De leukste bier- en wijnruns in Europa in 2019

Leukste bier- en wijnruns in Europa in 2019

Een ijskoud biertje na een hardloopwedstrijd smaakt extra lekker. Bij sommige runs hoef je niet te wachten tot na de wedstrijd. Je mag zelfs tijdens de hardloopwedstrijd bier of wijn proeven. Ik ben benieuwd of de deelnemers nog helder de finish halen! Dit zijn de leukste bier- en wijnruns in Europa op een rij.

Let op: wij proberen deze lijst zo up-to-date mogelijk te houden. Mochten wij toffe bier- of wijnruns over het hoofd hebben gezien, laat het ons dan vooral weten! Staat er xx voor de maand, dan is de precieze datum voor 2019 nog niet bekend.

Milestii Mici Wine Run – 20 januari 2019

’s Werelds grootste wijnkelder ter wereld bevindt zich in Mileștii Mici in Moldavië. Het staat zelfs genoteerd in het Guiness Book of Records. De kelder ligt zo’n 18 kilometer ten zuiden van de Moldavische hoofdstad Chișinău. De kelders zijn zo groot dat je de volledige 10 km van de race onder de grond doorbrengt. Hoe tof is dat? In totaal bestaat Mileștii Mici zelfs uit 55 km aan ondergrondse gangen. Het allerleukst is dat onze eigen Marjolein dit jaar meedoet! Een raceverslag volgt dus in januari.

Glenlivet 10K – 7 april 2019

Niet alleen de locatie van de Glenlivet 10K maakt de run een reis naar Schotland de moeite waard, het feit dat je na de run Schotse whisky mag proeven natuurlijk ook. De Glenlivet 10K vindt plaats in het Cairngorms National Park in Schotland en start en finisht bij de Glenlivet Distillery. Oke, het is officieel geen bier- of wijnrun, maar een whiskyrun hoort ook in dit lijstje thuis, toch?

Great Breweries Marathon – 12 mei 2019

Onze zuiderburen weten wel wat een lekker biertje is. Zowel de start als de finish van de 25 km en de hele Great Breweries Marathon is bij Brouwerij Duvel Moortgat in Puurs in België. Beide runs gaan langs Brouwerij Palm Belgian Craft Brewers en de hele marathon ook langs Bosteels Brewery, bekend van Karmeliet. Is een 25 km of een hele marathon je wat te lang? Dan mag je dit parcours ook wandelen. Alle finishers worden beloond met een rijkelijk gevuld bierpakket.

Brewery Run Rotterdam – xx xx 2019

Wist je dat zelfs ons eigen Rotterdam een echte bierrun heeft? In 2018 werd deze run voor het eerst georganiseerd en de organisatie heeft laten weten dat er ook een editie in 2019 komt. Niet alleen ren je langs de iconische Markthal, de kubuswoningen, de Erasmusbrug en Hotel New York, onderweg maak je stops bij diverse bierbrouwerijen. Uiteraard mét proeverijtjes! Zowel de 8 km als de 11 km gaan langs Brouwerij Noordt, Brouwerij Thoms en Kaapse Brouwers. En deze Rotterdammer kan je uit eigen ervaring vertellen dat deze biertjes je prima zullen smaken!

Beer Lovers’ Marathon – 9 juni 2019

De Beer Lovers’ Marathon in Luik in België is echt een feestje. De organisatie vraagt deelnemers dan ook om verkleed te komen. Tijdens de run kun je maar liefst vijftien verschillende Belgische biertjes proeven. Maar er moet ook gelopen worden en nog snel ook met 15 biertjes achter de kiezen. Er is een tijdslimiet van 6,5 uur op de volledige marathonafstand.

La Chouffe Trail – 13 en 14 juli 2019

De La Chouffe Trail in Houffalize in België kent afstanden voor iedere loper. Op 13 juli is er de La Chouffe Trail by Night van 8 en 15 km. De volgende dag staan de 10, 20, 28 36, 50 en maar liefst 100 km op het programma. En uiteraard staat er na afloop een heerlijk koud La Chouffe-biertje voor je klaar.

Wine Run Lanzarote – 15 en 16 juni 2019

In La Geria op Lanzarote in Spanje wordt jaarlijks de Wine Run georganiseerd. Het is een toffe run langs verschillende bodega’s (wijnhuizen), door vulkanische wijnvelden en over onverharde wegen. Er is keuze uit twee afstanden: de lange run van 23,2 km en de korte run van 11,5 km. Tijdens de wedstrijd kun je Spaanse wijnen en lokale producten die zijn bereid door de beste chefkoks van het eiland proeven. Uiteraard zal de winnaar van deze race niet met lege handen naar huis gaan, maar met een groot pakket met flessen wijn.

Marathon du Médoc – 7 september 2019

De Marathon du Médoc vindt in 2019 alweer voor de 33keer plaats en is een populaire. De 10.000 deelnemers rennen de volledige marathonafstand door de bekendste wijngaarden van Bordeaux in Frankrijk. De meeste nog verkleed ook. Onderweg zijn er meer dan twintig wijnstops en stops voor Franse hapjes, zoals oesters, brie en stokbrood. De winnaar gaat naar huis met zijn persoonlijke gewicht uitgekeerd in liters Franse wijn. Als dat geen gave prijs is!

Ken jij nog een leuke toevoeging aan deze lijst met bier- en wijnruns in Europa? Laat het ons weten!

Eleni Hoefsloot

Eleni (27) leeft op dit moment haar droom. Op 26 juni 2018 vertrok ze voor zo'n 7 maanden op wereldreis. Uiteraard met hardloopschoenen in de backpack.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *