Wedstrijdverslag: Ladiesrun Rotterdam met de #anitaladies

Het zal niemand op Rotterdam-Zuid ontgaan zijn: afgelopen weekend liepen 50 #anitaladies de Ladiesrun Rotterdam in het Zuiderpark. Ook Femke en Eleni gingen gehuld in een prachtige sportbh van Anita Nederland, luchtig hemdje en matching sokken van start  op de 10 kilometer. Het was een feestje!

De pret begint al op 20 mei wanneer alle #anitaladies bij elkaar komen voor een training in het Zuiderpark. Stel je dat eens voor: 50 enthousiaste meiden, allemaal in dezelfde fluoriserend gele sportbh van Anita – de Air control DeltaPad – en hemdje met de fantastische quote ‘move your body, not your boobs’ bij elkaar. Een hele gezellig boel!

Ladiesrun Rotterdam met Anita Nederland 7
© Janneke Poort Fotografie

Maar het echte werk begint op 10 juni om 14.15 uur. De #anitaladies hebben de eer om vooraan te starten. Het is warm. De weergoden zijn ons iets te goed gezind vandaag en besluiten de zon extra fel te laten schijnen. Heerlijk voor de toeschouwers, voor de hardlopers iets minder. Toch mag dat de pret absoluut niet drukken. De gezelligheid zit er goed in. Na een paar heerlijke dansjes in het startvak mag onze eigen Marjon van Anita Nederland het startschot lossen voor de 10 kilometer.

Vanwege de zon en de (gelukkig aan de beterende hand) blessure van Femke besluiten wij allebei niet voor een toptijd te gaan. Deze race staat alleen maar in het teken van genieten. Genieten van de andere #anitaladies die inmiddels echt als vriendinnen voelen, genieten van het shinen met onze nieuwe sportbh die met de fluoriserende kleur goed onder ons shirt te zien is en genieten van het enthousiasme van het Anita-aanmoedigingsteam. Hoe zwaar je het ook hebt tijdens het lopen, de dames van het aanmoedigingsteam toveren een smile op je gezicht van oor tot oor. Gewapend met waterpistolen en confettikanonnen slepen ze je door de warme wedstrijd heen.

Ladiesrun Rotterdam met Anita Nederland 3

Femke’s Ladiesrun Rotterdam:

“Ik was bang dat ik met mijn blessure het lopen op moest gaan geven. Negen weken heb ik niet kunnen lopen. Ik heb door mijn blessure de Zandvoort Circuit Run als anitameisje moeten missen. Ineens besef je dat hardlopen wel een grote rol speelt in je leven, als het ineens weg valt. Ik was dan ook enorm blij dat ik van start kon in Rotterdam! Ik had het de hele loop erg warm en enorm zwaar, maar de aanmoediging van de geweldige (Anita)supporters deed me zoveel goed! Ik dacht: ‘Ik loop hier zeiknat van het water en zweet en daarnaast met confetti in mijn haar en op mijn gezicht.’ En ook in mijn bh, bleek thuis. Haha, één groot feest. Over pr’s hebben we het niet, maar ik ben dik tevreden met 1.02 met die hitte en nog niet helemaal fit. Ik ben gewoon enorm gelukkig, ik kan gewoon weer rennen. Gaat die tweede marathon op 16 september in Berlijn dan toch lukken?”

Eleni’s Ladiesrun Rotterdam:

“Het is zo bijzonder hoe je emoties tijdens het hardlopen alle kanten op slingeren. Het ene moment vervloek ik mezelf. Het was zo zwaar en mijn conditie is op dit moment niet top helaas. Het andere moment word ik bestrooid met confetti en geniet ik intens van deze dag met zoveel lieve mensen. Hoewel ik al snel in de wedstrijd besloot niet voor een pr te gaan, liep ik er toch een: namelijk voor langzaamste 10 kilometer ooit, haha! Ik finishte in 1.06.29, ruim 10 minuten langzamer dan mijn pr. Het voordeel daarvan: ik heb volgens mij nog nooit zoveel wedstrijdfoto’s gehad waarop ik zo enorm genietend sta. Het was een groot feest en ik kan niet wachten tot volgend jaar!”

Wij willen Marjon en Sabine van Anita Nederland enorm bedanken voor de uitnodiging om mee te doen met de Ladiesrun Rotterdam. Deze run gaan we niet snel vergeten!

Eleni Hoefsloot

Na een baan als redacteur bij een reisvakblad en een wereldreis van zeven maanden kan je wel zeggen dat Eleni (28) graag de wereld ontdekt. Het liefst op hardloopschoenen natuurlijk. Haar grote droom: de New York Marathon samen met haar zusje uitlopen.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *