4 oplossingen als je evenement afgelast is

Evenement afgelast - Ilpendam

De kans is groot dat je het zelf ook al een keer meegemaakt hebt. Je hebt wekenlang getraind voor een hardloopevenement en op het laatste moment wordt het afgelast. Je baalt als een stekker, maar je weet dat een evenement nooit zomaar afgelast wordt. Veiligheid staat voorop. Niet alleen jouw veiligheid, maar ook die van alle andere deelnemers en vrijwilligers. Hierbij geven we je 4 oplossingen als jouw evenement afgelast is.

1. Je blijft balen

Je voelt je ellendig dat je evenement afgelast is en dat gevoel kun je gewoon niet van je afzetten. Als je denkt aan alle zweetdruppels en trainingskilometers van de afgelopen weken, snap je niet waarom dit jou overkomt. Geloof me, dit is niet de beste oplossing! Je mag best even verdrietig zijn, zelfs een traantje laten en flink balen, maar daarna moet die knop om. Graag verwijs ik je door naar de volgende oplossingen

2. Je geniet van je dagje rust

Ok, het gaat niet door. Dat betekent dat je vandaag ook kunt zien als een extra dagje rust. Geniet van dit cadeau! Pak een boek of ga wat leuks doen met je partner of kids. Ben je al op de plek van bestemming, maak dan van de gelegenheid gebruik om de stad te verkennen. Ga lekker op het terras zitten en trakteer jezelf op wat lekkers. Je hebt tijdens al dat trainen calorieën genoeg verbrand en dit heb je gewoon verdiend.

3. Je gaat op zoek naar een ander evenement

Die afstand waar je zo hard voor getraind hebt, kun je natuurlijk ook tijdens een ander evenement lopen. Check het internet voor loopevenementen met de door jouw gewenste afstand voor de komende twee weken en pas je plan aan. Zo is al jouw training niet voor niet geweest, maar stel je het hoogtepunt alleen even uit. Handige overzichten met hele en halve marathons in Nederland, vind je overigens gewoon op onze website.

4. Je loopt zelf je eigen evenement

Je moet en zult vandaag die afstand lopen want daar heb je al die tijd naar toegewerkt. Nou, dan doe je dat toch gewoon! Mits de weersomstandigheden niet al te bar zijn, kun je vaak best zelf je eigen race houden. Op Texel liepen ondanks de afgelasting toch een aantal runningboys & -girls hun eigen 21.1 kilometer. Het enige jammere is dat je geen supporters langs de kant hebt en geen verzorgingsposten. Toen de halve marathon van Hoorn in juni afgelast werd, heb ik ook mijn eigen halve marathon gelopen ’s morgens om half 7. Ik heb het gered, maar die support en enthousiaste aanmoedigingen mis je echt wel onderweg. En natuurlijk die medaille ;-)! Een week later liep ik in Ilpendam de halve marathon en toen was alles weer goed.

We hopen dat het evenement waar jij nu zo hard voor aan het trainen bent gewoon door kan gaan. Maar mocht er door onvoorziene omstandigheden reden zijn om het af te lasten, dan hopen we dat onze 4 tips als je loopevenement wordt afgelast wordt je helpen!

Heb jij nog oplossingen om toe te voegen aan dit rijtje?

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *