Terugblik 2017

Dat was hem dan alweer: 2017. Nog een paar uurtjes en dit fantastische hardloopjaar zit erop. Samen met jullie blikken we nog even terug op het eerste jaar van girlsruntheworld.nl en al onze hardloophoogtepunten op de mooiste plekken ter wereld.

Wisten jullie dat?
 • Eleni, Esmar, Femke en Marjolein elkaar op 12 februari 2017 voor het eerst ontmoeten?
 • Wij elkaar ‘kennen’ via de School voor Reisjournalistiek?
 • Op 14 maart 2017 de eerste blogpost verscheen op girlsruntheworld.nl?
 • Er 80 blogposts verschenen op Girls Run The World in 2017?
 • Wij over 19 verschillende landen schreven?
 • En blogden over 10 verschillende hardloopwedstrijden?
 • Je op dit handige wereldkaartje kan zien waar wij hardliepen inclusief bijbehorende blogs? Klik maar eens op de cijfertjes die je ziet op de kaart.
Best gelezen artikelen van 2017:
 1. Stipt op nummer 1 staat het wedstrijdverslag van de TCS Amsterdam Marathon. Een fantastische prestatie van Femke die haar eerste marathon liep in 2017.
 2. Esmar sliep voor haar eindopdracht voor de School voor Reisjournalistiek in een pipowagen in De Woude. Natuurlijk trok zij ook haar hardloopschoenen aan voor een ontdekkingsrondje en daarover schreef ze deze mooie blog.
 3. In 2018 organiseren wij in samenwerking met Fly & Run een hardloopdagje naar Aken. Jullie konden je opgeven om met ons mee te gaan en wow: binnen 2,5 dag zat de reis met 24 deelnemers vol. Wij kijken enorm uit naar 27 januari 2018 om jullie – onze lezers en lezeressen – te ontmoeten.
 4. Esmar maakte deze zomer een mooie reis met haar gezin door Polen en rende door het stadje Zakopane in het zuiden. Hoe mooi het daar is, lees je in deze blog.
 5. Om te rennen op mooie plekken hoef je niet altijd per se de grens over. Dat bewijst Esmar in deze blog over hardlopen in Alkmaar.
Deze verdienen nog wat extra aandacht:
 1. In de blog van Esmar over hardlopen in Florence ontdek je de link tussen haar hardlooprondje in deze Italiaanse stad en haar fascinatie en liefde voor Australië.
 2. Femke heeft de Duitse stad Keulen al ruim 20 keer bezocht en vond het tijd om erover te schrijven. Ze liep een prachtig rondje van zo’n vijf kilometer.
 3. Marjolein liep deze zomer langs de prachtige Dana vallei van Jordanië. Dat leverde dit bijzondere verhaal op.
 4. Met een jetlag en 27 graden op de thermometer rende Eleni op Bonaire een paar kilometer langs de meest blauwe zee die ze ooit zag. Ze schreef erover in deze blog.
Eleni’s hardloophoogtepunten in 2017:

“Over mijn beste moment van 2017 hoef ik niet lang na te denken, dat is absoluut het finishen van mijn eerste marathon in Rotterdam. Ik had nooit gedacht dat ik dat kon, maar het lukte. Na 4 uur en 46 minuten en met tranen in mijn ogen rende in op de Coolsingel over de finish. Dat moment ga ik echt nooit vergeten. Een marathon finishen is echt iets magisch. Ook het hardlopen door de medina van Marrakech had iets speciaals. Ik stelde het uit, dacht dat het lastig zou worden, maar ging toch. Het bleek enorm bijzonder om de stad op deze manier te bekijken. En als laatste wil ik noemen dat het opzetten van Girls Run The World echt een groot hoogtepunt is geweest in 2017. Esmar, Femke, Marjolein en ik kenden elkaar niet, blijken enorm te klikken en hebben echt iets fantastisch neergezet in korte tijd. Dat maakt me blij.”

Esmars hardloophoogtepunten in 2017:

“Als je hebt hardgelopen in het paradijs moet dat wel je hoogtepunt zijn toch? De trailrun op Hamilton Island met de betoverende zonsopgang op Passage Peak was mijn mooiste hardloopmoment ever. De droomreis die ik heb mogen maken naar Australië heeft mij op plekjes gebracht die ik anders nooit had kunnen bewonderen. Natuurlijk werd ik af en toe gek van die drang om overal te rennen. Maar ja, een runninggirl moet nu eenmaal rennen.  En dan natuurlijk een hoogtepuntje samen met mijn jongste zoon Jelle. Hij verpulverde zijn pr op de vijf kilometer tijdens de najaarsloop bij AV Hera. Een paar weken daarvoor liepen we samen Rondje Bergen, daar lukte het niet, maar het was wel een fantastische loop.  En dat ik, die nooit schreef, met drie supergirls een blogger ben geworden had ik nooit gedacht. Ik kijk heel trots terug op 2017.”

Femke’s hardloophoogtepunten in 2017:

“Mijn hardloophoogtepunt van 2017 is uiteraard het uitlopen van de TCS Amsterdam Marathon. Samen met de 71-jarige Ruud stond ik aan de start van de marathon. Wat een belevenissen onderweg: Ruud kwijt, allerlei gedachtes die voorbij komen en kippenvel in het stadion. Ook de hele weg naar de marathon toe is ook een groot hoogtepunt met in het bijzonder de loop van 28,5 kilometer door de duinen van de Pier van Scheveningen naar Camping Le Parage in Noordwijk. Wat een prachtige tocht door de duinen. Ook de halve marathon van Düsseldorf waar ik mijn pr met 14 minuten verbeterde was een geweldige ervaring met veel aanmoediging! Maar eigenlijk is het grootste hardloophoogtepunt de gezelligheid van veel hardloopmaatjes die ik heb leren kennen. Oud, jong en ieder een ander tempo: het doet er niet toe.”

Marjoleins hardloophoogtepunten in 2017:

“Het hardlopen kabbelde bij mij een beetje afgelopen jaar. Door blessures waarvan ik maar niet herstelde, zat het er niet in veel kilometers te maken. Wel heb ik onwijs veel hardgelopen in het buitenland, namelijk in Marokko (Taghazout & Rabat), Jordanië, Duitsland, Ierland, Portugal (Porto) en in drie steden in Rusland. De meest bijzondere ervaring voor mij was ongetwijfeld Rusland. Ik reisde daar een aantal weken alleen rond en door het hardlopen voelde ik me ook echt een beetje thuis in dit eigenaardige land. Het absolute hoogtepunt was mijn deelname aan de 10km van de Siberian International Marathon in Omsk. Het idee dat ik in Siberië, samen met mensen van allerlei nationaliteiten, aan de start van een hardloopwedstrijd stond, dat is zo geweldig. Ik realiseerde me: liefde voor hardlopen kent geen grenzen.“

Ons hardloopjaar in 4 minuten

Wij willen jullie enorm bedanken voor alle lieve woorden op onze blog, Facebook en Instagram. Wij hopen jullie in 2018 graag terug te zien op Girls Run The World, wensen jullie mooie hardloopkilometers in 2018 en hopen dat jullie ook in 2018 genieten van onze hardloopavonturen!

Eleni Hoefsloot

Na een baan als redacteur bij een reisvakblad en een wereldreis van zeven maanden kan je wel zeggen dat Eleni (28) graag de wereld ontdekt. Het liefst op hardloopschoenen natuurlijk. Haar grote droom: de New York Marathon samen met haar zusje uitlopen.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *