Wat hardlopen en reizen met je doen

Hardlopen en reizen - Gran Canaria

Ken je dat onbeschrijfelijke gevoel? Als je over de finish gaat van een evenement en de tranen over je wangen stromen? Ook als je op reis bent en op een overweldigend mooie plek terecht komt, kun je zo blij zijn dat de tranen in je ogen springen. Het zijn jouw geluksmomentjes en pure emotie. Wat doen hardlopen en reizen allemaal met jou?

Hardlopen en reizen maken je trots

Hoe trots ben jij, als je getraind hebt voor een bepaalde afstand of tijd en je dat doel uiteindelijk bereikt? Alle bloed, zweet en tranen die hieraan vooraf gegaan zijn, vergeet je op dat ene moment. Op reis gaat ook niet altijd alles vanzelfsprekend en als je na een slopende wandeltocht toch de top van die machtige berg hebt bedwongen of bij die bijzondere waterval bent beland, kun je ook niet anders dan trots zijn op jezelf.

Hardlopen en reizen maken je gelukkig

De meeste hardlopers kennen runner’s high. Het intense geluksgevoel dat je ervaart als je een tijdje aan het rennen bent. Het gevoel dat het lopen vanzelf gaat en dat je alleen maar door wilt rennen om je zo te blijven voelen. Het is een verslavend gevoel dat helaas ook omgekeerd werkt. Toen ik lange tijd door een blessure niet kon hardlopen, kon ik soms zomaar in huilen uitbarsten, omdat ik het lopen zo miste. Reizen kent geen traveller’s high, maar op momenten dat je heel veel mooie indrukken tegelijk opdoet, kun je ook een geluksgevoel ervaren dat je kunt vergelijken met high zijn. Ik hoef je niet te vertellen hoe fantastisch het is als je een runner’s high krijgt terwijl je op vakantie een nieuwe omgeving ontdekt.

Hardlopen en reizen - Liverpool

Hardlopen en reizen zorgen voor hechte vriendschappen

Wie heeft er geen nieuwe vrienden gemaakt tijdens een hardloopevenement of op reis? Als je deelneemt aan evenementen kom je mensen tegen die net zo gek zijn van hardlopen als jij. Dit schept een band, je begrijpt elkaar volledig. Een prachtig voorbeeld is de Ik loop hard-community op Facebook en Instagram. Mensen delen lief en leed met elkaar over hun gemeenschappelijke passie hardlopen en er ontstaan zelfs liefdesrelaties. Als je op reis bent in een ver land kom je ook vaak mensen tegen met dezelfde interesses als jij. Zij genieten ook van het reizen en nieuwe culturen en landschappen ontdekken. Dat je dit samen kunt delen, schept een band en kan leiden tot hechte vriendschappen.

KLM Scheveningen Beach Run - medailles

Hardlopen en reizen geven energie

Hoeveel energie het ook kost om hard te lopen of lang in het vliegtuig te zitten om je reisdoel te bereiken, maakt niet uit. Als je klaar bent met je rondje rennen of thuiskomt na een enerverende reis voel je je altijd vol energie. Je bent wel moe, maar vooral voldaan en daar krijg je weer nieuwe energie van. Energie die je kunt gebruiken in je dagelijkse leven, maar natuurlijk ook bij het bedenken van nieuwe hardloopdoelen en reisbestemmingen.

Hardlopen en reizen - Mechelen

Al deze positieve bijwerkingen van hardlopen en reizen, maken dat zoveel mensen er dagelijks van genieten. Wat doet hardlopen en reizen met jou?

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

1 reactie

 1. Een aantal jaren geleden ging ik bij de vakantievoorbereidingen telkens op zoek naar een website die in het desbetreffende land de hardloopwedstrijden toonde.

  De contacten met de andere hardlopers in deze lokale wedstrijden bleven meestal beperkt.

  Bij een reis naar Zuid-Afrika in 2010 liep ik bij mijn zoektocht op het web naar een wedstrijd tegen het running tour fenomeen aan.
  Een jaar later ben ik met een running tour organisatie in Maastricht gestart. In al die jaren hebben we in onze stad ontelbare binnen en buitenlandse hardlopers een mooie route en onze verhalen voorgeschoteld. Het doet enorm veel plezier en je krijgt er energie van om hardlopers in je eigen omgeving een mooie hardloopbelevenis te kunnen aanbieden.

  Zelf heb ik inmiddels al meer dan 20 running tours in de wereld gedaan. Van Brugge tot Tokio.
  Het zijn bijzonder mooie belevenissen omdat de hardloopgidsen je hardlooppassie delen en ze gepassioneerd en trots hun eigen stad en streek hardlopend met je verkennen.
  Omdat de gidsen vanuit ons running tour netwerk al ken zijn de ontmoetingen nog specialer.

  Ik kan je aanraden bij de je volgende trip op zoek te gaan naar een running tour op je bestemming.
  Het is een andere belevenis dan een wedstrijd en kan in een stad zelfs mooi gecombineerd worden. Bij een wedstrijd loop je op een fiks tempo door een stad en bij een running tour beleef je en leer je op eenvoudig hardlooptempo een stad of trail.

  Zelf heb ik nog vele van de 130 running tour bestemmingen op mijn verlanglijstje staan. In de komende maanden hoop ik samen met een aantal van mijn running tour collega’s hun eigen stad hardlopend te verkennen en daarna in een lokaal etablissement onze ervaringen en verhalen delen.

  Dat geeft voldoende energie om er weer tegen aan te gaan en hardlopers te blijven vertellen hoe leuk een running tour op je bestemming kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *