Noordwijk: laagseizoen is voor mij hoogseizoen, hardlopen met hond

Sien, de hond van mijn moeder, heeft er enorm veel zin in. Uiteraard gaan we naar het bos en de duinen in Noordwijk, die deel uitmaken van het Hollands Duin. In dit gebied heb ik al vele trainingskilometers afgelegd. Bos, strand, duinen en zee: je hebt het hier allemaal.  Ik,  als echte Amsterdammer, heb mijn roots toch voor een groot deel in de gemeente Noordwijk liggen. En eerlijk gezegd: hier zou ik ook niet meer weg willen.

Mooi weer aan de kust: zon, zee, strand!

Het zou volgens de weerberichten de hele tijd regenen, maar nu hebben we ineens zonnestralen te pakken,  alleen is de wind wel snijdend koud.  De zon schijnt vaker aan de kust, denk ik altijd maar. Noordwijk: de meeste kennen het van zomer, zon, zee en strand.  Zomers op het strand een drankje drinken of wandelen met de hond is een van mijn favoriete bezigheden. Op vele plekken zijn honden in het hoogseizoen op het strand toegestaan en daarnaast op sommige plekken ook los.

Laagseizoen is voor mij hoogseizoen en hardlopen met Sien

Maar de Noordwijkse Duinen vind ik mooier in het laagseizoen. Prachtige wandel(hardloop)wegen door de duinen, bos en het strand. En de hond mag los, want die hoeft nu niet aan de lijn. Met Sien ben ik wel eens vaker gaan hardlopen in het duin. Helaas doe ik het toch te weinig. Vandaag maken we er een soort hardlooprondje/wandeling van. Sien is door het dolle als ik ga hardlopen voor de foto, rent grote achtjes, struikje in, duintje op en weer terug. Resultaat: heel veel foto’s, zoek de hond en een lachende mams. “Ja, ik heb wel wat, maar wat weet ik niet, want ik heb mijn bril niet op.”
Noordwijk

Sportcity, trails en hondenbeleid

Noordwijk is een ideaal gebied om hard te lopen of om te wandelen. Bos, duin, strand, bollenvelden en zee: het is er allemaal. Er zijn ook meerdere wandelingen uitgezet. Ik ben ook heel blij dat ik in deze gemeente woon. Een aantal jaar heb ik bij Noordwijk Marketing de Leisure Markt mogen bewerken waarin ook vaak de sport (sportcity of the year 2017), het  vriendelijke hondenbeleid en plek 13 op de lijst van National Geographic van beste/mooiste strand van de wereld naar voren kwam. Noordwijk is heel sport- en hondvriendelijk (uiteraard met wat regels), heeft geweldige faciliteiten en voor de hardlopers onder ons vinden er ook fantastische evenementen vanuit onder andere de NSL plaats! Lees bijvoorbeeld hier mijn blog over de Trail Hollandse Duinen.
Noordwijk

Beste vakantiepark – medium hebben we gewoon in Noordwijk!

Ik weet dat niet iedereen in deze fantastische gemeente kan wonen (sorry, anders wordt het echt te druk). Maar daarom wil ik, in samenwerking met de winnaar van de Zoover Awards beste vakantiepark van Nederland – medium Vakantiepark Duinrust (met een gemiddeld cijfer van 9,4!) je wel een kans geven om dit prachtige Noordwijk in het laagseizoen te ontdekken. Dus daarom mag ik  in samen met Vakantiepark Duinrust een verblijf (midweek of weekend) weggeven in het prachtige laagseizoen (geloof me, dit is voor mij het hoogseizoen). Hoe je kans kunt maken lees je op mijn Instagrampagina.

Vakantiepark Duinrust

En geloof me,  ik moet nog meer vertellen over Noordwijk. Ken je Freddy Heineken? Daar zal ik je vast ook eens over vertellen in mijn komende blogs.

Femke de Jager

Enthousiast en ontdekken staat hoog in het woordenboekje van Femke (34). Naast gek op hardlopen is ze ook gek op Duitsland. Een kleine 3 jaar woonde ze in Berlijn en daarnaast heeft ze jarenlang vele plekjes in Duitsland mogen ontdekken, tijdens haar werk als inkoper Duitsland, Luxemburg, België en de Franse Elzas in de reisbranche. Soms hoef je helemaal niet ver te reizen om leuke plekken te ontdekken. Trek je schoenen aan en ga een keer linksaf in plaats van rechtsaf!

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *