10 x hardloopnummers voor het ultieme ren- en reisgevoel

Hardloopnummers Aftershokz

Onze pagina Girlsruntheworld.nl heeft een link naar het opzwepende nummer van de prachtige zangeres Beyoncé, ‘Run the world (Girls)’. De naam zegt precies wat wij, girls, doen: we runnen de wereld. Letterlijk en figuurlijk. Muziek is emotie, muziek doet wat met mij. Ik luister naar muziek om vrolijk te blijven als ik mijn huis schoonmaak, om nog even een sprintje te trekken als ik aan het hardlopen ben en om ’s avonds ontspannen in slaap te vallen. Als ik op reis ben en een muziekje opzet, geniet ik optimaal van de vakantiesfeer. Muziek geeft een extra dimensie aan alles wat ik doe.

Ik heb 10 hardloopnummers uitgezocht die mij het ultieme ren- en reisgevoel geven door de tekst en/of de melodie. Het zijn nummers van toen en nu in willekeurige volgorde.

 1. Runnin’ Naughty boy – Beyonce

Wederom een hardloopnummer met supergirl Beyoncé. Het nummer bouwt rustig op naar het prachtige refrein ‘runnin’, runnin’, runnin’, runnin’. een lofzang over hardlopen, waarop ik bijna vanzelf ga sprinten en de neiging krijg om keihard mee te zingen. Dit liedje maakt mij trots om een runner te zijn en als ik ren in een nieuwe omgeving maken de tekst en melodie mij extra blij.

 1. Born to run – Bruce Springsteen

Als trouwe fan heb ik rocklegende Bruce Springsteen vele malen mogen bewonderen tijdens een van zijn niet te evenaren concerten in Nederland. De betekenis van de titel interpreteer ik letterlijk, ‘geboren om te rennen’ en daar kan ik mij helemaal in vinden. Het nummer gaat over de wereld ontdekken en erop uitgaan. Bruce is inmiddels op leeftijd, maar hoe oud de rocker ook is, hij blijft iets jeugdigs hebben dat ik nog altijd aantrekkelijk vind. De muziek van Bruce straalt energie uit die ik overneem tijdens het hardlopen.

 1. Summer – Calvin Harris

Summer van Calvin Harris is de eerste nummer 1 hit van de zanger in Nederland uit 2014. Het is een relaxed liedje met een rustig tempo en een eenvoudige tekst over een zomerliefde. Als ik loop met dit nummer reizen mijn gedachten naar zonnige oorden en gaan de kilometers ongemerkt aan mij voorbij.

 1. Walking on sunshine – Katrina and the Waves

De vertaling van de titel is: lopen op zonnestralen. Dat is toch waar rennen en reizen op vakantie om gaat. Een vrolijk nummer uit 1985 met een heerlijk tempo, dat zeker niet mag ontbreken in deze zonnige lijst.

 1. Boys of Summer – Don Henley

Oud Eagles zanger Don Henley maakte dit nummer in 1984. Het is wederom een liedje over een zomerliefde. In de videoclip rennen een meisje en een jongen door de branding van de zee en zij beelden het gevoel uit van een lange warme zomer en een liefde die ook na de zomer blijft bestaan. ‘But I can see you, you’re brown skin is shining in the sun’, is een zin uit het liedje waardoor ik hard naar huis wil rennen om mijn koffer te pakken.

 1. Let’s get loud – Jennifer Lopez

Wie herinnert zich niet het optreden van superwoman Jennifer Lopez tijdens de opening van het WK voetbal van 2014 in Brazilië. Als ik dit nummer hoor denk ik aan wild dansende mensen op vakantie in een Zuid-Amerikaans land en word ik direct actief. Het grote voordeel is dat ik bij dit nummer vanzelf mijn bilspieren aanspan om net zulke strakke ronde billen als La Lopez te krijgen en dat kan nooit kwaad.

 1. Voyage, Voyage – Desireless

Ik vind dit nummer een ode aan reizen. Sowieso is het Franstalig, waardoor ik mij direct op vakantie waan. De Française zingt over eeuwig reizen en het gevoel dat het reizen haar geeft: nieuwe steden en gebieden bezoeken en andere volken leren kennen. Altijd genieten van de zee en steeds verder willen reizen. Als ik op dit nummer hardloop droom ik over reizen (voyager).

 1. Lambada – Kaoma

Het vrolijke dansnummer is wederom een ‘gouwe ouwe’ uit de jaren 90. De Frans Braziliaanse popgroep Kaoma zingt over dansen, zon en zee. Het frisse deuntje doet mij denken aan een onbezorgde jeugd. In de clip genieten mooie jonge mensen met gebruinde strakke lijven van het relaxte leven in de zon. Dit is een ideaal nummer voor een wat sneller stukje rennen, want het ritme is niet geschikt voor een lange duurloop.

 1. Holiday – Madonna

Madonna was het helemaal tijdens mijn lagere- en middelbare schooltijd. Een van mijn vriendinnen was de allergrootste fan van deze rebelse Amerikaanse zangeres. Het nummer Holiday gaat over, hoe kan het ook anders, vakantie. Vergeet je zorgen, geniet en neem vakantie want je hebt het verdiend. Hardlopen laat mij ook mijn zorgen vergeten. Als ik klaar ben met een rondje rennen is mijn hoofd helemaal leeg.

 1. Wake me up – Avicii

Avicii is een Zweedse dj-muziekproducent en hij maakte dit dansnummer in 2013. Het nummer gaat over jongeren op zoek naar zichzelf op de reis van hun leven. Het is een perfect hardloopnummer door het pittige tempo.

Deze 10 hardloopnummers geven mij het ultieme ren- en reisgevoel. Ik word er blij van als ik aan het rennen ben en ze doen mij denken aan reizen en vakantie. Wat is jouw favoriete hardloopmuziek?

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

4 reacties

 1. Muziek is levenselixer. Voor elke stemming, voor elke activiteit is er muziek. Dus ook voor hardlopen, want het tempo, de tekst… het maakt je enthousiast en je vergeet de tijd en de kilometers…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *