Girls Run The World – Hardloopplannen voor 2019

girls run the world groepsfoto loopmaatjes

Goede voornemens moet je altijd hebben, daar hebben wij geen jaarwisseling voor nodig. Maar het is natuurlijk wel een mooi moment om vooruit te blikken en na te denken over onze hardloopplannen voor 2019. Welke mooie reizen gaan we dit jaar maken en welke hardloopwedstrijden staan er op het programma? En wat zijn jullie plannen voor hardlopen in 2019?

Marjolein

Na mijn marathon in Rotterdam in 2016 ben ik toch in een lichte hardloopdip beland. Ik loop nog altijd, maar het aantal kilometers is wel wat afgenomen. Daarom heb ik mezelf een doel gegeven: in 2019 wil ik 1000 kilometer hardlopen. Dat moet te doen zijn. Ik begin mijn jaar met een reis naar Oost-Europa waar ik in januari mee doe met de Wine Run in Milestii Mici. Een loopje van 10 kilometer door de grootste wijnkelder van de wereld! Hoe tof is dat?! Ook ben ik van plan op zoek te gaan meer bijzondere hardloopwedstrijden zoals deze. Een bijzondere plek of een mooie omgeving. Ik denk aan Iran, Schotland en een trail run in Bosnië. Verder wil ik erg graag weer een hele marathon lopen, maar welke dat wordt weet ik nog niet. Als iemand nog tips heeft dan hoor ik het graag!

Hardlopen Sarajevo 4

Esmar

Na een jaar vol blessureleed is het nu toch wel tijd voor lopen zonder pijn. Nog ‘even’ zorgen dat mijn bekken weer recht komt te staan en dan ga ik op mijn nieuwe Hoka-schoenen voor een mooi hardloopjaar. Ik wil meer meedoen aan evenementen in binnen- en buitenland. De halve marathon op Curaçao was zo’n bijzondere ervaring en dat smaakt naar meer. Samen met Femke ga ik in elk geval de halve marathon van Köln lopen, maar dat is pas in oktober. Of de hele marathon dit jaar gaat lukken hangt af van mijn lijf, maar die sub-2 op de halve marathon gaat zeker goed komen! Ik hoop dat we met Girls Run The World heel veel mooie bestemmingen hardlopend mogen ontdekken, zodat we jullie kunnen inspireren!

Halve marathon van Curaçao - samen met Femke

Eleni

Vanaf januari ga ik voor het eerst met een schema trainen. Na een wereldreis van 7 maanden waarin ik maximaal vijf kilometer aan een stuk liep, wil ik mijn kilometers gaan uitbreiden en ik denk dat een schema mij daar goed bij kan helpen. Mijn grootste doel voor 2019 is weer een marathon lopen. Welke dat wordt weet ik nog niet, maar ik hoop aan het einde van het jaar ergens na 42,2 km over de finish te komen. Wordt het Berlijn, Valencia of misschien toch een andere marathon? We zullen het zien. Eerst lekker genieten van het hardlopen en meedoen met bijzondere loopjes, zoals de Brewery Run in Rotterdam en hopelijk nog een leuke wedstrijd in het buitenland.

Chiang Rai Marathon 1

Femke

Het eerste wat op mijn planning staat in 2019, is de marathon van Sevilla. Helaas is er drie weken geleden (na drie dagen slenteren tijdens een studiereis) waarschijnlijk een spier in heup/lies geïrriteerd geraakt. Nu heb ik daar nog steeds last van en zit dit nu wel mijn marathontraining in de weg. Zal ik op tijd fit zijn?
Als ik niet op tijd fit ben, heb ik sowieso in april een herkansing in Rotterdam. Uiteraard staat ook de Berlijn Marathon weer op mijn planning en nu gaan er nog meer loopmaatjes mee! Maar nu eerst de focus op mijn herstel. Mijn hardloopplannen zijn voornamelijk veel lopen samen met mijn loopmaatjes, daar haal ik toch altijd het meeste plezier uit! Waarschijnlijk zal je me dus weer op veel evenementen door het hele land vinden. Ook zal ik weer wat mooie hardlooprondjes op verschillende plaatsen tijdens mijn inkoopreizen in Duitsland, België, Luxemburg en de Elzas in Frankrijk ontdekken.

Ladiesrun Rotterdam met Anita Nederland 5
© Janneke Poort Fotografie

Wat zijn jouw hardloopplannen voor 2019?

Marjolein Koster

Marjolein (28) is een enthousiaste hardloper en reiziger. Nog maar een paar jaar geleden begon ze met hardlopen en inmiddels gaat ze nooit meer zonder hardloopschoenen op pad. De vrijheid en het avontuur van nieuwe plekken ontdekken zorgen ervoor dat ze elke keer weer op bijzondere bestemmingen terechtkomt.

More Posts - Website

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *