6 gekke gewoontes van hardlopers

Gewoontes van hardlopers

Ben je het met me eens als ik zeg dat wij hardlopers een bijzondere groep mensen zijn? De liefde voor de hardloopsport staat centraal in ons dagelijks leven en onze naasten weten dat hardlopen (bijna) voor alles gaat. Hardlopers hebben ook veel gewoontes, die niet-hardlopers absoluut niet begrijpen. Welke gekke gewoontes van hardlopers herken jij?

1. Figuurtjes lopen

Al die hardloop-apps zijn super handig. Je kunt zien hoe snel je gelopen hebt, hoe hoog je hartslag was en ook precies waar je gelopen hebt. Met een beetje fantasie zie je soms een figuurtje terug in de route die je gelopen hebt en dat is best grappig. Je kunt ook een stapje verder gaan en proberen een figuurtje te lopen. Voor de beginnende figuurtjes-lopers: begin eens met een steelpannetje of een ander makkelijk figuur en probeer het op te bouwen naar iets moeilijkers als een zonnetje. Het klinkt gek, maar je kunt er een hoop lol aan beleven.

2. Een rond getal willen lopen

Je bent bijna thuis na een rondje rennen en kijkt op je Garmin om te zien hoeveel kilometer je gelopen hebt. Wat, 9,9 kilometer? Dan moet je dus nog even heen en weer langs je huis totdat je precies die 10 kilometer gelopen hebt. De buren zullen af en toe wel denken dat je gek bent, haha. Dit is volgens mij een heel herkenbare gewoonte van hardlopers.

3. Kwatten tijdens het lopen

Niet iedereen heeft hier “last” van, maar ik wel, kwatten. Al na een paar honderd meter moet ik dat overtollige slijm in mijn mond kwijt. Het is denk ik ook een gewoonte geworden, maar wat maakt het uit. Ik kijk wel altijd netjes of er iemand achter me fietst of loopt, want ik zou me doodschamen als ik op iemand zou spugen.

4. Grote boodschap in de buitenlucht

Voordat ik ga lopen ga ik altijd naar de wc voor een grote boodschap. Helaas komt het af en toe voor dat die grote boodschap er nog niet uit wil. Op hoop van zegen ga ik dan altijd rennen, maar na een kilometer of drie begint het dan te rommelen en moet ik echt even de bosjes induiken. Is prima te doen, alleen soms heb ik jeuk op mijn billen van de brandnetels, te erg.

5. Hardlopers inhalen

Als ik ren en ik zie een hardloper voor me lopen dan zegt mijn winnaarsmentaliteit dat ik die in moet halen. Dus, een klein beetje versnellen en nadat ik diegene ingehaald heb moet ik het tempo vasthouden, want het kan natuurlijk niet dat ik daarna zelf ingehaald word. Op zich is dit geen vervelende gekke hardloopgewoonte, want je houdt wel vaart in je training.

6. Pijntje faken

OK, ik beken: dit is heel erg, maar heb ik al heel lang niet gedaan. Toen ik véél jonger was en met mijn vader ging hardlopen kon ik soms niet meer. Natuurlijk wilde ik niet dat anderen zouden denken dat ik geen conditie had, dus ging ik een stukje wandelen en een beetje met mijn been trekken zodat het leek of ik een pijntje had. Ik maakte me dus eigenlijk zorgen om wat mensen van mij dachten. Gelukkig heb ik dat niet meer als 45-jarige. Of nou ja, toch wel een beetje… Als ik op lage hartslag ren en voor mijn doen heel langzaam loop, doe ik dat het liefste vroeg in de ochtend of juist laat, zodat zo min mogelijk mensen mij zien lopen, erg he!

Ik ben benieuwd welke gekke gewoontes van hardlopers jij herkent of welke je toe zou willen voegen.

Leestip: 10 gewoontes voor een hardloopevenement

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *