Terugblik 2018: Girls Run The World beleefde een topjaar!

Wat is het toch heerlijk om terug te kijken op alles wat je afgelopen jaar hebt gedaan. Vooral als het zo’n topjaar was. Wij willen al onze lezers en lezeressen ontzettend bedanken, want zonder jullie hadden wij niet gestaan waar we nu staan. Dankjulliewel!

Wist je dat?
 • Onze blog op 14 maart 2018 precies 1 jaar ‘oud’ was? Binnenkort worden we 2!
 • Er in 2018 totaal 105 blogposts verschenen op www.girlsruntheworld.nl?
 • Wij in januari 2018 voor het eerst een hardlooptrip voor onze lezers organiseerden naar Aken (Duitsland) en we inmiddels ook naar Mechelen (België) en Leeuwarden zijn geweest?
 • Wij in 2018 over 27 verschillende landen schreven?
 • Wij in 2018 blogden over 14 verschillende hardloopwedstrijden?
 • En we op de valreep in december de 3000 unieke bezoekers per maand aantikten?
Bestgelezen blogs van 2018:
 1. Esmar struggelde dit jaar met een vervelende blessure aan haar achillespees en schreef een blog over shockwave. Heel herkenbaar voor velen, want deze blog werd het meest gelezen in 2018.
 2. Femke sloot 2018 af met een ontzettend gave ervaring én megaprestatie: ze liep de hele marathon op Curaçao en schreef er een prachtige blog over. Echt een droombestemming voor een marathon!
 3. Eind vorig jaar schreef Eleni een blog over alle gecertificeerde marathons in Nederland in 2018 en die werd ontzettend goed gelezen. Inmiddels staat er een complete lijst met (gecertificeerde en niet-gecertificeerde) marathons in Nederland 2019 online. Wist jij dat het er zoveel zijn?
 4. Wat is het leuk om te zien dat jullie zelfs met kerst blijven hardlopen. Esmars overzicht met leuke loopjes met kerst is dan ook een van de best gelezen blogs van dit jaar.
 5. Elke maand interviewen wij een inspirerende hardloopster voor onze rubriek Runninggirl van de maand. Dat vinden wij ontzettend leuk om te doen en jullie ook om te lezen, want het interview met Marja Bak (voormalig wereldkampioen op de halve marathon) staat in de top 5 meest gelezen blogs van 2018.
Aantal gelopen wedstrijden in 2018:

Esmar: 3 in totaal, namelijk de KLM Scheveningen Beach Run (5 km), TCS Amsterdam Marathon (8 km) en de halve marathon op Curaçao.

Eleni: 4 in totaal, namelijk de Zandvoort Circuit Run (12km), de Golden Tenloop Delft (10km), de Ladiesrun Rotterdam (10km) en de Chiang Rai Marathon in Thailand (5km).

Femke: 26 in totaal, namelijk de KLM Curaçao Marathon (42.2 km), Zevenheuvelendag (15 km) & Zevenheuvelennacht (7 km), Olympisch Stadion Run (10 km), Berenloop halve marathon (21.1 km) & Kleintje Berenloop (5 km), TCS Amsterdam marathon (8 km), Rainbow Fun Run Bangkok (7.5 km), halve marathon Eindhoven (21.1 km), Singelloop Breda (5 km, 10 km & 21,1 km), Halve van Katwijk (5 km), Dam tot Dam by night (8 km), Dam tot Damloop (16 km), BMW Berlin Marathon (42.2 km), 30 van Amsterdam Noord (10 km), Halbmarathon auf der Kö in Düsseldorf (21.1 km & 5 km), Ladiesrun Leiden (5 km), Johan Cruyff Run (14 km maar alleen laatste kilometers meegelopen ivm blessure, Alkmaar City Run by Night (10 km), Vestingloop Den Bosch (10 km), 10 van Noordwijk (10 km), Letterenloop (10 km), Stevensloop halve marathon (21.1 km), Ladiesrun Rotterdam, Halve marathon Egmond (21.1 km), Trailrun NSL Hollands Duin Noordwijk (8 km maar door een afslag gemist 10 km)

Marjolein: 5 in totaal, namelijk de Zandvoort Circuit Run, Utrecht Urban Trail, Sarajevo 10k, Zeeuwse Obstacle Run, Haarlem Urban Trail

Aantal landen hardlopend ontdekt in 2018:

Esmar: 5 in totaal, namelijk Engeland, Canarische eilanden, PolenSlovenië en Curaçao.

Eleni: 11 in totaal, namelijk Nederland, Marokko, Denemarken, Singapore, Maleisië, Indonesië, Vietnam, Cambodja, Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland.

Femke: 7 in totaal, namelijk Nederland, Thailand, Curaçao, Duitsland, Frankrijk, België en Oostenrijk.

Marjolein: 9 in totaal, namelijk Tanzania, Kenia, Bosnië en Herzegovina, Wit-Rusland, Oekraïne, Turkije, Slovenië, Kroatië en Spanje.

Hardlopen Sibenik 1

Mooiste hardloopherinnering uit 2018:

Esmar: “Zonder enige twijfel de halve marathon op Curaçao. De beleving met de groep was zo speciaal. En het hardlopen in het donker in de bloedhitte is zo anders dan thuis lopen. Ik heb zwaar onderschat wat die hitte met je lijf doet als je lang gaat rennen, maar wat was het mooi. Ik was ook zo blij dat ik na al mijn blessureleed er toch voor gekozen had om de halve te gaan lopen en niet te switchen naar de 10 kilometer. Ik heb geen toptijd gelopen, maar het was geweldig. Volgend jaar ga ik graag voor een herkansing!”

Eleni: “Op 26 juni 2018 vertrok ik met een backpack op mijn rug, inclusief hardloopschoenen, naar de andere kant van de wereld om in zeven maanden rond te reizen door Singapore, Maleisië, Indonesië, Vietnam, Cambodja, Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland. In elk land heb ik mijn hardloopschoenen aangetrokken en genoten van de omgeving. Mijn conditie is niet meer wat het geweest is, want hardlopen in zulke warme landen met een hoge luchtvochtigheid is zwaar. Maar dat geeft niet. Ik heb ontzettend genoten. Het echte hoogtepunt was de Chiang Rai Marathon in Thailand. Ik liep er de 5 kilometer. Als enige blondje viel ik ontzettend op tussen alle Aziaten die ook nog eens heel braaf allemaal in hetzelfde officiële wedstrijdshirt liepen. Ik ben nog nooit zo vaak gefotografeerd tijdens een wedstrijd. En de medaille is er één om in te lijsten!”

Femke: “Oei, lastige keuze maar dat zijn toch wel de twee marathons die ik heb gelopen. De marathon in Berlijn was voor mij heel speciaal, omdat ik in deze bruisende stad vol geschiedenis drie jaar heb mogen wonen. Ik genoot enorm van het enthousiaste publiek en van mijn herinneringen die bij mij naar boven kwamen. Daarnaast is natuurlijk de hele marathon op Curaçao een geweldige herinnering. Met de groep leefden we echt naar de marathon toe. Om 3.30 uur in het pikkedonker starten met 28 graden, de hoge Julianabrug, af en toe de route zoeken en de tweede ronde in het licht was echt een hele mooie ervaring. Ik moet eerlijk zeggen dat toen de zon opkwam en het dus nog veel warmer werd, het echt overleven was, zo zwaar heb ik het nog nooit gehad. Maar de Rainbow Fun Run in Bangkok was ook enorm speciaal, owja ik mocht maar één herinnering kiezen toch?”

Marjolein: “Mijn jaar begon goed met een reis van zes weken door Kenia en Tanzania. Ik denk dat ik daar mijn mooiste hardlooprondjes van het jaar heb gemaakt. Heerlijk door de natuur, over het strand van Zanzibar, door bergachtig gebied lopen en in de stilte midden tussen de nationale parken. Ook ben ik in Kenia in het plaatjes Iten geweest: het hardloperswalhalla! Ik heb hardgelopen met een aantal topatleten en hun mindset én de sfeer in dit kleine plaatsje zijn heel inspirerend. Ook ben ik blij dat ik sinds een paar maanden regelmatig ga hardlopen met Girls Running Squad in Utrecht. Ondanks dat ik het individuele aspect van hardlopen zo fijn vind, heb ik ontdekt dat hardlopen met zo’n leuke groep ook heel erg leuk is! En als klap op de vuurpijl is mijn vriend sinds een week ook begonnen met hardlopen. Wat is er nu leuker dan romantisch samen rennen?!”

Mooie samenwerkingen en persreizen voor Girls Run The World:

Afgelopen jaar hebben wij mogen samenwerken met prachtige sportmerken en bestemmingen. Het zijn er te veel om op te noemen, maar toch willen we graag onze hoogtepunten met jullie delen.

 1. Zoals jullie misschien wel weten zijn wij sinds dit jaar #Anitameisjes, wat betekent dat we trotse ambassadeurs zijn van het sportbh-merk Anita Active. Samen met Anita Active en de andere #Anitameisjes liepen wij dit jaar de Zandvoort Circuitrun en de Ladiesrun Rotterdam. Als klap op de vuurpijl mocht Femke met Anita mee op persreis naar Beieren en Oostenrijk. En het leukste nieuws: ook in 2019 zijn wij weer #Anitameisjes!
 2. Op uitnodiging van het Pools Verkeersbureau mocht Esmar de sportieve kant van Wroclaw ontdekken. Dat resulteerde in een prachtige blog over deze onbekendere Poolse stad die op ieders bucketlist zou moeten staan.
 3. Afgelopen zomer mochten wij, nog voordat de collectie in de winkel lag, de nieuwste collectie van Lornah Sports testen. We renden door de duinen van Noordwijk en onze huisfotograaf Annemieke schoot prachtige plaatjes.
 4. Wij vinden duurzaamheid erg belangrijk, maar helaas zijn veel sportmerken niet duurzaam. Het Amsterdamse merk Pixie is dat wel en wij mochten de in Amsterdam geproduceerde sportshirts testen. Wij zijn enorm blij met onze prachtige shirts met ons logo!
 5. Marjolein is speciaal voor jullie bezig met een overzicht van alle duurzame sportkledingmerken. Dit jaar ontdekte ze Pure Sportswear en testte een prachtig lila sportshirt van dit merk. Haar blog met duurzame sportkledingmerken komt in het nieuwe jaar online.

Hardlopen in Wroclaw - de rode brug

 

 

Onze eigen hardloopdagtrips:

Maar liefst 45 lieve hardlopers gingen in 2018 mee met onze drie hardlooptrips naar Aken, Mechelen en Leeuwarden. Ontzettend bedankt! Deze trips waren echte hoogtepunten in 2018. In 2019 komen wij met nieuwe trips en hopen wij net zoveel lieve lezers en lezeressen te ontmoeten als afgelopen jaar.

Eleni Hoefsloot

Na een baan als redacteur bij een reisvakblad en een wereldreis van zeven maanden kan je wel zeggen dat Eleni (28) graag de wereld ontdekt. Het liefst op hardloopschoenen natuurlijk. Haar grote droom: de New York Marathon samen met haar zusje uitlopen.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *