Voorbereiding: Girls & Boys Run Mechelen

Girls and Boys Run Mechelen 1

Het is zaterdag 7.45 uur, de zon is al op en het is tijd op pad te gaan. Eerst haal ik Eleni en even later Marjolein op, om samen verder te reizen naar België. We gaan vandaag Mechelen verkennen als voorbereiding van ons hardlooptripje Girls & Boys Run Mechelen op 12 mei.

Zomers weer en marktkramen

Het is heerlijk zomers weer als we aankomen in Mechelen. Ideaal voor onze verkenning. We wandelen al snel op de markt vol marktkraampjes en waar het gezellig druk is. De markt is op een groot plein, maar ook in zijstraten ernaast. “Dat wordt nog wat”, zeggen we tegen elkaar. “Als we op 12 mei, ook een zaterdag, met een groep hollend over de markt gaan.” Misschien kunnen we dit plein later op de dag in de route opnemen, wanneer de markt weg is en anders is het ook wel weer een beleving. Eerst is het tijd voor een kop koffie op het terras met stadsplattegrond, om te kijken waar we zijn en waar we heen moeten. Daarnaast bespreken we nog even wat we nog allemaal moeten regelen voor het tripje.

Girls and Boys Run Mechelen 2

Tips van Lien, fototoestel en een stadsplattegrond

Gewapend met tips van Lien (de Belgische hardloopblogster die onze groep op 12 mei rondleidt door Mechelen), fototoestel en een stadsplattegrond lopen we als echte toeristen door Mechelen. Eleni herinnert zich al wandelend allerlei leuke weetjes van een eerdere persreis die ze maakte in Mechelen. We komen in ieder geval heel veel dieren tegen als beeld of in gevels verwerkt. Wat zou dat nu betekenen? Wat we niet weten zoeken we op of vragen we na bij Visit Mechelen. Wordt vervolgd… (als je meegaat op 12 mei kom je we weten wat al die dieren te betekenen hebben).

Kleine stukjes rennen en foto’s maken

We rennen kleine stukjes door de stad en nemen ook wat leuke foto’s, onder andere bij de Sint-Romboutstoren en het Stadhuis. Net als voor onze hardlooptrip Girls & Boys Run Aken van afgelopen januari zullen we weer een boekje maken voor alle deelnemers vol met veel leuke weetjes over de bezienswaardigheden waar we langs zullen rennen in Mechelen. Zo kunnen onze deelnemers later ook nog thuis nalezen waar we allemaal langskwamen.

De deuren van Marjolein en de lunch

Af en toe ziet Marjolein een mooie deur, waarvan ze een foto maakt. Ze heeft iets met deuren. Inmiddels worden Eleni en ik ook enthousiast en roepen we Marjolein wanneer we weer een mooie deur zien. Voor liefhebbers van bijzondere deuren is er in Mechelen genoeg te zien. Na veel bezienswaardigheden te hebben gespot is het tijd voor een gezonde lunch. Nou, die is zeker goedgekeurd! We lunchen in een tentje waar alleen vegetarische opties op het menu staan. Met het personeel spreken we af dat we hier op 12 mei met een groep van 20 man en vrouw komen lunchen. Heerlijk!

Girls and Boys Run Mechelen 5

Pad op het water en gescout worden voor een Belgisch voetbalteam

Met volle buiken gaan we weer op pad om de laatste bezienswaardigheden in Mechelen te bekijken. Onder andere een leuk wandelpad in het water. Het beweegt al een beetje als één van ons erover heen rent. Ik vraag me meteen af hoe dit is om met een groep over dit pad te rennen. Het is wel een leuk zo een stukje rennen over het water. Dat gaan we even testen en we besluiten dit Dijlepad op te nemen in onze hardlooproute. Dan komt er ineens een vrouw naar ons toe en vraagt of wij ervan houden om te voetballen. Ze vond ons er heel sportief uitzien in onze hardloopoutfits en zocht nog meiden voor een Belgisch voetbalteam. Sportief zijn we zeker, maar vandaag houden we het toch maar bij hardlopen!

Girls and Boys Run Mechelen 3

Zonder al te veel te verklappen over Mechelen hopen we dat we jullie, en vooral alle deelnemers aan de hardlooptrip, een leuk voorproefje hebben gegeven. Wij gaan nog verder met het programma uitwerken. Mechelen is echt een erg leuke en interessante stad en dat Belgische taaltje heeft toch ook wel iets. Wij hebben er in ieder geval enorm veel zin in! En wij hopen jullie ook! Heb je je nog niet aangemeld, dan kan dat nog. Wij hebben nog enkele plekjes vrij. Vol = vol!

Femke de Jager

Enthousiast en ontdekken staat hoog in het woordenboekje van Femke (34). Naast gek op hardlopen is ze ook gek op Duitsland. Een kleine 3 jaar woonde ze in Berlijn en daarnaast heeft ze jarenlang vele plekjes in Duitsland mogen ontdekken, tijdens haar werk als inkoper Duitsland, Luxemburg, België en de Franse Elzas in de reisbranche. Soms hoef je helemaal niet ver te reizen om leuke plekken te ontdekken. Trek je schoenen aan en ga een keer linksaf in plaats van rechtsaf!

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *