Hardlopen in Delft met 21 hardloopliefhebbers

Girls and Boys Run Delft - hardlopen in Delft

Al maanden terug waren we uitverkocht. Beter konden wij ons eigen evenement, Girls and Boys Run Delft, niet beginnen. Evenement nummer vijf alweer, na Aken (Duitsland), Mechelen (België), Leeuwarden en Utrecht. Iets over 10.00 uur komen de laatste deelnemers aan bij de Oostpoort in Delft en stuurt onze trainer John een foto door van de opstelling voor de warming-up. We kunnen beginnen!

Eikenprocessierupsen verstoren onze warming-up

Nadat Femke vorige week thuiskwam van de Muddy Angel Run vol rode bulten op haar huid door die vervelende eikenprocessierups besluiten we de warming-up te verplaatsen van de geplande Delftse Hout naar de wijk van de Technische Universiteit in Delft. Dat wat die rups aanricht willen we onze deelnemers niet aandoen. De kleine tien minuten lopen van de Oostpoort naar de TU wordt verdubbeld als acht meiden ineens moeten plassen en er een lange rij wordt gevormd bij een Dixie die we midden op straat tegenkomen.

Onze oudste deelnemer tot nu toe

Het valt me op wat een diverse en leuke groep we hebben vandaag. We mogen dan Girls Run The World heten, met zes mannelijke deelnemers zijn de vrouwen nog steeds in de meerderheid. Vandaag hebben we de eer Ruud, die Femke trainde naar haar eerste marathon in Amsterdam, in ons midden te hebben. Met een leeftijd van 73 en maar liefst 62 hele marathon en meer dan 500 halve marathons op zijn naam, wens ik dat ik op die leeftijd net zo sportief ben. Nog een leuk weetje: sinds deze week geeft Facebook aan wie de ’topfans’ van je pagina zijn en voor Girls Run The World zijn dat twee van onze mannelijke deelnemers: Erwin en Ferwin!

Goede hardlooptechniek

Eenmaal aangekomen bij de TU staan er al veel gekleurde pionnen klaar. Professioneel hardlooptrainer John heeft weer iets leuks voor ons in petto. Bijna een uur lang laat hij ons oefeningen doen om elkaar beter te leren kennen, onze spieren warm te maken, maar ook om ons hardlooptechniek bij te leren. Lang maken tijdens het lopen, armen juist meezwaaien langs je lichaam, het komt allemaal aan bod. Na een laatste spelletje waarbij we zo snel mogelijk de zwarte, witte, rode of blauwe pion moeten aantikken, hebben we nog even tijd voor een stukje hardlopen door de wijk op eigen tempo. Ik besluit lekker langzaam te gaan lopen en met mij lopen er een aantal mee. Esmar en Marjolein gaan uiteraard voor de snelle groep en lopen in totaal bijna vijf kilometer hard.

Lekkere broodjes en verse jus bij Huszár

Het ochtendprogramma zit erop en dat betekent: tijd voor lunch! Het zonnetje begint te schijnen, wat de wandeling richting onze lunchplek zo vervelend nog niet maakt. Eenmaal aangekomen bij restaurant Huszár worden er schalen vol lekkere broodjes en kannen vol koffie, thee, water en verse jus d’orange voor ons klaargezet. Heerlijk! Zoals je met een groep van 21 hardlopers kunt verwachten, is het geen moment stil. De mooiste verhalen over gelopen wedstrijden en hardloopdromen worden uitgewisseld. Dit is waarom ik zo van hardlopen houd. Je kent elkaar niet, maar vanaf het eerste gesprek is het net alsof je al jaren met elkaar omgaat.

Girls and Boys Run Delft - Hardlopen in Delft 4

Eleni de reisleidster

Tot een jaar geleden, net voordat ik zeven maanden op wereldreis ging, woonde ik in Delft. Ik heb er 5,5 jaar met superveel plezier gewoond, ken de stad op mijn duimpje en mag iedereen ‘mijn stadje’ laten zien. Eleni de reisleidster tot uw dienst. We starten onze sightseeingroute vlak bij het Blauwe Hart. Esmar vertelt dat het hart op drie manieren met Delft verbonden is. De bouwstijl (TU Delft), de blauwe kleur (Delfts blauw) en de vorm (hart van de stad). Zo leren we allemaal nog wat bij. Via de Markt met de Nieuwe Kerk en het Stadhuis, waar de moordenaar van Willem van Oranje vroeger gevangen heeft gezeten, rennen we door naar een zijstraatje van de Markt met een prachtige muurschildering in Delfts blauw. Een uitgebreide fotoshoot mag uiteraard niet ontbreken.

Pinguïns in Delft

Ook bij de Oude Kerk moeten er foto’s gemaakt worden en niet eens van de kerk zelf! Rondom de Oude Kerk is een fototentoonstelling geplaatst met onder andere een foto van een groep pinguïns. Mag Ruud Femke nou net altijd pinguïn noemen vanwege haar pinguïnloopje… 😉

Oude Kerk Delft, hardlopen in Delft

Via het gezelligste plein in Delft, namelijk de Beestenmarkt, rennen we naar de Oostpoort, de enige poort in Delft die nog overeind staat. Onderweg stoppen we nog even bij Stadsherberg de Mol waar Oopen, in oud-Nederlands, op de deur prijkt. In dit restaurant waan je je eeuwen terug in de tijd, moet je met je handen eten, zoals vroeger, is de menukaart in oud-Nederlands geschreven en eet je met kaarslicht in plaats van onder een lamp. Aanrader als je in Delft bent.

Museumbezoek Prinsenhof Delft

Ons ommetje heeft ervoor gezorgd dat we precies op tijd aankomen bij Museum Prinsenhof Delft, de plek waar Willem van Oranje vermoord is. Femke heeft een leuke mededeling, want als verrassing van Delft Marketing en Museum Prinsenhof Delft mogen we allemaal naar binnen en kunnen we een kijkje nemen bij de kogelgaten die zijn overgebleven na de dood van de eerste koning van Nederland. Op dit moment is er in het museum een toffe tijdelijke expositie over Mojo Concerts. We kijken onze ogen uit voordat we een half uurtje later met zijn allen buiten verzamelen. Na ongeveer vijf kilometer door de stad te hebben gerend, zit onze sightseeingroute erop.

Goodies zijn altijd goed

Natuurlijk nemen we geen afscheid van onze deelnemers voordat we onze goedgevulde goodiebags hebben uitgedeeld. Femke heeft zich, net als afgelopen reisjes, weer flink uitgesloofd op de medailles en die mogen er absoluut wezen. Wat zijn ze prachtig! Verder zit er iedere goodiebag een eiwitreep van Barebells, een flesje Vitamin Well, een toegangskaartje om de Nieuwe Kerk te beklimmen en de Oude Kerk te bezoeken, een bidon van Rogelli, het boek de Complete voedingsgids voor sporters van atletiekunie.nl, een t-shirt van Hardlopen.nl, een eiwitreep en popcorn van Body&Fit en een leuke sleutelhanger Heinen Delfts Blauw. Wow, wat een hoop! Wij willen onze sponsoren ontzettend bedanken voor het beschikbaar stellen van deze toffe goodies. Wat een heerlijk einde van deze fantastische dag! Op naar de volgende!

Bedankt lieve deelnemers, wat hebben wij genoten. Jullie waren een topgroep. Bedankt lieve Ferwin, Ruud, Marleen, Mandy, Erwin, Casper, Maaike, David, Wendy, Gaby, Esther, Babs, Chantal, Nadia, Afke, John en Frouke. Hopelijk tot de volgende keer! Houd onze pagina Hardloopreizen goed in de gaten als je volgende keer ook meewilt. Binnenkort maken we de datum en de nieuwe bestemming bekend!

Eleni Hoefsloot

Na een baan als redacteur bij een reisvakblad en een wereldreis van zeven maanden kan je wel zeggen dat Eleni (28) graag de wereld ontdekt. Het liefst op hardloopschoenen natuurlijk. Haar grote droom: de New York Marathon samen met haar zusje uitlopen.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *