Wedstrijdverslag: ON Tug-O-Run

Tug-O-Run

Het is woensdagavond en met enige file onderweg rij ik richting Driebergen. Daar vindt de eerste Tug-O-Run van ON in Nederland plaats. Dit event heeft al over de hele wereld plaats gevonden en is een initiatief van het merk ON, het Zwitserse hardloopschoenenmerk. Het is een vijfkilometerloop voor elk niveau. Uiteraard ben ik hier als ON-ambassadeur aanwezig.

Team blauw tegen Team rood

Bij deze loop gaat het om het teamgevoel en de fun. Als je je startnummer gaat halen word je in één van de twee teams ingedeeld. Het team wat de beste gemiddelde tijd heeft gelopen wint. Dit resulteert dat ieder team tot hun laatste loper binnen is elkaar aan het aanmoedigen is.
Ik ga van start en team blauw gaat rechtsaf. Ik merk al snel dat dit niet een vlak parcours is. Ik kijk op mijn klokje en ik heb echt het idee dat ik niet vooruit ga. Al snel kom ik de eerste van team rood tegen. “Jeetje, wat gaat die hard”, denk ik terwijl ik nog rond mijn eerste kilometer loop. Bijna zit ronde één erop en ik word bij het begin van ronde twee goed aangemoedigd.
Tug-O-Run

Ik loop op mijn nieuwe ON-schoenen: de Cloudstratus. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel even moet wennen aan deze schoenen. Maar ik heb dat vrijwel met elke hardloopschoen. Gelukkig zitten ze uiteindelijk wel lekker. Het is een schoen die heel erg geschikt is voor de langere afstanden en biedt veel demping. Ik denk dat dit mijn marathonschoenen gaan worden. Ik zal het paar in de trainingen wel gaan afwisselen met een ander paar schoenen. Welk paar dat gaat worden weet ik nog niet.
Tug-O-Run

Een wereldkampioen als haas

Na de derde kilometer lopen Leonie en Niels iets voor me en is er een man naast me gaan lopen. Deze man is een spontane haas is geworden voor mij en en nog een dame. Ik kijk nog eens goed het en zie dat het Cees Stolwijk is, die ook eerder het startschot gaf. Deze man doet ook mee met de wereldkampioenschappen masters op diverse afstanden van de atletiek.Cees Stolwijk

Sprinten naar de finish

Uiteindelijk weet ik er nog een aardig lange sprint uit te halen en ga ik lachend over de finish. Cees zegt achteraf: “Altijd leuk als je toch nog ergens die energie kan vinden voor een versnelling net voor de finish”.

Zilveren medaille en nog een prijs

Na de finish is het tijd voor een drankje en de prijsuitreiking. Helaas winnen we de zilveren medaille, in dat andere team zaten ook wel veel snelle lopers. Na de uitreiking geeft ON nog wat prijzen weg aan de hand van startnummers. En ik win een tof ON-shirt!Tug-O-Run
Na het drankje ga ik helaas al snel richting huis omdat ik toch nog wel een eindje moet rijden. Maar het is een mooie afsluiting van een doordeweekse woensdagavond! Dankjewel ON!

  • Ik kijk zeker uit naar de volgende Tug-O-Run van ON op 12 september. Doen jullie dan ook mee? Het is volledig gratis! Schrijf je hier in!

Femke de Jager

Enthousiast en ontdekken staat hoog in het woordenboekje van Femke (34). Naast gek op hardlopen is ze ook gek op Duitsland. Een kleine 3 jaar woonde ze in Berlijn en daarnaast heeft ze jarenlang vele plekjes in Duitsland mogen ontdekken, tijdens haar werk als inkoper Duitsland, Luxemburg, België en de Franse Elzas in de reisbranche. Soms hoef je helemaal niet ver te reizen om leuke plekken te ontdekken. Trek je schoenen aan en ga een keer linksaf in plaats van rechtsaf!

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *