Girls Run Online – april 2019

GirlsRunOnline_april2019 - marathons

April was de maand waarin veel toppers een hele marathon liepen. Rotterdam, Boston, Düsseldorf, Parijs, Londen, Enschede, Hamburg… het waren er ontzettend veel in april. Hoewel wij elke prestatie, zo groot of klein, fantastisch vinden, focussen wij deze maand toch op de hele marathon. Die speciale afstand, 42,195 meter, is een droom voor velen.  Lees je mee?

Extra side note: toen ik dit prachtige rijtje aan marathons en marathonlopers maakte, werd ik een beetje onzeker. Zoveel snelle tijden, tussen de 3:15 en 3:30 uur voor een marathon. Dat ga ik nooit halen. Ben ik niet goed genoeg met mijn 4:46 op de marathon? Onzin! Voor de lopers die, net als ik, nooit van hun leven zo’n toptijd gaan lopen, laat je niet gek maken. Elke prestatie is er een op trots op te zijn!

Kelly in Londen

Kelly van runninggirls.nl uit Groningen traint elke week een gezellig groep meiden, waarvan een deel al wel eens een marathon gelopen heeft. Nu was het tijd om zelf deze magische afstand te lopen. In Londen uiteraard, want een deel van haar familie woont in Engeland. Maandenlang trainde ze keihard en op 28 april was het zo ver. Ze rende de volledige 42,195 meter zonder te wandelen. Wat een topprestatie! Als verrassing waren zes vriendinnen van Kelly overgevlogen om haar aan te moedigen. Kippenvel kreeg ik van het filmpje dat Wilja postte op Instagram Stories. Kelly was in tranen. Wat een fantastische vriendinnen heeft ze aan haar zijde.

https://www.instagram.com/p/Bwzm-4Ag7XO/

Zes Marathon Majors voor Hedwig

Een marathon lopen is natuurlijk een prestatie, maar wat dacht je van dé zes Marathon Majors (Londen, Boston, Tokio, Berlijn, Chicago en New York) lopen. Bij zo’n prestatie hoort een extra medaille en wauw, wat is die mooi! Hedwig liep afgelopen weekend nummer 6 in een toptijd van 3:16 en mocht twee medailles om haar nek hangen. Wat knap!

View this post on Instagram

Six majors finisher. Maar vooral: hardlopen over de tower bridge (iconisch, om letterlijk van te huilen) bij 21 km op 3 meter @kipchogeeliud en even later @gomofarah passeren. En bovenal: 2x onze kinderen kunnen kussen en Eelco, mama en Ingrid kunnen zien. Om nooit te vergeten. De laatste mijl liep ik voor @_jookje_ De hele race liep ik zonder op mijn klok te kijken. Met verbazing zag ik mijn eindtijd: 3.16.10 En…@tienray deze is ook van jou: we did it!! Bedankt voor alles! • • • #virginlondonmarathon2019 #mylondonmarathon #thanksabillion #sixstarselfie #mylondonmarathon #AbbottWMM #ReachForTheStars #discoveryoursmile #tuisports #worldsmarathons #runnersworldnl #runningnl #marathoner #marathon #training #runningmom #instarunner #löpning #laufen #correr #correre #juoksu #biegam #løpe

A post shared by RunHedwigRun (@runhedwigrun) on

Mariska loopt een toptijd in Parijs

Dat Mariska gek is op het lopen van marathons in het buitenland, dat wisten wij al. Vorig jaar liep zij namelijk de Rift Valley Marathon in Kenia en daar interviewden wij haar over. Extra speciaal is het dan ook dat Marjolein en Eleni dit jaar de promotie voor deze marathon gaan doen en Femke en Eleni over een maandje een kijkje gaan nemen in Kenia op de plek van die speciale marathon. Terug naar Mariska, zij verbeterde afgelopen maand haar pr met 8 minuten in Parijs en finishte in 3:16. Dat is een tijd waar wij alleen maar van kunnen dromen. Topper!

https://www.instagram.com/p/BwVDWVJFgLZ/

Boston, baby!

Een finishfoto die alles zegt. Gaby liep deze maand de Boston Marathon uit. Daar moeten we even bij vermelden dat je alleen Boston mag lopen als je je kwalificeert en hier heb je (als vrouw tussen 18 en 34) een marathontijd van 3:35 voor nodig. Ongelofelijk, zo snel! En als je dan ook nog eens een pr loopt van 3:28 dan mag je ook wel ontzettend trots op jezelf zijn.

https://www.instagram.com/p/BwSZNX-A4FZ/

Maaike loopt Rotterdam

Zo’n 1,5 jaar geleden, tijdens het eerste hardloopreisje van Girls Run The World naar Aken, was Maaike mee. Onzeker mailde ze ons of ze niet veel te langzaam was voor dit uitje. Natuurlijk niet, wij zouden ons aanpassen aan haar tempo. In Aken leerden wij Maaike kennen als een doorzetter en een topvrouw. Lief, sterk en krachtig. De vijf kilometers die we maakten gingen niet van een leien dakje en toch riep Maaike dat ze over een jaar de marathon ging lopen. And so she did! Een jaar lang trainde ze keihard, ze verloor kilo’s en trainde ook als ze er geen zin in had. Maaike, wij vergeten onze eerste ontmoeting nooit meer, want die heeft indruk op ons gemaakt. Jij bent de definitie van een tophardloper.

https://www.instagram.com/p/Bv4sog5AcVC/

Staan er marathons op jouw bucketlist? Welke?

Eleni Hoefsloot

Na een baan als redacteur bij een reisvakblad en een wereldreis van zeven maanden kan je wel zeggen dat Eleni (28) graag de wereld ontdekt. Het liefst op hardloopschoenen natuurlijk. Haar grote droom: de New York Marathon samen met haar zusje uitlopen.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *