Ren- en reisplannen voor 2018

Een heel nieuw jaar om te gaan rennen en reizen. Wij hebben er heel veel zin in. Graag vertellen we jou wat onze ren- en reisplannen zijn voor 2018. Dat we niet kunnen wachten om weer zoveel mogelijk kilometers te gaan maken op de mooiste plekjes van de wereld mag duidelijk zijn.

Marjoleins ren- en reisplannen:

“Ik begin 2018 met een geweldige reis naar Tanzania en Kenia. Wauw, wat moet het daar mooi hardlopen zijn! En Kenia is natuurlijk hét land waar veel hardlooptoppers vandaan komen. Wie weet kan ik als amateur nog iets van ze leren. Dit jaar hoop ik vooral weer langere afstanden te kunnen lopen. Door blessures doe ik al (te) lang rustig aan en ondanks dat ik niet zo van wedstrijden houd, zou het leuk zijn om weer eens een hele of halve marathon te lopen. Rotterdam is me wat te vroeg in het jaar en de begeerde Two Oceans Marathon met haar 56km is me nog echt te hoog gegrepen.

Ren- en reisplannen Marjolein

Door Ilona Joesten ben ik gaan nadenken over de (halve) marathon in Ljubljana in oktober. Tijdens mijn studie woonde ik een half jaar in deze Sloveense stad en het lijkt me altijd leuk nog eens terug te gaan en vrienden op te zoeken. Wie weet.. Voorlopig ga ik gewoon enorm van de zon genieten en me tijdens het hardlopen alleen maar bezig houden met de vraag hoeveel bijzondere dieren ik vandaag weer ga spotten.”

Eleni’s ren- en reisplannen:

“Afgelopen weken speelde ik met het idee om me toch in te schrijven voor mijn tweede marathon in Rotterdam, maar ik heb besloten daar vanaf te zien. Afgelopen jaren heb ik steeds voor een groot doel (mijn eerste 10km, mijn eerste halve marathon en eerste hele marathon) getraind en ik heb nu zin in de korte afstanden. In 2018 dus geen marathon voor mij, maar trainen op snelheid. Hopelijk lukt het me om komend jaar de 5km binnen 25 minuten te lopen en de halve marathon binnen de 2 uur. Dat zou fantastisch zijn.

Ren- en reisplannen Eleni

In januari staat er een bijzonder tripje naar Fez in Marokko met mijn zusje en nichtje op de planning. Uiteraard gaan mijn hardloopschoenen mee in de koffer. En een paar dagen daarna loop ik met 19 lezers en lezeressen en Femke en Esmar door het Duitse Aken. Zin in! En wat het jaar verder brengt? Ook ik ben heel benieuwd en kan echt niet wachten om het mee te maken.”

Femke’s ren- en reisplannen:

“Mijn grootste plan voor 2018 is om een tweede marathon uit te lopen. Ik heb gekozen voor de marathon in Berlijn, een logische keuze omdat ik daar heb gewoond. Ik kijk alweer uit naar de weg ernaartoe. En dan natuurlijk naar die magische dag.

Ren- en reisplannen Femke

Verder staat er een reis naar Zuid-Thailand op de planning. Hoe goed je daar kan hardlopen, zal ik moeten gaan ondervinden. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! Daarnaast zal ik ook weer leuke rondjes maken iets dichterbij. Mijn trainingen zal ik op moeten gaan pakken, want ik wil net als Eleni heel graag de halve marathon onder de 2 uur uitlopen. Daarnaast heb ik ook een 10-kilometerdoel, deze wil ik graag in 53 minuten uitlopen. Heel veel plannen, nu maar eens zien wat er allemaal op mijn pad komt. Ik kijk er in ieder geval erg naar 2018 uit!”

Esmars ren- en reisplannen:

“Ik hoop in 2018 minimaal één van de drie droombestemmingen van mijn lijstje te kunnen afstrepen. Verre reizen heb ik op dit moment niet in het vooruitzicht, dus de Mont Ventoux oprennen lijkt nu het meeste kans te maken.

Ren- en reisplannen Esmar

Dit jaar wil ik na ruim anderhalf jaar sukkelen met blessures door een overbelasting en een val achterover van de trap eindelijk weer pijnvrij hardlopen. Dat ik mijn hele leven zonder blessures loop en dan ineens van fysio naar sportpodoloog moet, is erg frustrerend. Gelukkig ben ik positief ingesteld en geniet ik ook van rondjes rennen tot tien kilometer. Maar ja, die marathon moet toch een keer gaan lukken. Aan mijn conditie ligt het in elk geval niet. Ik voel me topfit en heb energie voor tien, dus ik vertrouw erop dat ik die 42 kilometers met behulp van mijn huidige sportfysio gewoon ga redden. Onverwachte reisjes zijn het leukst dus ik laat me graag verrassen en ben benieuwd waar 2018 mij gaat brengen.”

Wat zijn jouw ren- en/of reisplannen voor 2018?

Marjolein Koster

Marjolein (28) is een enthousiaste hardloper en reiziger. Nog maar een paar jaar geleden begon ze met hardlopen en inmiddels gaat ze nooit meer zonder hardloopschoenen op pad. De vrijheid en het avontuur van nieuwe plekken ontdekken zorgen ervoor dat ze elke keer weer op bijzondere bestemmingen terechtkomt.

More Posts - Website

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *