Wedstrijdverslag: Alkmaar City Run by Night

Vandaag is de dag van de Alkmaar City Run by Night. Ik heb tot op het laatst getwijfeld of ik wel zou starten. De arts zei: ‘Je mag je enkel belasten, maar tot op zekere hoogte. Dit kan je het beste zelf aanvoelen’. Uiteindelijk haal ik mijn vriendin Sabrina op en rijden we naar Alkmaar. Mijn enkel zit goed met een brace ingepakt. Ik wil geen onnodige risico’s nemen. Het is nu zeven weken geleden dat ik mijn ongelukkige “move” maakte. Ik begin me toch langzaam zorgen te maken om mijn doel, de marathon van Berlijn.

Nerveus en niet forceren

Als we aankomen in Alkmaar vind ik na wat zoeken mijn hardloopmaatjes, die allemaal de tien kilometer gaan lopen. Sabrina loopt ook de tien kilometer, dus ik laat haar achter bij mijn loopmaatjes, omdat ik al naar het startvak voor de vijf kilometer moet. Ik sta lichtelijk nerveus in het startvak. Ik ben bijna nooit nerveus voor een loop, behalve toen voor de hele marathon. Al snel zie ik een collega, grappig dat we elkaar tegen komen. Ineens vraag ik me af wanneer ik ooit een vijf kilometer heb gelopen, dat moet heel lang geleden zijn geweest. Toen mijn enkel nog goed was, liep ik de laatste tijd vaak halve marathons of ten miles. Nu ben ik blij als ik überhaupt een paar kilometer goed kan lopen. Misschien stap ik na de eerste kilometer uit, ik wil niks forceren voordat we verder van huis zijn.

Voel ik nu mijn enkel?

Het startschot gaat en ik ben begonnen aan mijn hoopvolle race. Ik loop zonder hardloophorloge en ik heb ook werkelijk geen idee hoe hard ik ga. Ik loop wat voorzichtig, dat is toch de onzekerheid die ik heb. Voortdurend denk ik aan wat ik in mijn enkel en voet voel. Volgens mij maak ik mezelf ook wel helemaal gek. Ooit heb ik met hardnekkige scheenbeenblessures te maken gehad en toen had ik de dezelfde soort gedachte. We lopen door de gezellige binnenstad van Alkmaar. Overal zie ik lampjes, gezellige straatjes, grachten en bruggetjes. Dat Alkmaar een leuke stad is, lees je in een eerdere blog van Esmar. Deze loop doe ik voor de derde keer en het is altijd een feest in de stad. Overal is er muziek en staan er mensen aan te moedigen. Zonder problemen heb ik de eerste kilometer gelopen. Ik merk dat ik veel harder kan en wil, alleen lijkt me dat niet verstandig.

Publiek, muziek en gezellige straatjes

Onderweg maak ik wat foto’s en stuur een foto aan mijn loopmaatjes om te laten weten dat ik nog steeds ren. Voordat ik weet ben ik alweer over de helft. Deze afstand is ook wel iets anders dan een halve marathon.
Wat een enthousiast publiek, gezellige straatjes, mooie verlichting en overal muziek. Overal zie je de mensen buiten voor de kroegen staan of de mensen hebben het met statafels en lampjes zelf met de buren gezellig gemaakt buiten.

Als een blij ei over de finish

Mijn enkel doet het na vier kilometer nog steeds zoals gewenst. Als een blij ei kom ik over de finish. Ik had niet verwacht dat ik vijf hele kilometers zou volmaken. Ik had zelfs mijn hardloopjasje meegenomen voor als ik uit zou stappen en het koud zou krijgen. Na de finish loop ik meteen door naar de start want de tien kilometer gaat starten. Mijn loopmaatjes moedig ik nog even voor de start aan. Nu is het wachten tot zij binnen zijn.

Wat een fantastische loop was het! Snel hoop ik weer samen met mijn loopmaatjes te lopen. Maar voor nu zal ik langzaam verder trainen. Waarschijnlijk zal ik om de conditie op te bouwen en mijn enkel te sparen ook gaan fietsen. Dus nu moet ik op zoek naar een fiets!

Femke de Jager

Enthousiast en ontdekken staat hoog in het woordenboekje van Femke (34). Naast gek op hardlopen is ze ook gek op Duitsland. Een kleine 3 jaar woonde ze in Berlijn en daarnaast heeft ze jarenlang vele plekjes in Duitsland mogen ontdekken, tijdens haar werk als inkoper Duitsland, Luxemburg, België en de Franse Elzas in de reisbranche. Soms hoef je helemaal niet ver te reizen om leuke plekken te ontdekken. Trek je schoenen aan en ga een keer linksaf in plaats van rechtsaf!

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *