Review: Trainen als een Topatleet van Annemerel de Jongh

Annemerel review trainen als een topatleet

Hardlopen doe ik voor mijn plezier. Ik weet ook dat ik nooit écht een snelle loper zal worden. Maar toen ik mijn eerste marathon in 4.23 liep, was mijn eerste gedachte: dat kan ik ook onder de 4 uur! Zo heeft iedereen zijn eigen doel en dat kun je bereiken door te leren van topatleten. Annemerel trainde 16 weken lang als een topatleet om tijdens de marathon in Berlijn een spetterend PR te lopen en schreef daar een inzichtelijk boek over.

Blessure

Natuurlijk had ik Annemerels voorbereiding op de marathon in Berlijn ook al uitgebreid via Instagram gevolgd en ik wist dus al dat zij een week voor deze race te maken kreeg met een vervelende blessure. Maar wat een bikkel is zij. Ze heeft zich zo ontzettend goed herpakt. En deze optimistische mindset is ook onderdeel van het trainen als topatleet.

https://www.instagram.com/p/Bnlrv82ijEQ/

Na de hoofdstukken over de voorbereidingen voor het 16-wekenplan en de nulmeting, trapt Annemerel dan ook maar gelijk af met een hoofdstuk over deze ‘mislukte’ eindsprint. Zo geeft ze – ook voor degenen die haar niet online volgen – gelijk openheid van zaken en naar mijn mening leer je Annemerel zo ook goed kennen.

Gids voor recreatieve lopers

Het boek is geschreven als een soort dagboek, waarin Annemerel elke week een ander onderwerp uitlicht. Ze pakt het trainen als een topatleet serieus aan. Ze heeft een team om zich heen verzameld van een sportarts, voedingsdeskundige, sportpsycholoog, fysiotherapeut en een trainer. Hierdoor is het een erg gevarieerd boek geworden. Misschien heb jij je voeding helemaal op orde, maar kun je wel wat tips gebruiken voor de zenuwen die je altijd hebt? Of worstel je telkens met die ene blessure? Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een handige opsomming van de belangrijkste leerpunten van Annemerel zelf. Wat ook fijn is aan het boek: door de enthousiaste foto’s krijg je gelijk zin om ook aan de slag te gaan!

Annemerels boek is een gids voor alle recreatieve lopers die zichzelf willen verbeteren, op welke manier dan ook. Wat ik van het boek geleerd heb? Heel veel, maar vooral dat ik niet altijd op mijn snelst hoef te gaan hardlopen, maar dat ‘langzame’ duurlopen af en toe ook goed zijn. En ik ben meer dan ooit overtuigd van het belang van krachttraining en rust! Want je weet: je marathon-PR verbeteren doe je in je slaap ;).

Of Annemerel uiteindelijk haar PR verbeterd heeft? Daarvoor moeten jullie natuurlijk haar boek lezen. Bekijk bij A.W. Bruna Uitgevers waar je Trainen als een Topatleet kunt bestellen.

Marjolein Koster

Marjolein (28) is een enthousiaste hardloper en reiziger. Nog maar een paar jaar geleden begon ze met hardlopen en inmiddels gaat ze nooit meer zonder hardloopschoenen op pad. De vrijheid en het avontuur van nieuwe plekken ontdekken zorgen ervoor dat ze elke keer weer op bijzondere bestemmingen terechtkomt.

More Posts - Website

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *