Over GRTW

Review Lornah-Girls Run The World Team

Girls Run The World is opgestart door Esmar, Eleni, Marjolein en Femke. Ze ontmoeten elkaar via de School voor Reisjournalistiek en blijken een gezamenlijke passie te delen: hardlopen in het buitenland. Ze dromen van een prachtige reisblog waarop de mooiste hardlooproutes ter wereld staan. Een reisblog waarop ze andere hardlopers kunnen meenemen op hun avontuur. Een avontuur waarin ook ruimte is voor het ontdekken van de omgeving.

Begin 2017 wordt deze droom werkelijkheid. Inmiddels staan er meer dan honderd verhalen online. Honderd hardloopverhalen met inhoud. Want als je dan toch door de eeuwenoude straten van Rome rent wil je eigenlijk ook gewoon weten wat je om je heen ziet.

Hardlopend de wereld ontdekken. Dat is onze passie en we nemen je graag mee. Zowel met onze reisverhalen op de blog, als met de hardloopreizen naar de leukste Europese steden die wij organiseren.

KVK-nummer: 71475702

Esmar

Girls Run The World - Esmar van LangenEsmar is bijna 50, getrouwd en moeder van drie stoere jongens. Met haar vader begint ze tijdens haar middelbare schooltijd met hardlopen. De liefde voor de hardloopsport is altijd gebleven en Esmar brengt het hardloopvirus weer over op haar man en kinderen. Dat het lopen na je 40e toch zwaarder wordt ondervindt zij aan den lijve. Ze werkt veel aan de juiste looptechniek en dat werpt gelukkig zijn vruchten af.

Al van jongs af aan is Esmar dol op reizen en het ontdekken van nieuwe landen en culturen. Ze werkt al jaren in de reiswereld en heeft veel van de wereld gezien. Sydney is de stad waar zij haar hart aan verloren heeft. De zon die bijna altijd schijnt, wereldse uitstraling, relaxte mensen, prachtige stranden en heel belangrijk, een super sportieve sfeer, iedereen is actief!

Esmar is inmiddels zo aan het schrijven verslingerd geraakt dat ze ook als freelance tekstschrijver begonnen is.

Haar motto : Altijd positief blijven, ook als het even tegen zit. Het gelukzalige gevoel na een heerlijk rondje rennen in een prachtige omgeving overwint alles!

Bekijk hier alle blogs van Esmar.

Eleni
Girls Run The World - Eleni HoefslootNa jaren zonder beweging trekt Eleni (28) vijf jaar geleden voor het eerst hardloopschoenen aan. Als ze na een aantal weken voor het eerst vijf minuten aan een stuk kan rennen, kan ze haar geluk niet op. Die vijf minuten werden vijf kilometers, vijf werd tien, tien werd twintig en op 9 april 2017 tikte ze voor het eerst 42 kilometer en 195 meter aan in het mooie Rotterdam. Zij wil jullie met deze blog inspireren om door te zetten. Ook als niet-sporter is het mogelijk een marathon uit te lopen. Als je maar graag genoeg wil.

Als afgestudeerd journalist werkte Eleni de afgelopen jaren bij een reisvakblad. Daarvoor bezocht zij onder andere Indonesië, Cuba, Canada, Maleisië en een lang lijstje Europese landen. In 2018 reisde reist ze de wereld rond tijdens haar wereldreis van 7 maanden. Rondtrekken door Azië, met een camper langs de oostkust van Australië en een wandeltocht door Nieuw-Zeeland stonden allemaal op de planning. Uiteraard inclusief hardloopschoenen in de backpack. Als freelance redacteur schrijft ze het liefst over reizen en hardlopen.

Bekijk hier alle blogs van Eleni.

Marjolein

Girls Run The World - Marjolein Koster

Marjolein (28) is het levende bewijs dat iedereen een marathon kan lopen. Ooit begon ze nukkig en hijgend te strompelen rond het pleintje om de hoek, in 2016 tikte ze de 42,195 kilometer aan in Rotterdam. Inmiddels heeft ze twee marathons gelopen en staat de derde op de planning.

Haar fysio zei ooit tegen haar: “Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zo’n grote hekel heeft aan de loopband”. Hardlopen in een sportschool vindt Marjolein gewoon een beetje nep, want voor haar is het zoveel meer dan alleen een sport. Hardlopen staat voor vrijheid en het is een manier om de omgeving te ontdekken. En waar kan dat nu beter dan op reis?

In het dagelijks leven is Marjolein freelance journalist en schrijft ze vooral vanuit het buitenland voor verschillende kranten en tijdschriften.  En tijdens al die reizen trekt ze natuurlijk ook regelmatig haar hardloopschoenen aan!

Bekijk hier alle blogs van Marjolein en volg haar op Strava.

Femke

Enthousiast en ontdekken staan hoog in het woordenboek van Femke (39). Naast gek op hardlopen is ze ook gek op Duitsland. Een kleine drie jaar woonde ze in Berlijn en daarnaast ontdekt ze al jarenlang vele plekjes in onder Duitsland, België, Luxemburg en de Franse Elzas tijdens haar werk als inkoper in de reisbranche. Nu werkt ze als Propositie Marketeer ICE International & IC Berlijn voor NS International.

Het deelnemen aan loopevenementen vindt ze fantastisch en rijdt daar ook graag stad en land voor af. Het is prachtig om te zien dat lopers elkaar altijd kunnen motiveren, hoe snel of ‘langzaam’ je ook bent. In een vreemde omgeving gaat ze graag op pad met de wandel- of uiteraard de hardloopschoenen aan. Soms hoef je helemaal niet ver te reizen om leuke plekken te ontdekken. Trek je schoenen aan en ga een keer linksaf in plaats van rechtsaf!

Bekijk hier alle blogs van Femke.

Fotografie

Alle foto’s op deze pagina en veel portretfoto’s op onze blog zijn gemaakt door onze getalenteerde huisfotograaf Annemieke Steenbergen van Face Company.

Algemene voorwaarden

Voor onze website en hardloopreizen gelden de algemene voorwaarden. Lees deze voordat je bij ons boekt.

Privacyverklaring

Lees onze privacyverklaring goed door.