Runninggirl van de maand: Simone Tanner (@simonerunsaround)

Runninggirl van de maand Simone @simonerunsaround

Simone is de altijd vrolijke sportvrouw die vele kennen van de maandagcomplimentjes op Instagram-account @simonerunsaround of als lid van het enige echte Runner’s World Dreamteam 2018. Genoeg redenen om haar de titel ‘Runninggirl van de maand’ te geven om zo nog veel meer over deze positieve hardloopster te weten te komen.

Wie ben je naast sportvrouw?

Simone moet even nadenken als ik haar deze vraag stel. “Ik ben eigenlijk heel veel, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk moeder. Dat blijft toch het mooiste wat er is. Verder ben ik gewoon een blij ei, die alles leuk vindt en alles wil uitproberen.”

Runninggirl Simone, gewoon een blij ei

Runninggirl Simone werkt daarnaast als kinderverpleegkundige in het VU. “Iedereen zegt altijd: ‘dat zal zwaar zijn’, en dat is het natuurlijk ook. Maar het is ook heel mooi om met een team van artsen en verpleegkundigen samen te vechten tegen een ziekte en voor het leven van een kind.”

Waar komt de liefde voor hardlopen vandaan?

Simone begint zes jaar geleden uit nood met hardlopen. Ze wil na haar drie zwangerschappen weer beginnen met hockey, maar ontdekt dat de overkant van het veld halen eigenlijk al een probleem is. Om haar conditie te verbeteren gaat ze hardlopen. Simone vindt hardlopen echter veel leuker dan hockey en een nieuwe liefde is geboren.

Runninggirl Simone sportvrouw

Naast haar kinderen en hardlopen is haar man haar grote liefde. Ze lopen in het begin regelmatig samen hard. “Het was even een uurtje voor ons twee om de week door te nemen zonder luisterende oortjes om ons heen. ‘Oh gaan jullie weer roddelen?’, zeiden de kinderen dan als we samen met de hardloopschoenen op pad gingen. Tegenwoordig stappen we samen op de racefiets. Dat kletst echter een stuk minder makkelijk hoor met die wind”, lacht Simone.

Doe je vaak mee aan hardloopevenementen?

“Ja, dat vind ik altijd zo leuk. Het gezellige sfeertje en iedereen die elkaar aardig vindt. En als je bij de Dixie staat en het toiletpapier is op, tovert iedereen zakdoekjes tevoorschijn. Geweldig toch, iedereen is behulpzaam en je komt altijd bekenden tegen”, zegt Simone met twinkelende ogen.

En loop je ook in het buitenland?

Simone doet ook mee aan de Alpe d’Huzes en de twintig van Parijs. “Parijs was mijn eerste halve marathon. De start en finish zijn bij de Eiffeltoren. De laatste tien kilometer zag ik continu de Eiffeltoren. Ik had het zo zwaar en dacht op een gegeven moment, wat is dat ding eigenlijk lelijk. Het Franse publiek is trouwens geweldig. Ze zijn verkleed, uitbundig en twintig kilometer lang staan er mensen langs de kant.”

Runninggirl Simone Limassol halve marathon

“Ik deed ook mee aan de halve marathon van Limassol van Limassol op Cyprus. Dat is een totaal ander verhaal qua publiek. Ik ging zelf maar high-five-en met de mensen van de organisatie. Die keken me aan of ik gek was, haha. Cyprus is wel een mooi verhaal trouwens. Mijn man en ik hebben elkaar ooit leren kennen op Cyprus, een echte vakantieliefde. Toen we zoveel jaar getrouwd waren zei ik: ‘schat zullen we samen naar Cyprus gaan?’ Hij was meteen enthousiast. Pas later heb ik verteld dat ik er ook nog even een halve marathon ging lopen. Hij weet het nu inmiddels, want een paar maanden later was het onze trouwdag en zei ik: ‘Zullen we die in Antwerpen vieren?’ Toen vroeg hij meteen: ‘En wat is daar voor loopje?’ Maar ja, het is toch ideaal om te combineren?”, Simone schatert het uit.

Ik zag op Instagram (@simonerunsaround) dat je glutenallergie hebt. Belemmert jou dat bij het hardlopen?

“Als je meedoet aan evenementen zijn de spullen die uitgedeeld worden niet glutenvrij, die kan ik dus nooit nemen. Ik zorg altijd zelf dat ik wat bij me heb. Nu ben ik aan het trainen voor de marathon, dus ik kom in aanraking met al die gelletjes. Ik heb glutenvrije gel opgestuurd gekregen om te proberen. Nu neem ik bij lange stukken lopen altijd een paar winegummetjes mee, dat helpt altijd! Maar goed, glutenvrije hardloopvoeding, ik denk dat er zeker een markt voor is!”

Hoe lang zit je eigenlijk al op Instagram?

Simone gaat op Instagram om een oogje in het zeil te houden op haar kinderen die online gaan: “De kinderen doen er inmiddels niks meer mee, alleen ik ben een dikke vette instajunk geworden, haha!”

Waar komen de maandagcomplimentjes vandaan?

Elke maandagmorgen geeft Simone op Instagram  een of meerdere personen een #maandagcomplimentje. “Ik las ergens dat het de dag van de complimentjes was en dacht, waarom hebben we daar in vredesnaam een speciale dag voor nodig? Ik ben me er niet van bewust, maar schijn in het dagelijkse leven heel vaak mensen complimentjes te geven. Dat is niet gemaakt, dat is zoals ik ben. Maar ik dacht, ik doe ook officieel mee en begin de dag met een maandagcomplimentje. Daar kwamen zoveel leuke reacties op dat ik dat er maar heb ingehouden.”

Je zit in het Runner’s World Dreamteam 2018 en traint voor je eerste marathon, vertel!

“Ik zag een oproepje voor een filmpje om kans te maken op een plek in het Runner’s World Dreamteam en zo onder professionele begeleiding de Marathon Eindhoven te lopen. Ondanks dat ik niet goed ben in filmpjes besloot ik een poging te wagen. Het filmpje moest 42 seconden duren, dat kwartje viel pas toen het filmpje af was. Ik liet het aan mijn kinderen zien en die hadden echt zoiets van: mam, dat ga je toch niet insturen, dat moet veel professioneler. Maar ik vond het prima zo en drukte op ‘send’ “, zegt Simone.

Runninggirl Simone profiel

En toen?

“Toen werd ik gebeld en werd er gezegd: ‘ik heb goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat je in het team zit.’ Toen dacht ik, wat kan er dan slecht zijn, lacht Simone. Het antwoord was: ’Nou, dat je héél hard moet trainen.’ Oh echt, ik vind het zo spannend, het is zo’n afstand. Maar een mooiere manier om je eerste marathon te lopen is er natuurlijk niet. We worden op alle vlakken begeleid en zijn een superleuk team met twee mannen en twee vrouwen, allemaal verschillend. Ik heb een eigen trainingsschema, er zijn bijeenkomsten, worden loopjes georganiseerd en een keer per week heb ik overleg met trainer Rob Veer en dan nemen we door wat ik heb gedaan en hoe het gegaan is. Zo gaaf ook dat het gewoon in Nederland is. Mijn kids en mijn man staan bij de finish en vriendinnen komen me aanmoedigen. Ik ga het gewoon doen, knallen. Al moet ik strompelend over de finish. ik heb er zoveel zin in”, glundert Simone.

Lieve Simone wat ben jij een enthousiaste en vrolijke vrouw. Jouw mentaliteit en altijd positieve instelling gaan jou zeker helpen bij het halen van de finish van je eerste marathon. Je kunt het en je gaat het gewoon doen!

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *