Girls Run Online – Oktober 2018

GirlsRunOnline_oktober2018

Dat was oktober alweer. De maand met de laatste warmere zonnige dagen van het jaar.  Het wordt nu echt herfst en het is tijd om de hardloopshorts op te bergen. Voor sommigen breekt een lastige periode van hardlopen aan (hardlopen in het donker!), anderen behouden hun motivatie gemakkelijk. In oktober ging het er nog gemakkelijk aan toe. Wij vonden genoeg mooie verhalen ter inspiratie voor jou. Voor Girls Run Online zetten we deze mooie hardloopverhalen uit oktober voor je op een rij. 

Kustmarathon in ons eigen Zeeland

Voor bijzondere hardloopwedstrijden hoef je niet altijd de grens over. Ons land kent ook veel mooie marathonsparcoursen (binnenkort zetten wij alle Nederlandse marathons in 2019 voor je op een rij en dat zijn er veel!), zoals de Kustmarathon in Zeeland, die ook wel de zwaarste marathon van ons land wordt genoemd. Ria finishte deze marathon in een geweldige tijd van 4.30.10 en zette hiermee een vinkje achter haar tweede marathon van de drie in 65 dagen tijd. Wat een topprestatie!

Ook Marjoleins nichtje Marianne liep een mooi pr in Zeeland. Ze was ruim 20 minuten sneller dan haar snelste marathon tot nu toe. Afgelopen zomer interviewden wij Marianne over haar deelname aan de halve marathon op de Chinese Muur. Wat een droomloop! Lees het interview zeker even terug.

https://www.instagram.com/p/BomVRy2iqMe/?utm_source=ig_web_copy_link

Sofia Marathon

“Sofia, waar ligt dat ook alweer?” horen we je denken. Het is de hoofdstad van Bulgarije en Karin van Girls Running Squad deed daar afgelopen maand mee aan de marathon! Wat leuk om deze stad op deze manier mee te maken en inspiratie voor ons om eens buiten onze bekende steden naar marathons te zoeken. Lekker gerend Karin en nu rustig herstellen!

https://www.instagram.com/p/Bo803LVCBLY/?utm_source=ig_web_copy_link

Eerste hardloopwedstrijd

Je eerste hardloopwedstrijd is bijzonder. Dat is er een om nooit te vergeten. Dat jullie het daarmee eens zijn, ontdekten we wel toen we jullie vroegen naar jullie eerste wedstrijd. Er kwamen tientallen reacties binnen. Esmars nichtje Babs liep in augustus nog met ons mee door Leeuwarden en liep deze maand tijdens de Breda Singelloop haar eerste hardloopwedstrijd. Petje af! Natuurlijk was Girls Run The World ook goed vertegenwoordigd, Femke liep alle drie de afstanden tijdens de Breda Singelloop.

Girls Run Online Oktober - Finish Babs

Podiumplek voor runningessie

Esther liep deze zomer in Indonesië verschillende wedstrijden en daarmee bewijst ze maar weer eens dat ze ontzettend snel is. Ook dit keer had ze weer een podiumplek te pakken. Niet alleen won ze met deze race in Surabaya 500.000 rupiah, ook sleepte ze deze prachtige medaille in de wacht. Wauw!

https://www.instagram.com/p/BpBRzAJCD6D/?utm_source=ig_web_copy_link

Twee races in een weekend

Op 15 oktober vond de Eindhoven Marathon plaats en wat was het warm! Susan liep dat weekend niet één, maar twee races: zowel de 10 km als de halve marathon! Haar vriend en haas Stefan liep de halve marathon in een tijd van 1:34:19, wat een topprestatie. Onze Femke deed mee aan de halve en had het enorm zwaar, waarschijnlijk de te snelle 36 kilometers nog in de benen van een week daarvoor in Breda.

https://www.instagram.com/p/Bo6wyQxi-el/?utm_source=ig_web_copy_link

She did it!

Geen voorbereidingen op Instagram, niets over lange duurlopen of taperweken. En daar was ze ineens: Esther met haar finishfoto van de Amsterdam Marathon. Wat zijn wij ontzettend trots op haar!

https://www.instagram.com/p/BpMi3pTin4C/?utm_source=ig_web_copy_link

Venetië Marathon

Wij verbazen ons nog steeds dat de marathon niet is afgelast, want wow, wat een laag water lag er op het parcours. Een extra petje af dus voor Anniek en Wouter die beide de marathon finishten in een prachtige tijd.

https://www.instagram.com/p/Bpe_BhogxgY/?utm_source=ig_web_copy_link

Ben jij online een bijzonder hardloopverhaal tegengekomen? Of heb je zelf een indrukwekkend verhaal te vertellen in een volgende editie van Girls Run Online? Laat het ons weten in de comments hieronder of stuur een mailtje naar info@girlsruntheworld.nl.

Eleni Hoefsloot

Na een baan als redacteur bij een reisvakblad en een wereldreis van zeven maanden kan je wel zeggen dat Eleni (28) graag de wereld ontdekt. Het liefst op hardloopschoenen natuurlijk. Haar grote droom: de New York Marathon samen met haar zusje uitlopen.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *