voor: een hardloopwedstrijd waarbij bijna iedereen in het roze gekleed gaat en je loopt met een rokje aan. Dat is de Rokjesdagloop in Amsterdam! De opbrengsten van deze wedstrijd gaan naar onderzoek naar MS.

Afstanden: 5 km en 10 km
Website van de organisatie: Rokjesdagloop Amsterdam

NN Marathon Rotterdam – 8 april 2018

Als geboren Rotterdamse is deze wedstrijd voor mij een hele speciale. In mijn stad liep ik niet alleen mijn eerste hardloopwedstrijd (de mini-marathon in 2015) en mijn eerste 1/4 marathon (in 2016), maar ook mijn eerste hele marathon (in 2017). Het parcours is fantastisch, het publiek is fantastisch, de finish op de Coolsingel is fantastisch. Oké, ik ben dan een beetje bevooroordeeld, maar dit is echt een wedstrijd die je eens gelopen moet hebben.

Afstanden: 4,2 km (mini-marathon), 10,55 km (1/4 marathon) en 42,2 km (hele marathon)
Website van de organisatie: NN Marathon Rotterdam
Ons wedstrijdverslag: NN Marathon Rotterdam 2017

Enschede Marathon – 22 april 2018

De Enschede Marathon is een bijzondere. Het is namelijke de oudste marathon van Nederland. In 1947 deden 51 hardlopers mee. In 2018 wordt de vijftigste editie gelopen en staan er naar verwachting bijna 11.000 deelnemers aan de start.

Afstanden: 1 km, 5 km, 10 km, 21,1 km en 42,2 km
Website van de organisatie: Enschede Marathon

Rotterdam Urban Trail – 6 mei 2018

Elke hardloper zou minimaal één keer een run uit de Urban Trail-serie moeten lopen. Ik loop de Rotterdam Urban Trail dit jaar voor de derde keer en het is zo’n speciale hardlooprun. Je rent door een stuk of twintig bijzondere gebouwen in de stad. Zo staan dit jaar de Markthal en het Oude Luxor Theater op het programma. Snelheid is niet belangrijk, het gaat om de beleving.

Afstanden: 5 km en 10 km
Website van de organisatie: Rotterdam Urban Trail
Ons wedstrijdverslag: Rotterdam Urban Trail 2017

Wings For Life Breda – 6 mei 2018

Wings For Life is voor zover ik weet de enige hardloopwedstrijd zonder vaste finishline. Gaaf, hè! Op 45 verschillende plaatsen ter wereld, van Australië tot Zuid-Afrika en van Noorwegen tot Nederland, start op 6 mei om precies dezelfde tijd dezelfde hardloopwedstrijd. Een half uur na de start begint de Catcher Car, de bewegende finishline, met rijden. Haalt de auto je in, dan ben je af. Een mooie wedstrijd voor het goede doel waarbij de winnaar vorig jaar 92,14 km aflegde in Dubai.

Afstanden: geen vaste afstand
Website van de organisatie: Wings For Life

Alkmaar City Run by Night – 9 mei 2018

Op 9 mei start om 21:00 uur de 5 km en om 21:30 uur de 10 km door de binnenstad van Alkmaar. Je loopt langs de grachten, door de winkelstraten en over de horecapleinen tussen de twinkelende lichtjes in de avond. De start en de finish zijn vlak bij de Grote Sint Laurenskerk en het Kerkplein.

Afstanden: 800 m, 1,6 km, 5 km en 10 km
Website van de organisatie: Alkmaar City Run by Night

Golden Tenloop Delft – 10 mei 2018

Traditiegetrouw wordt er op Hemelvaartsdag in Delft de Golden Tenloop georganiseerd. De start is op de Brabantse Turfmarkt en via de Grote Markt (met de Nieuwe Kerk waar sinds Willem van Oranje bijna alle leden van het koninklijk huis begraven liggen) ren je naar het Delftse Hout en terug.

Afstanden: 1 km, 2,5 km, 5 km en 10 km
Website van de organisatie: Golden Tenloop Delft

Heb jij nog mooie toevoegingen aan het lijstje van mooie hardloopwedstrijden in de lente? Laat het ons weten in de reacties. En ben je op zoek naar een mooie marathon in Nederland in 2018? Bekijk dan onze complete lijst met gecertificeerde marathons in Nederland in 2018.

Eleni Hoefsloot

Na een baan als redacteur bij een reisvakblad en een wereldreis van zeven maanden kan je wel zeggen dat Eleni (28) graag de wereld ontdekt. Het liefst op hardloopschoenen natuurlijk. Haar grote droom: de New York Marathon samen met haar zusje uitlopen.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *