7 trailruns wereldwijd voor op je bucketlist

trailruns, trailrunnen, trailrunning

Trailrunnen, sinds een tijdje intrigeert het me. Als ik heel eerlijk ben, heb ik nog nauwelijks ervaring met trailrunnen. Ik woon midden in het centrum van Rotterdam. Mijn trainingen zijn dus altijd over asfalt. Toen Marjolein een blog schreef over trailrunnen op de Utrechtse Heuvelrug, droomde ik over gave trailruns wereldwijd. De volgende zeven zijn zo gaaf en moeten op je bucketlist.

To get things clear

Ik wist het niet exact, jij misschien ook niet. Wanneer noem je hardlopen trailrunnen? Het heet trailrunning als het grootste deel van de route over onverharde paden plaatsvindt. Meestal loop je midden in de natuur en daar komen (vooral in het buitenland) vaak ook veel hoogtemeters bij kijken.

1. Race To The Blue Fire, Indonesië

Op het Indonesische eiland Java vindt jaarlijks de Race To The Blue Fire plaats. In het Ijen National Park vind je de rustige, maar nog altijd actieve Ijen-vulkaan. Juist op en rondom die vulkaan vindt de race plaats met als hoogtepunt het prachtige blauwe meer in de krater van de vulkaan. Er is keuze uit afstanden van 10, 21, 42, 70 en 100 kilometer.

https://www.instagram.com/p/B0-t6HFHj0H/

2. Iceland Vulcano Marathon, IJsland

Op 25 juli 2020 vindt voor het eerst de Iceland Vulcano Marathon plaats in IJsland, een van de meest bijzondere landen van Europa. Rennen in de geothermische gebieden, langs lavastenen, met een grote boog om geisers heen en vulkaankraters in Noord-IJsland. Dit kan niet anders dan bijzonder worden. Er is keuze uit een halve en een hele marathon.

https://www.instagram.com/p/B1LBzVsIyLj/

3. Marathon des Sables, Marokko

Oke, hier kan ik me dus echt nog niks bij voorstellen, maar de Marathon des Sables is een zesdaagse trailrun van ongeveer 254 kilometer die jaarlijks wordt gehouden in de woestijn in Marokko. Laat het even op je inwerken, 254 kilometer… Wat een eind en wat moet finishen van deze trailrun bijzonder zijn.

https://www.instagram.com/p/B0eAe8UH0ko/

4. Olympus Marathon, Griekenland

Een trailrun in het land waar de marathon is ontstaan: Griekenland. De Olympus Marathon wordt ieder jaar gelopen ter ere van de pelgrims die ieder jaar deze eeuwenoude trail aflegden om Zeus te eren. Tijdens deze trail leg je 43,8 kilometer af met ongeveer 3000 hoogtemeters.

https://www.instagram.com/p/BzLXruJiZeT/

5. Vucko Trail, Bosnië

Onze eigen Marjolein liep dit jaar de 37 kilometer van de Vucko Trail. Wat een enorme prestatie. Aan de foto’s van Marjolein te zien is het parcours prachtig en is deze trail dus echt een aanrader.

https://www.instagram.com/p/BzDU4VvoYuZ/

6. Wadi Rum Ultra, Jordanië

“Stel je voor: een woestijn. Overal waar je kijkt zand en rotsen in alle kleurschakeringen tussen rood en geel. Hier en daar een zandduin of een wat hogere rots, door de wind en het zand uitgesleten in de mooiste vormen.” Zo begon Tara haar verslag van een Wadi Rum Desert Run op onze blog. Een prachtig verslag van een bijzondere trailrace!

7. Veluwse Trailrun, Nederland

Kan het niet wat dichter bij huis? Ja, zeker wel! Op de Veluwe wel te verstaan. Daar vindt elk jaar de Veluwse Trailrun plaats. Er is keuze uit 8, 16 en 25 kilometer. Ideaal als je, zoals ik, nog niet zoveel ervaring met trailruns. Misschien zet ik deze wel voor volgend jaar op de planning! Wie nog meer?

https://www.instagram.com/p/ByAIgTbg6xI/

Welke mooi trailruns kunnen we aan dit rijtje toevoegen, wat jou betreft?

Eleni Hoefsloot

Na een baan als redacteur bij een reisvakblad en een wereldreis van zeven maanden kan je wel zeggen dat Eleni (28) graag de wereld ontdekt. Het liefst op hardloopschoenen natuurlijk. Haar grote droom: de New York Marathon samen met haar zusje uitlopen.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *