Vliegen als een vrije, Keniaanse vogel

Met z’n vieren sluipen we door de heidebossen. Af en toe is er nog een paars bosje, zo aan het einde van de zomer. Zie ik daar nu de zeldzame tapuit? Nee, het is mijn fantasie die op hol slaat. Maar hoe kan het ook anders, als je gehuld bent in een shirt vol met veren? We zijn vandaag op de voormalige vliegbasis Soesterberg voor een fotoshoot in onze nieuwe kleding van Lornah Sports, die we gekregen hebben om voor jullie te testen.

Afrikaanse kleding in Hollandse taferelen

Verwachtingsvol checken we voor de zoveelste keer de buienradar. “Over tien minuten moet het wel droog zijn”, concluderen we. Dat komt goed uit, want we moeten toch nog even wachten op onze fotograaf Annemieke. In de auto kleden we ons om, ik doe een laatste make-upcheck en warempel, het lijkt alsof het echt stopt met regenen.

Een voormalig vliegveld is een erg toepasselijke locatie voor onze fotoshoot. De landingsbaan staat symbool voor wat wij het liefste doen: wegvliegen en de wereld ontdekken. Het is even zoeken hoe we op deze baan komen, maar hoe langer we daarover doen, hoe blauwer de lucht wordt. Onderweg zien we allerlei militaire vliegtuigen. Niet het soort dat wij gewend zijn, maar dat weerhoudt ons er niet van in de stemming te raken. Op het moment dat wij onze landingsbaan bereikt hebben, is het weer perfect en kan het hardlopen beginnen.

Vliegen naar Kenia

We hebben alle vier een mooi setje uitgekozen uit de nieuwe collectie van Lornah Sports. We zijn erg enthousiast over dit kledingmerk. De opvallend prints hebben invloeden van Afrikaans design en bovendien vinden we Lornah Kiplagat een inspirerende vrouw waar we ons op gebied van sport én zaken graag aan optrekken. Lornah is van Keniaanse afkomst, maar ze is inmiddels alweer bijna 15 jaar Nederlands staatsburger. Ze heeft meerdere wereldrecords op haar naam staan, heeft haar eigen trainingskamp in Iten (hét hardlopersdorp in Kenia) en heeft daarnaast de Lornah Kiplagat Foundation opgericht, om basisonderwijs voor meisjes te bevorderen.

Binnenkort lezen jullie meer over Lornah, haar stichting en de loopreizen naar Kenia. Terwijl we daarvan dromen, zweven wij eerst nog even verder over de landingsbaan op de Hollandse heide. “Een beetje actief lopen en naast de camera kijken”, geeft Annemieke als instructie. Het valt nog niet altijd mee om charmant hardlopend op de foto te staan. Gelukkig hoeven we ons over de kleding geen zorgen te maken. Die zit als gegoten en zorgt ervoor dat wij als gazelles wegsprinten.

Lornah Sports
Van links naar rechts en van boven naar beneden: Femke, Esmar, Marjolein, Eleni
Femke – draagt de KIBIBI TANK TOP en de AFIYA SHORTS

“Ik houd van hardlopen in een korte broek en een hempje. Dat is ook wel te zien aan de bruin-witte patronen op mijn rug van alle opgedane zonneschijn, tijdens het hardlopen. Deze top heeft een mooie en aparte achterkant. Daarnaast is het heel fijn dat de top niet zo kort is. Het broekje bestaat uit twee lagen. Dat geeft een leuk effect. Wat ik praktisch vind, is dat zowel in de top, als in het broekje een zakje is verwerkt.”

Esmar- draagt de KIBIBI TANK TOP en AFIYA SHORT BLACK & WHITE FEATHERS

” ‘Dat zal je prachtig staan Es’, zegt mijn man Marco terwijl hij de site van Lornah bewondert. Zelf heb ik ook een voorkeur voor de zwart-witte combinatie om de simpele reden dat rood mij niet staat. In de outfit zijn verschillende gouden details verwerkt en ik ben gek op goud, dus helemaal goed. De top zit heerlijk luchtig, sluit mooi aan maar niet te strak en is net lang genoeg zodat hij niet omhoog kruipt tijdens het rennen. De outfit staat vooral mooi als je een beetje gebruind bent. Laat ik nu net binnenkort naar Australië gaan! Deze outfit gaat zeker mee. Eens kijken wat de Aussies ervan vinden!”

Marjolein – draagt de KIBIBI TANK TOP en de AFIYA SHORTS

“Wat leuk dat elke top en short een unieke print heeft! Dat maakt deze kleding echt speciaal. De details zijn prachtig, net als de afwerking en de top sluit mooi aan op het broekje. Als je wat bredere heupen en billen hebt zoals ik, kun je het broekje het beste in een ruimere maat bestellen dan je gewend bent. Jammer dat de zomer bijna afgelopen is. Voorlopig ga ik vooral shinen in de sportschool en ik zie nu al uit naar het voorjaar om in dit prachtige setje buiten hard te lopen!”

Eleni – draagt de ZAWADI HARDLOOPTIGHT en het AZIZA SHIRT

“Omdat ik de kleding niet gepast had voor het bestellen was ik een klein beetje huiverig. Zal ik met mijn 1,58 meter de hardlooptight wel passen? Gelukkig bleek deze niet te lang voor mij. Heel fijn! Meiden die een heel stuk langer zijn dan ik moeten daar rekening mee houden met bestellen. De tight sluit perfect aan en blijft ook na een aantal keer wassen erg mooi. Het leuke aan de collectie is dat deze ontworpen is in Afrika, back to Lornah’s roots. Op dit moment wordt de collectie nog niet in Kenia geproduceerd, maar het is wel de bedoeling dat dit binnen een aantal jaar gaat gebeuren. Dat zou het Afrika-plaatje compleet maken!”

Alle foto’s zijn gemaakt door Annemieke Steenbergen van FaceCompany, bedankt!

Marjolein Koster

Marjolein (28) is een enthousiaste hardloper en reiziger. Nog maar een paar jaar geleden begon ze met hardlopen en inmiddels gaat ze nooit meer zonder hardloopschoenen op pad. De vrijheid en het avontuur van nieuwe plekken ontdekken zorgen ervoor dat ze elke keer weer op bijzondere bestemmingen terechtkomt.

More Posts - Website

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *